print header

רוצים לרדת במשקל ולשמור על הבריאות? כדאי שתכירו את היתרונות של החרוב...

כיום כולנו מכירים את החרוב כתחליף לשוקולד או כמאכל שנהוג ליהנות ממנו בט"ו בשבט וכבר בימי מצרים העתיקה נעשה שימוש באבקת חרובים כתחליף לקפה ובחרוב עצמו כחטיף מתוק ובריא. כבר אז הבינו בני האדם שלחרוב יש כמה וכמה יתרונות בריאותיים חשובים, אך רק בשנים האחרונות החלו חוקרים לבדוק את סגולותיו לעומק. בעקבות מחקרים ובדיקות הם גילו שהחרובים תורמים רבות לשיפור תהליכי העיכול, הפחתת רמות הכולסטרול בגוף ואפילו יכולים להיות הנשק הסודי שלכם במלחמה כנגד בעיות משקל. היתרונות הרבים והיעילים של החרובים אף הובילו לייצור תוספים טבעיים ורבי עוצמה שרותמים את כוחותיו כדי לעזור לנו לשמור על הבריאות, אבל לפני שתכירו אותם כדאי לכם לקרוא על ההשפעות המדהימות של החרובים על הגוף.
 
יתרונות בריאותיים של חרובים: חרובים
 

1. מפחית את הסיכון לחלות בסרטן

הפוליפנולים שמצויים בחרוב הם נוגדי חמצון חזקים מאוד שעוזרים להגן על הגוף מפני נזק חמצוני וכך לשמור עליו מפני גידולים סרטניים. יתרה מזאת, החרוב נחשב ל"רעיל" עבור תאים סרטניים, ובייחוד לגידולים שקשורים לסרטן צוואר הרחם. במחקר שנערך בשיתוף פעולה בין אוניברסיטאות בטוניסיה וצרפתהתגלה גם שהחרוב מונע התפתחות של מחלות בקיבה, כולל סרטן הקיבה, אשר נובעות מלחץ חמצוני. אם תשלבו את היכולות האלה יחדיו תקבלו תרופה טבעית נהדרת שעוזרת להדוף את מחלת הסרטן, מה שהופך את החרוב לאחד מהכלים הטבעיים היעילים ביותר שיש במלחמה כנגד המחלות הקשות האלו.

2. עוזר לשמור על רמות סוכר מאוזנות

עבור חולי הסוכרת שוקולד הוא מזון שיש צרוך בזהירות רבה מאוד, אם בכלל, אולם אכילת חרוב כתחליף למאכל המתוק הזה היא אפשרית ואף מומלצת. לחרובים יש טעם שמזכיר את זה של השוקולד, אך הם מכילים הרבה פחות סוכר ועוזרים למנוע את החשק לדברי מתיקה נוספים מבלי להקפיץ את רמות הסוכרים בדם. בנוסף על כך, החרובים מספקים לגופנו חלבונים וסיבים שהשוקולד אינו מכיל, מה שהופך אותם לבחירה המושלמת עבור חולי סוכרת בפרט וחובבי המתוק ששומרים על דיאטה בכלל.
יתרונות בריאותיים של חרובים: מכשיר למדידת רמות סוכר
 

3. משפר את תהליכי העיכול

כמקור עשיר לסיבים תזונתיים, החרוב יכול לסייע רבות לתהליכי העיכול שלנו. הסיבים שבחרוב מסייעים למערכת העיכול להפריש מיצי עיכול ומפעילים את התנועה הפריסטלטית של המעיים, אשר מובילה את המזון שלנו דרכן. חשוב שתדעו שאותם סיבים אינם מסיסים במים, כלומר הם סופחים נוזלים ולפיכך מפחיתים מקרים של שלשולים, על כן חרובים יכולים לשמש כתרופה טבעית לטיפול במצב לא נעים שכזה.

4. מפחית כולסטרול

יתרון נוסף שמקורו בסיבים הלא מסיסים שבחרוב הינו יכולתם למנוע רמות גבוהות של כולסטרול. במחקר שנערך במכון למדעי התזונה של אוניברסיטת פוטסדאם שבגרמניהנמצא שאנשים שצרכו סיבים מחרובים מדי יום הפחיתו את כמות הכולסטרול הרע (LDL) בדמם וגם את כמות הטריגליצרידים בגופם. השפעה שכזו עוזרת לשמור על כלי דם תקינים ומונעת מחלות שנוצרות כתוצאה מחסימה בהם, כמו לחץ דם גבוה, טרשת עורקים, התקף לב ושבץ.
יתרונות בריאותיים של חרובים: חרובים

5. עוזר לחזק את העצמות

אם נשווה בין החרוב לצמח הקקאו, נגלה שלאחד יש יתרון עצום על פני השני בנוגע לתכולת הסידן שבו. בחרובים יש פי 2 יותר סידן מאשר בשוקולד על כל צורותיו, ויתרה מזאת, הרבה מאוד מוצר שוקולד מכילים חומצה אוקסלית, אשר מפריעה לספיגת הסידן בגוף. ב-100 גרם של חרובים תמצאו 348 מ"ג סידן, שהם 35% מהכמות היומית המומלצת לצריכה. תוסיפו לכמות המכובדת הזאת את העובדה שהחרוב לא פוגע בספיגת הסידן בגוף, ותקבלו חטיף טעים ובריא שמכיל כמות גבוהה של סידן שעוזרת לשמור על בריאות העצמות שלכם.

6. מסייע להורדה במשקל

כאמור החרוב הינו תחליף נהדר לשוקולד שאינו מכיל כמויות גבוהות של שומן או סוכר, אך בכל הנוגע לירידה במשקל יש לו יתרון נוסף ענק שלא רבים מודעים אליו – החרוב מונע את הפרשת הגרלין (Ghrelin), שהוא ההורמון שאומר לגוף מתי להרגיש רעב. כתוצאה מכך אכילת חרוב מסייעת להפחית את התיאבון, ועל כן זהו החטיף המושלם עבור כל מי שמנסה לשמור על המשקל ולהתמיד בדיאטה. היתרון החיוני הזה עבור שומרי המשקל התגלה במחקר שנערך במכון למדעי התזונה של אוניברסיטת פוטסדאם שבגרמניה, בו נמצא כי צריכת חרובים עוזרת להפחית את הפרשת הגרלין בגוף כמעט ב-50%. אתם לא צריכים לאכול כמות גדולה של חרובים כדי ליהנות מההשפעה  הזאת וכל אחד יכול לנצל את היתרון הזה לטובתו בקלות רבה. המשיכו לקרוא ולגו כצד ניתן לעשות זאת...
יתרונות בריאותיים של חרובים: אישה אוחזת במכנסיים שרחבים עליה

הדרך הפשוטה ביותר לצרוך גלקטומנאן שמסייע להרזייה

לחרובים יש יתרונות רבים כפי שניתן לראות, אך אם זה שעניין אתכם יותר מכל הוא יכולתו לסייע להורדה במשקל, מומלץ שתכירו את תוסף התזונה 60:90. הכמוסות האלו מכילות רק חומרים טבעיים ויותר מ-30% גלקטומנאן, שהוא החומר המרכזי בסיבי החרובים שאחראי ליכולתם להפחית את תחושת התיאבון. הגלקטומנאן מאט את תהליך ריקון הקיבה על ידי כך שהוא הופך בתוכה לחומר שנקרא הידרוקלואיד, שהוא בעל יכולת הקרשה, ובשל האטת ריקון הקיבה הוא דוחה את הפרשת ההורמונים שמודיעים למוח על כך שהקיבה ריקה. התהליכים האלו מובילים להרגשת שובע לאורך זמן וירידה בתחושת התיאבון, מה שמסייע רבות למי שנאבק בתפריט דיאטטי או נמצא כעת בתהליך של הרזייה. שימוש בתוספים האלו מונע כמעט באופן מוחלט את הצורך בנשנושים בין הארוחות וגם מפחית משמעותית את גודל הארוחות עצמן. אם תמיד חיפשתם את השינוי הקטן והפשוט שיהפוך את הדיאטה שלכם להרבה יותר יעילה ושיעזור לכם להגיע למשקל שאתם חולמים עליו, ולהישאר בו, עכשיו מצאתם אותו!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.