בישראל אנחנו מכירים את הביסקוויטים כעוגיות פריכות בעלות מתיקות מתונה, והן לרוב שטוחות. עם זאת, במדינות שונות ברחבי העולם ההגדרה לביסקוויט היא קצת שונה, כמו למשל בקנדה ובארה"ב. שם, תוכלו למצוא ביסקוויטים פריכים וקשים מבחוץ ואווריריים ורכים מבפנים, והם יוכלו לשמש לכם כמעין לחמניות מיוחדות לצד כל סוג של ארוחה או יחד עם ממרחים וריבות למיניהם. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין לעצמכם ביסקוויטים שכאלה וליהנות ממאפה שעוד לא יצא לכם לטעום כמותו.
רכיבים למתכון לביסקוויטים אווריריים:
אופן הכנת המתכון לביסקוויטים אווריריים:
-
חתכו את החמאה לקוביות בגודל של 1 ס"מ הכניסו אותן למקרר עד שתשתמשו בהן.
-
ערבבו בקערת מיקסר גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
-
הוסיפו את קוביות החמאה לקערה וחתכו אותן בעזרת סכין ומזלג כך שהחתיכות הגדולות ביותר יהיו בגודל של אפונה. תוכלו לבצע זאת גם בעזרת מעבד מזון, אותו תפעילו בפולסים עד שחתיכות החמאה הגדולות ביותר יהיו בגודל אפונה.
-
ערבבו יחדיו את החלב והשמנת המתוקה והוסיפו את התערובת לקערת המיקסר. ערבלו עד שכל המרכיבים היבשים לחים – היזהרו שלא לערבל יותר מדי. אם הבצק שיצא לכם יהיה לח מדי, הוסיפו מעליו מעט קמח. תוכלו לבצע גם את זה במעבד מזון בפולסים קצרים.
-
הניחו את הבצק על משטח מקומח וצרו ממנו צורה של מלבן. קפלו את הבצק לחצי וצרו ממנו שוב צורה של מלבן, ועשו זאת פעם נוספת. בסופו של דבר צריך לצאת לכם מלבן בגודל 13x25 ס"מ.
-
חתכו מהבצק עיגולים בגודל 6 ס"מ בעזרת חותכן בגודל המתאים – סביר להניח שמשאריות הבצק תוכלו ליצור עוד 2 ביסקוויטים. אם אין לכם חותכן מתאים, תוכלו פשוט ליצור ריבועים מהבצק עם סכין רגילה, אך חתכו עם הסכין באופן רציף ולא בתנועות חיתוך קדימה ואחורה.
-
הניחו את עיגולי הבצק על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, ואפו בתנור על חום של 230 מעלות למשך 12-15 דקות או עד שהביסקוויטים מזהיבים.
-
הברישו את הביסקוויטים החמים בחמאה מומסת ותנו להם להתקרר למשך 10 דקות לפני שתגישו אותם.