header

מתכון ללחמניות תלתן רכות ומתוקות

קשה להתנגד ללחמניות רכות כמו כרית ובעלות טעם חמאתי מפנק, כשבבצק של לחמניות התלתן הבאות תשתמשו גם בחלב, אשר יעניק להן מרקם שאי אפשר לעמוד בפניו. תוכלו להגיש אותן מיד אחרי האפייה או להקפיא אותן בתוך שקיות אטומות (עדיף בוואקום) למשך חודשיים, ואם תקפיאו באותו היום שבו הכנתם אותן, יהיה להן טעם מושלם גם כשתפשירו. מומלץ להגיש עם:
זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: בינוני
רכיבים ללחמניות תלתן:
מים - 3 כפות (חמימים - 45 מעלות)
שמרים יבשים - ¼2 כפיות
חלב דל שומן חמים - 1 כוס (כ-40 מעלות)
חמאה ללא מלח - 8 כפות ועוד קצת לשימון כלים (מומסת)
סוכר - 3 כפות
ביצה גדולה - 1 (בטמפרטורת החדר)
מלח שולחן - 1 כפית
מלח גס - 1 כפית
קמח לחם - ½3 כוסות מחולקות (ניתן להוסיף עוד ¼ כוס אם צריך)
שמן צמחי - לציפוי קערת הבצק
אופן הכנת לחמניות תלתן:
  1. מזגו לקערת מיקסר 3 כפות מים חמימים, הוסיפו שמרים יבשים וטרפו היטב. השאירו בצד ללא כיסוי למשך 7 דקות, עד שנהיה קצף למעלה.
  2. הוסיפו חלב חמים, 5 כפות חמאה מומסת, סוכר, ביצה ומלח שולחן, טרפו עד שכל הרכיבים משתלבים היטב, והוסיפו בהדרגה 2 כוסות קמח.
  3. החליפו לוו לישה (קרס) והוסיפו את שאר הקמח ב-3 מקבצים, כך שישתלב היטב בתערובת בין בכל מקבץ. יתכן שתצטרכו להוסיף עוד קצת קמח עד שהבצק לח למגע, אך לא נדבק לאצבעות נקיות.
  4. לושו את הבצק למשך 10 דקות על מהירות 2 במיקסר או ביד. הבצק צריך להיפרד מצדי הקערה כשלשים אותו, וכשהוא מוכן עליו להיות חלק ואלסטי.
  5. העבירו את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, וצפו אותו בשמן מכל צדדיו. את הקערה אטמו בעזרת ניילון נצמד, ותנו לקמח לתפוח במקום חמים (32-40 מעלות) למשך שעה עד שעה וחצי – עד שהוא מכפיל את גודלו.
  6. העבירו את הבצק למשטח עבודה נקי וחלק – לא צריך לפזר עליו קמח. חלקו את הבצק ל-12 חתיכות שוות, וחלקו כל חתיכה ל-3 כדורים שווים בגודלם.
  7. שמנו בעזרת חמאה תבנית מאפינס עם 12 שקעים והכניסו לכל שקע 3 כדורים קטנים.
  8. שמנו עם חמאה יריעת ניילון נצמד והניחו את הצד המשומן בצורה רפויה על גבי התבנית והכדורים. השאירו בצד ובמקום חמים למשך 30-45 דקות, עד שהכדורים תפחו באופן משמעותי. בינתיים תוכלו לחמם את התנור מראש ל-220 מעלות עם מגש במרכזו.
  9. אחרי שהבצק תפח הברישו את החלק העליון שלו ב-2 כפות חמאה מומסת ואפו בתנור על 220 מעלות למשך 13-15 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום-זהוב.
  10. ברגע שהלחמניות יוצאות מהתנור הברישו אותן שוב בחמאה מומסת ובזקו עליהן מלח גס. העבירו למגש קירור למשך 15 דקות לפני ההגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.