בדרך כלל השילוב של שיבולת שועל ובטטה עובד טוב עבור מנות המתאימות בעיקר לארוחת בוקר, אך השילוב הזה יכול לעבוד מצוין גם עבור מנות עיקריות. נקניקיות הצ'וריסוס הפיקנטיות, שמקורן בספרד, משתלבות באופן מיוחד עם הבטטה ושיבולת השועל ונותנות למנה הזאת אופי וטעם לא שגרתיים, הנעים על כל קשת הטעמים.
אופן הכנת התבשיל צ'וריסוס:
-
הוציאו את בשר הנקניקיות מתוך הציפוי הדק שלהן, מעכו אותו, הניחו על מחבת קטנה וטגנו על להבה בינונית. הקפידו לערבב את הבשר מדי פעם וכבו את הלהבה כשהוא מגיע למידת העשייה הרצויה.
-
בזמן שהצ'וריסוס מתבשלים, הניחו בתוך סיר את הבצל, הוסיפו כף שמן, ובשלו על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל להזהיב.
-
הוסיפו לסיר את ציר הירקות והביאו אותו רתיחה על להבה בינונית-גבוהה. לאחר מכן, הוסיפו לסיר את שיבולת השועל, הנמיכו את הלהבה לבינונית והמשיכו את הבישול.
-
הניחו לתערובת בסיר להתבשל למשך מספר דקות, הוסיפו את הבטטות וערבבו. הוסיפו קורט מלח ופלפל עבור הטעם.
-
הוסיפו חצי מכמות בשר הצ'וריסוס שטיגנתם אל תוך תערובת שיבולת השועל והבצל שבסיר, ערבבו, והניחו לתערובת להמשיך ולהתבשל על להבה בינונית.
-
בשלו את תבשיל הנקניקיות ושיבולת השועל עד למידת העשייה הרצויה, העבירו אותו לקערה והוסיפו מעל התבשיל את חתיכות הצ'וריסוס הנותרות מהמחבת. הוסיפו מעל המנה את האבוקדו ועלי הכוסברה אם תרצו, והגישו.