maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מדריך לשליטה בקלוריות - שיטת כף היד

שמענו את זה אינספור פעמים: הדרך היחידה להוריד במשקל היא לספור קלוריות. אחרי הכל, המשוואה היא די פשוטה - צריכת קלוריות נגד שריפת קלוריות. כלומר, אכלנו יותר קלוריות ממה שהוצאנו = עלינו במשקל, שרפנו יותר קלוריות ממה שצרכנו = ירדנו במשקל. הכל טוב ויפה, אלא שהמציאות שונה לחלוטין.


הבעיות בספירת קלוריות

ראשית, מבחינת הקלוריות הנכנסות, עלינו לפענח כמה קלוריות מכיל כל מזון שאנו מכניסים לפה. לשם כך צריך ספרים, אתרי אינטרנט, חוברות הדרכה, יועצים, מאגרי נתונים והרבה מאוד מתמטיקה - כל זה רק כדי לתכנן ארוחת צהריים פשוטה. בנוסף, אנו צריכים להניח שכל כלי העזר בהם אנו משתמשים, אכן מספקים לנו מידע נכון. אולם לעיתים קרובות הם לא. למעשה, מחקרים הראו כי בסיסי הנתונים הנוגעים למידע קלורי, יכולים לסטות בעד 25%, בשל תיוג לא נכון, טעויות מעבדה ואיכות המזון.

מהצד של הקלוריות היוצאות, העניין הוא לא פחות חמור. הערכת כמות שריפת הקלוריות היומית יכולה להגיע עם עוד סטיה של עוד 25%, כאשר כאן הסטיות נובעות מהציוד בו אנו משתמשים למדידה, טעויות מעבדה והבדלים בין אנשים שונים.

בשורה התחתונה, אנו יכולים לטעות בעד 50% מתכנון התזונה שלנו, כך שאין זה מפתיע שהרבה מדיאטות הספירה ננטשות באמצע, אין זו עדות לחוסר נכונות אלא זו פשוט תוצאה של חוסר דיוק. לכל זה נוספים הטקסים המייגעים של שקילת המזון, בדיקת התוויות, שימוש בכוסות מדידה ושאר דרישות לא נעימות המתלוות לדיאטות רבות.

 

הסוד מונח בכף ידינו

אז מה עושים, מוותרים? ממש לא! הסוד הפשוט מונח ממש בכפות ידינו. שליטה בכמות הקלוריות היא הכרחית, אלא שהשיטה הטובה ביותר אינה ספירה.

כל מה שצריך זה את היכולת לספור עד 2 ואת שתי כפות הידיים ככה זה עובד:

- גודל כף היד קובע את כמות החלבונים לארוחה.

- גודל אגרוף קפוץ קובע את כמות הירקות לארוחה.

- גודל חופן קובע את כמות הפחמימות לארוחה.

- גודל האגודל קובע את כמות השומנים לארוחה.

השיטה מתבססת על ההנחה שאנו אוכלים 3-4 ארוחות מלאות ביום.

חלבונים

כדי למדוד את כמות החלבונים, כמו: בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב או קטניות, פרשו את כף היד והכינו מנה בהיקף ובעובי שלה. לנשים מנה אחת ולגברים שתי מנות.

 נשים

גברים

ירקות

כדי למדוד את כמות הירקות, כמו: גזר, ברוקולי, חסה או סלט, קפצו את האגרוף והכינו מנה בעובי ובהיקף שלו. לנשים מנה אחת ולגברים שתי מנות.

נשים

גברים

פחמימות

כדי למדוד את כמות הפחמימות, כמו: אורז, פסטה, פתיתים או לחם, צרו חופן. לנשים מנה אחת ולגברים שתי מנות.

נשים

גברים

שומנים

כדי למדוד את כמות השומנים, כמו: אגוזים, שמן זית, שקדים או זרעים, זקפו את האגודל והכינו מנה לפי אורכו ועוביו. לנשים מנה אחת וגברים 2 מנות.

נשים

גברים

 
משהו קטן על מידות ויחסי הגוף

בגוף שלנו ישנה חוקיות סימטרית מסויימת, כך למשל ידוע שהגובה שווה ערך למוטת הידיים, או שמידת כף הרגל שווה לאורך האמה.

זו הסיבה לכך שכף היד יכולה לשמש כמדד אמין, מותאם אישית ומדויק באופן יחסי עבור כל אחד ואחת מאיתנו. כך למשל לאדם גדול יותר תהיה כף יד גדולה יותר, וזה מתיישב היטב עם העובדה שעליו לצרוך יותר מזון. נכון שמדי פעם יש חריגות, אך ככלל, מדובר בכלי פשוט ואמין שמתאים לתזונה הרצויה עבור כל אדם.
 

שמרו על גמישות

כפי שאמרנו, דיאטה אינה משוואה מדויקת ולכן חשוב להתחשב בגורמים נוספים. התייחסו אל שיטת כף היד כקו מנחה וכנקודת מוצא, אך דאגו לווסת את כמויות המזון גם בהתאם למידת הרעב והשובע שלכם, וכמובן בהתאם למטרות שלכם. כך למשל, אם אתם מנסים לרדת במשקל, תוכלו להוריד חופן פחמימות או אגודל שומנים מאחת הארוחות במהלך היום.

נקודת המפתח היא לשמור את הדברים פשוטים ולא להסתבך. אוכל הוא חיוני להישרדותנו וברגע שאנו הופכים אותו לטרחה, מהר מאוד נוותר על הדרך. אז שימו את המחשבונים לרגע בצד ונסו את שיטת כף היד. תנו לגוף שלכם לעשות את שלו, הוא כבר יודע מה טוב עבורכם.

 
מקור: נינה רומנו
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: