לא תמיד אנחנו רוצים להכין אוכל לכל המשפחה או לארוחה גדולה, לפעמים כל מה שבא לנו לעשות זה להשקיע במנה אישית קלה להכנה עם טעמים עשירים. בפעם הבאה שאתם מתמודדים עם מצב שכזה, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המתכון של חיה דר מהבלוג fromhayawithlove, למנה אישית נהדרת של עוף מטוגן עם רוטב חמוץ-מתוק. אם אהבתם את המנה ואתם רוצים לפנק אדם נוסף בפעם הבאה שאתם מכינים אותה, פשוט הכפילו את הכמויות של כל הרכיבים למעט אלו של בלילת הקמח והביצה הראשונית.
רכיבים למתכון לחזה עוף חמוץ מתוק:
אופן הכנת מתכון לחזה עוף חמוץ מתוק:
-
מערבבים קמח, ביצה, סודה ומלח בקערה רחבה.
-
יוצקים למחבת שמן בגובה 3 ס”מ ומחממים על אש גבוהה.
-
טובלים את העוף בבלילה ומכניסים לשמן הרותח, מטגנים מכל צד עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
-
שופכים חלק מהשמן בזהירות ומשאירים שכבה דקה, מטגנים את הפלפלים והאננס קלות ומוציאים לכלי.
-
מערבבים את חומרי הרוטב (דבש, סויה, צ'ילי מתוק, מיץ לימון ומים), מכניסים למיקרוגל לדקה או שתיים בהתאם לעוצמת המכשיר.
-
מערבבים שוב את הרוטב, מסדרים את העוף על צלחת, מפזרים מתערובת הפלפלים והאננס, ויוצקים מעל את הרוטב.
טיפ השף:
מומלץ לאכול בתוספת מנת אורז פשוטה ללא תוספות.