maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

אשכולית עושה טוב ללב ולמערכת החיסונית

אשכולית

ארוחת בוקר בריאותית לא חייבת להסתכם במנה של גרנולה ויוגורט או סלט ירוק ולחם משבולת שועל. כשארוחת הבוקר כוללת אשכולית טרייה, לעיתים זה כל מה שדרוש כדי לקבל את הויטמינים והמינרלים החיוניים.

ככל שזן האשכולית אדום יותר, כך היתרון הבריאותי של הפרי גדול יותר, כיוון שהוא מכיל רמות גבוהות של נוגדי חמצון. אשכולית אדומה וכן אשכולית ורודה, שואבות את צבען מפיטוכימיקל בשם ליקופן, המשמש כנוגד חמצון חזק מאוד. הליקופן, מגן על המבנים התאיים וה-DNA מפני השפעות של רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים בריאים ועשויים לסייע לתאים סרטניים להתפתח. כמו כן, הוא מוריד את רמות הכולסטרול, שעשוי לגרום למחלות לב ונמצא גם שהוא יעיל במניעת סוכרת.

במחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת Agricultural and Food Chemistry, נמצא שאשכולית מסייעת להוריד את רמת הכולסטרול "הרע" (LDL) ב-15.5% ואת רמת הטריגליצידרים ב-27%, על ידי הפחתת שיעור הספיגה במעיים.

פיטוכימיקל נוסף שנמצא באשכולית הוא לימונאיד, שמגביר את פעילות החיטוי בכבד. הלימנואיד מגביר את ייצור האנזימים שמנקזים את הרעלים בגוף.

כמו כן, מחקרים מצאו כי צריכת מיץ אשכוליות סחוט טרי ביום, מפחיתה את התסמינים של שפעת והתקררות, וזאת מכיוון שהיא עשירה בויטמין C המחזק את המערכת החיסונית ועוזר לגוף להילחם בנגיפים שונים.

אשכולית מסייעת  להוריד את הסיכוי לפתח יתר לחץ דם ושבץ. כמו גם עוזרת למנוע התפתחות של אבנים בכליות.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: