maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כך תנצלו עד תום את המזונות שנותרו ללא שימוש במקרר ובארון ...

אף על פי שרבים מאתנו משתדלים שלא לקנות יותר מוצרי מזון ממה שנזדקק להם במהלך השבוע, אנו בכל זאת מוצאים לא פעם במקרר או בארון מאכל שאבד עליו הכלח, ונאלצים לזרוק אותו וכן את כספנו לפח. עם זאת, אין זה אומר שעליכם להפסיק לרכוש את המאכלים האהובים, אלא רק להכיר את הדרכים היעילות שיסייעו לכם להכין מגוון מנות או משקאות מהמוצרים שעלולים לאבד מטריותם. הודות ל-8 השיטות הבאות לא רק שתחסכו כסף, אלא גם תזכו להכיר דרכים פשוטות במיוחד להחייאת המזון שנותר.
 

 
 

1. ברוקולי או תפוחי אדמה

הדרך להצילם: צלו אותם

מרבית הירקות, אם לא כולם, מקבלים טעם נהדר ומרקם משגע לאחר שצולים אותם, וכך גם נוהגים הברוקולי ותפוח האדמה. החום הגבוה והיבש שואב את הסוכרים הנמצאים בהם אל פני השטח, מה שגורם לקצוות פריכים ולטעם מתקתק ומזמין. כל שעליכם לעשות הוא לחמם את התנור על 230 מעלות, לחתוך את הברוקולי ואת תפוח האדמה, לתבל בשמן, ולהניח להם להיצלות עד שיקבלו גוון חום-זהבהב ויתרככו, בין 20-15 דקות לערך. אם אכן תצלו אותם תזכו במאכל נהדר שישמש אתכם במשך 5 ימים ותוכלו לאכול אותם כפי שהם או להוסיפם לסלטים, חביתות, פסטות וכדומה.

כך תנצלו את המזון בביתכם עד תום

2. ירקות בעלי עלים ירוקים

הדרך להצילם: הכינו מיץ

אין כל צורך במסחטה מקצועית כדי ליהנות ממיץ משובח וטעים להפליא, הודות לבלנדר שיכול לעשות עבודה נהדרת. אם נותרתם עם קייל (כרוב על), עלי מנגולד וכדומה, תוכלו ליצור בעצמכם משקה בריא ואף משביע. הכניסו אל תוך הבלנדר את העלים שנותרו, הוסיפו חתיכות של תפוח עץ, מים וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. יש לשתות את המשקה בתום ההכנה.

כך תנצלו את המזון בביתכם עד תום

3. מלפפונים

הדרך להצילם: החמיצו אותם

חתכו את המלפפונים לחתיכות, פזרו בנדיבות מלח וסוכר והניחו להם לעמוד בטמפרטורת החדר עד שהמלח והסוכר ימסו וישאבו מעט נוזל מהירקות. לאחר מכן, הכניסו את המלפפונים לתערובת של מים וחומץ (מומלץ להשתמש בחומץ אורז), כשהיחס בין שני הנוזלים הינו 50-50, ואחסנו במקרר עד חודש אחד, או שתנסו את המתכון הבא

כך תנצלו את המזון בביתכם עד תום
 

4. לימונים, מלפפונים וג'ינג'ר

הדרך להצילם: הכינו מהם משקה אלכוהולי או מים בטעמים

אם יש בביתכם את שלושת המוצרים הבאים, ולא מצאתם דרך כיצד לנצלם עד תום, תוכלו להכין מהם קוקטייל משובח שכל חבריכם ישמחו לנסות. השרו את קליפות הלימון, מלפפון וג'ינג'ר בתוך וודקה במשך שבועיים, ובתום הזמן תזכו במשקה חריף עם טעם ייחודי! אם אינכם נמנים בין חובבי המשקאות החריפים, תוכלו להשרות את אותם המוצרים במים, ותוך מספר שעות תיהנו ממים בטעם נפלא. ניתן להשתמש בוודקה שרקחתם ללא הגבלת זמן, ואם בחרתם להכין מים בטעמים, תוכלו ליהנות מהם במשך 3 ימים.

כך תנצלו את המזון בביתכם עד תום

5. קישואים או גזרים 

הדרך להצילם: גררו אותם

גררו את הקישואים והגזרים באמצעות פומפייה, אחסנו את התוצר בקופסה אטומה, ותזכו בתוספת טעימה ופשוטה לשלל מנות שאתם אוהבים, במשך 5 ימים. תוכלו לפזר את הקישואים והגזרים על סלט, לטגן יחד איתם איטריות, להוסיפם לבלילת לחם או לערבבם עם ביצה ומעט קמח על מנת להכין לביבות טעימות במיוחד. 

כך תנצלו את המזון בביתכם עד תום

6. אספרגוס

הדרך להצילו: עטפו אותו בטורטייה

אחת הדרכים המהנות ביותר לאכול ירקות היא להכניסם אל תוך טורטייה טרייה, מה שמאפשר ליהנות ממנה נפלאה. קצצו את האספרגוס וטגנו אותו עם מעט שמן, שום, כמון ורסק עגבניות, הוסיפו ביצה טרופה בשעה שהאספרגוס מתרכך מעט, וערבבו היטב. לבסוף, הכניסו את תערובת האספרגוס לטורטייה המועדפת עליכם, קפלו אותה ואכלו אותה עם תום הכנתה.

כך תנצלו את המזון בביתכם עד תום

7. שעועית ירוקה

הדרך להצילה: התסיסו אותה

התססת מזון ביתית נשמעת הרבה יותר מאיימת ממה שהיא במציאות, וגם אתם תוכלו לעשות זאת בקלות. קצצו את השעועית הירוקה שנותרה לכם, באורך של כ-2.5 ס"מ, הכניסו אותה אל צנצנת בעלת קיבולת של כחצי ליטר עם פיה רחבה, והשאירו מקום של 5 ס"מ בחלק העליון. כעת, כסו את השעועית עם מי מלח (½1 כפיות מלח לתוך 2 כוסות מים). לבסוף, הניחו מגבת מטבח על גבי הצנצנת הסגורה למשך 7-3 ימים, תלוי בעוצמת הטעם הרצויה. פעולה פשוטה זו תספק לכם נשנוש טעים ובריא המכיל פרוביוטיקה, למשך עד שנה שלמה! לחצו כאן ותוכלו להתוודע ליתרונות הבריאותיים של מזונות מותססים, וכן להכיר מספר מתכונים נוספים. 

כך תנצלו את המזון בביתכם עד תום

8. כל ירק שנותר

הדרך להצילם: הכינו מרק

כל ירק שלא מצא את ייעודו וקרוב לאבד מטריותו, יכול לשמש אתכם בעת הכנת מרק טעים ומזין. טגנו בסיר בצל קצוץ בשמן זית, הוסיפו כמה כוסות של ירקות קצוצים שנותרו בביתכם, כדוגמת ברוקולי, קישוא וכדומה, וכסו אותם במים או בציר לבחירתכם. בשלו את הירקות עד שיתרככו מעט, ולאחר מכן הניחו להם להתקרר והעבירו אותם לבלנדר. ערבלו את הירקות המבושלים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. לבסוף, החזירו את התערובת לסיר, ובשלו אותה על להבה בינונית-נמוכה, עד לקבלת הטמפרטורה הרצויה, כשמומלץ לתבל במלח ופלפל לפי הטעם. אם נשארה לכם פטרוזיליה, מומלץ לקצוץ אותה ולהוסיפה למרק ממש לפני ההגשה, ותוכלו ליהנות מהמנה במשך שבוע. 

כך תנצלו את המזון בביתכם עד תום

דרך נוספת: הוסיפו אותם לתבשיל

אם ברצונכם לשדרג מנה פשוטה כמו פסטה עם גבינה, כל שעליכם לעשות הוא פשוט להוסיף ירקות. כמובן שגם ניתן להכין תבשיל מקורי יותר, על ידי שילוב של 2 כוסות דגנים מבושלים יחד עם ירקות קצוצים וביצה טרופה, וליהנות מהמנה במשך 5 ימים. 

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: