print header

כל מה שרציתם לדעת על אסתמה: גורמי סיכון, תסמינים ודרכי טיפול

נשימה חופשית ורעננה היא אחד מאותם דברים בסיסיים שכה נעים לחוות – בייחוד אם אנחנו אחרי הצטננות שנמשכה מספר ימים או שפעת שסתמה את דרכי הנשימה שלנו לזמן מה. עם זאת, למרבה הצער ישנם גם רבים שמתקשים לנשום באופן חופשי לאורך זמן רב עוד יותר, ואלו הם חולי האסתמה; המחלה הנפוצה הזו, שבה לוקים כ-34 מיליון אמריקאים (מתוכם כ-7-8 מיליון ילדים), שכיחה למדי גם בישראל, כש-5-10% מהאוכלוסייה בארץ לוקים בה. אם גם אתם אובחנתם כלוקים באסתמה, או שיש בקרבכם חשש שהמחלה התפרצה אצלכם, כדאי לכם מאוד לקרוא את הכתבה הבאה שתפרט בפניכם את מה שאתם צריכים לדעת עליה: מה הם תסמיניה הנפוצים, מה הם גורמי הסיכון שעלולים להעלות את הסיכוי להתפתחותה, כיצד ניתן להתמודד איתה בעזרת תזונה נכונה ולבסוף נסביר לכם כיצד ניתן להכין משחה מיוחדת וטבעית שיכולה לעזור לכם להפחית את עוצמת תסמיני המחלה.  

אסתמה - גורמי סיכון, תסמינים וטיפול באמצעות תזונה: משאף אסתמה

מה גורם להתפתחות האסתמה, מה הם תסמיניה ומה גורמי הסיכון?

ישנן תיאוריות רבות בנוגע לגורמי ההתפתחות של אסתמה, אך רעלנים וגורמי גירוי אחרים, בעיקר כאלו המגיעים מהסביבה ומשהייה ארוכה מדי מחוץ לבית בסביבה עירונית, הוכרו לאחרונה כגורמים עיקריים. לצדם ישנם גורמים נוספים כגון תזונה לקויה, זיהומים, שימוש שגוי באנטיביוטיקה, הפרעות אוטואימוניות, שיבושים בריאותיים המשפיעים על הריאות, רגישות גנטית וכן רמה גבוהה של לחץ. כאשר הגורמים האלו מובילים להתפתחות המחלה הדבר לרוב מלווה בכמה וכמה תסמינים לא נעימים שתוכלו להכיר דרך המצגת הבאה, שבנוסף אליהם מראה גם את גורמי הסיכון המרכזיים למחלה:

לחצו על התמונה על מנת לצפות בה בגודל מלא

אסתמה - גורמי סיכון, תסמינים וטיפול באמצעות תזונה

מניעת אסתמה וטיפול בה באמצעות תזונה

אם נסתכל על אורח החיים המערבי המודרני – נוכל לראות כי ישנו מתאם בינו ובין העלייה החדה במספר האנשים הסובלים מאסתמה, וזה לא מפתיע כלל בהתחשב בערכו התזונתי הדל של האוכל המתועש שאנו צורכים ובסביבה רווית הלחצים שבה אנו חיים. אולי תתפלאו לשמוע, אבל בחלקים המבודדים ביותר של אסיה ואפריקה - היכן שאורח החיים המסורתי מתבטא גם במטבח אותנטי וטבעי - האסתמה היא נדירה ביותר, בעוד שבמדינות המערב, היכן שהמזון תעשייתי וברובו דל ברכיבים תזונתיים חשובים, האסתמה פורחת ורווחת.

אז מה ניתן לעשות נגד המצב הזה? אם אתם לוקים באסתמה, או חוששים מכך שאתם עלולים ללקות בה, כדאי להקפיד במיוחד על התזונה שלכם כך שתהיה עשירה ברכיבים תזונתיים מהותיים למאבק בסביבה מוקפת הרעלים בה אנו חיים. אכילה של מגוון גדול של מאכלים יכולה להבטיח שאתם וילדיכם תקבלו את כל מה שצריך כדי לתחזק בגופכם מערכת חיסונית חזקה שתדחה ותרחיק את האסתמה. מן הצד השני, ישנם כמובן מאכלים מסוימים שכדאי להתרחק מהם משום שאכילתם גורמת ליותר נזק מתועלת. שימו לב למדריך הבא שיסביר לכם אילו מאכלים כדאי ולא כדאי לכם לצרוך כדי להדוף את האסתמה, או לכל הפחות על מנת לצמצם את הופעת התסמינים.

לחצו על התמונה על מנת לצפות בה בגודל מלא

אסתמה - גורמי סיכון, תסמינים וטיפול באמצעות תזונה

המשחה הטבעית שמשככת את תסמיני האסתמה

כפי שניתן להבין מהתסמינים הנפוצים של המחלה, מרבית הלוקים באסתמה נוטים להשתעל, לחרחר ולחוות בעיות בנשימה לעיתים תכופות. כשליחה או חומרים אחרים מצטברים בדרכי הנשימה, התסמינים הללו עלולים להיכנס לפעולה כתגובות רפלקסיביות, בניסיון לשחרר את המערכת ולייצר נשימה בלתי מופרעת, אך אצל חולי האסתמה הם יוצרים אי נעימות מתמשכת. כדי להתגבר על התחושה הרעה ועל התסמינים שלא פוסקים – יש לנו עבורכם פתרון שיכול להרגיע ולשכך אותם במהירות כאשר הם מופיעים; המשחה הבאה, אותה ניתן להכין בקלות ובמהירות בבית, כוללת בתוכה שמן אתרי מנטה ושמן אתרי אקליפטוס – שני רכיבים בעלי סגולות רפואיות מכובדות מאוד, שבשילוב עם שאר מרכיבי המשחה מעניקים לגוף תחושת הקלה, בעיקר באמצעות הניחוח אותו הם משחררים, העוזר בפתיחתה של מערכת הנשימה ובשיפור התהליך הנשימתי כולו.

אסתמה - גורמי סיכון, תסמינים וטיפול באמצעות תזונה: משחה ביתית לשיכוך תסמיני אסתמה

משחת אדים ביתית

מצרכים:

  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כוס שמן קוקוס
  • ¼ כוס שעוות דבורים מגוררת (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)
  • 20 טיפות שמן אתרי מנטה
  • 20 טיפות שמן אתרי אקליפטוס

אופן ההכנה:

1. שפכו את שמן הזית ואת שמן הקוקוס לתוך צנצנת יחד עם שעוות הדבורים המגוררת.

2. חממו סיר עם מים בגובה 5 סנטימטר על להבה בינונית-נמוכה.

3. הכניסו את הצנצנת לסיר המים ואפשרו לשמנים להימס. ערבבו את החומרים בצנצנת ליצירת תערובת חלקה.

4. ברגע שבו נוצרת תערובת שכזו, תנו לה להתקרר מעט ואז הוסיפו את השמנים האתרים.

5. העבירו את התערובת לתוך קופסאות מתכת או מכלי אחסון והשתמשו בה כאשר אתם זקוקים לה.

כשאתם חשים בתסמיני האסתמה, מרחו מעט מן המשחה על החזה, הגב והגרון, ותוך זמן קצר תרגישו ברגיעה המיוחלת. אתם מוזמנים גם לצפות בסרטון הקצר הבא, שמציג כיצד מכינים את המשחה היעילה הזו:

מקור תמונות: Dr Axe, NIAID, Live Simply

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.