maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שיטת אוקינוואה היפנית לאורח חיים בריא

 לחיות עד גיל 100 המופלג ולהיות חסינים מפני מחלות ותחלואות העולם המערבי, נשמע כמו החלום של כולנו, אך מסתבר שאנשי שבט האוקינוואה שבדרום יפן אכן מצליחים להגשים את החלום הזה, בעזרת דיאטה קפדנית במיוחד. דיאטת האוקינוואה המבוססת על אורח חייהם של בני שבט זה, היא אינה שיטה חדשה, אך היא כוללת את אחד המזונות האהובים בעולם המערבי כיום – הסושי.

 

דיאטת האוקינוואה
 
מה היא שיטת האוקינוואה?
שיטת התזונה של אנשי אוקינאווה נתגלתה במקרה, כתוצאה ממחקר בן 25 שנה שנערך על ידי מדענים אמריקאים ויפניים באי אוקינוואה הממוקם בדרום יפן. המטרה למחקר הייתה לבחון מקרוב את הסיבות שמובילות את בני השבט לחיים ארוכים ולמצב בריאותי נדיר - הם כמעט אינם סובלים מהמחלות הנפוצות במערב כמו השמנת יתר, סוכרת, סרטן והתקפי לב. ממצאי המחקר הובילו את צוות החוקרים לנסח עקרונות עשה ואל תעשה, אשר מלמדים את העוקבים אחר השיטה כיצד להתנהל מבחינה בריאותית ותזונתית, ממש כמו שבט האוקינוואה היפני. החוקים מעודדים לאכילה של מזונות מורכבים ועשירים מבחינה תזונתית, הכוללים כמות נמוכה של קלוריות.
 
היתרונות הבריאותיים לשיטת האוקינוואה:
מכיוון ששיטת האוקינוואה אינה דיאטה זמנית אלא אורח חיים בריא יותר, היא מבטיחה לנו הרזייה איטית של כחצי קילו בשבוע. אך בתחום שיפור הבריאות שלנו, לתזונה הזו יש הבטחות גדולות יותר: היא מסייעת למניעת הסיכון למחלות רבות ומגוונות בגיל מבוגר יותר וכן מבטיחה לשפר את מראה העור שלנו ולהפחית קמטים, גם כשנגיע לגילאים מופלגים באמת.
 
 
דיאטת האוקינוואה
 
אז איך נאכל כמו שבט האוקינוואה?
האכילה לפי שיטת האוקינוואה תיעשה בעזרת חישוב ה"צפיפות קלורית" של המזון. נחלק את כמות הקלוריות שהמאכל מכיל, במספר הגרמים שהוא שוקל. בכדי שנדע בדיוק מה לאכול ובאילו כמויות מותר לאכול את זה, מחולקים שלל המזונות הקיימים לארבע קטגוריות מזון על פי הצפיפות הקלורית שלהם: מזונות במשקל נוצה, מזונות במשקל קל, מזונות במשקל בינוני ומזונות במשקל כבד.

אז מה בתפריט?

1. מזונות במשקל נוצה: 

מזונות בקטגוריה זו ניתן לאכול בצורה חופשית, מכיוון  שהצפיפות הקלורית שלהם נמוכה - עד 0.7 קלוריות לגרם. בקטגוריה זו נוכל ליהנות מירקות עליים ירוקים כגון: חסה, בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה, טופו ושאר מוצרי סויה למיניהם, וכן פירות, מהם מומלץ לאכול כחמש מנות ביום לפחות.

דיאטת האוקינוואה
 
2. מזונות במשקל קל:
מזונות שניתן לאכול מהם במידה סבירה, הכוונה למנות בגודל בינוני, עד כמה פעמים ביום. הצפיפות הקלורית של מזונות אלו אינה גבוהה - בין 0.8 ל- 1.5 קלוריות לגרם. בקבוצה זו נכללים: דגים דלי שומן, דגנים מבושלים כמו אורז או פסטה וסושי. לפי השיטה כדאי לאכול בקטגוריה זו שתי קערות של אורז ומנה אחת של דגים או אצות ליום.
 
דיאטת האוקינוואה
 
3. מזונות במשקל בינוני: 
מזונות שלא מומלץ להפריז באכילתם מכיוון שהם בעלי צפיפות קלורית של גבוהה יחסית: בין 1.6 ל- 3 קלוריות לגרם. בקטגוריה זו נמצא את הדגים השמנוניים, החומוס, המאפים המשמינים כמו בייגל מחיטה מלאה וגבינת הסויה. את המזונות הללו לא נאכל כל יום, אלא 3 פעמים בשבוע, בהם מומלץ לאכול דגים שמנים (המכילים אומגה 3) כדוגמת סרדינים, אנשובי או מקרל או מנה קטנה של בשר.
 
דיאטת האוקינוואה
 
4. מזונות במשקל כבד: 
ממזונות אלו, בעלי הצפיפות הקלורית הגבוהה ביותר של 3-9 קלוריות לגרם, נמנע ככל האפשר, שכן הם מכילים גם שומן טראנס וסוכר שאינם בריאים לגופנו. בקטגוריה זו נכללים: גבינות שמנות כמו צ'דר וקרקרים.
 
האיסורים במסגרת שיטת האוקינוואה:
שיטת האוקינוואה כדרך חיים בריאה מציבה בפני הדוגלים בה מספר הגבלות שיש לציית להן. העיקרון המרכזי בדיאטה אוסר על אכילה עד אשר אנו לגמרי שבעים, מתוך ההנחה כי פרק הזמן להגיע לתחושה זו הינו כעשרים דקות. על פי השיטה, יש להפסיק לאכול כאשר מרגישים כ- 80% שובע. מעבר לכך, מגבילה השיטה אכילת בשר, ביצים ומוצרי החלב (חוץ מיוגורט דל שומן), שכמעט ואינם נצרכים על בסיס יומיומי במסגרת שיטת דיאטה זו.
 
תמונות מאת:  freedigitalphotos.com - piyatoartemisphotoBill Longshaw, Suat EmanCarlos Porto
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: