maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 מזונות מומלצים להקלה על אלרגיות

בכל שנה מחדש כשהעונות מתחלפות, אנשים רבים יודעים שהחלה התקופה ממנה הם חוששים, עונת האלרגיות. תגובות אלרגיה מתרחשות כאשר הגוף נתקל בגורמים מגרים אליהם הוא רגיש, כמו עקיצות חרקים, אבק, בעלי חיים, אבקני פרחים ועוד. התגובות הנפוצות ביותר להתקפי אלרגיה הן התעטשות, פריחות, נזלת ועיניים דומעות. אמנם אפשר לשלוט על התגובות האלו בעזרת תרופה אנטי-אלרגית, אך קיים פתרון הרבה יותר זול ובריא! הכירו את 12 המזונות המומלצים ביותר שיגנו עליכם מפני אלגריות.
 
אלרגיה
taylor n

1. שום

אף אחד לא יהיה מופתע לראות את השום בראש הרשימה הזו. לשום יש מרכיבים בעלי תכונות אנטי דלקתיות חזקות שמפחיתות את העוצמה של תגובות האלגריה, ובנוסף עוזרים להתגבר על מגוון בעיות נוספות. אכילת שום על בסיס יומי מורידה את לחץ הדם, שומרת על בריאות הלב, עוזרת להתגבר על תופעות הצטטנות ומונעת התפשטות תאי סרטן בגוף. הדרך הפשוטה והטובה ביותר לאכול שום היא לרסק שן בינונית לתוך קערת מרק או סלט. הקפידו ללעוס עלה של נענע או מעט פטרוזיליה לאחר מכן, כדי לנטל את הריח החזק מהפה.
 

2. בטטה

למרות שאין להן את המוניטין המוכר שיש לשום, גם הבטטות הם מקור מצויין לחומרים מזינים שהגוף שלנו צריך, כמו אשלגן, ויטמין C, מגנזים, סיבים תזונתיים וויטמין 6B. ויטמין C מחזק את המערכת החיסונית ועוזר לנו להתמודד עם חומרים זרים, והסיבים התזונתיים שומרים על תיפקוד תקין של מערכת העיכול כך שגם בשעת מחלה, נמשיך לקבל את החומרים שהגוף שלנו צריך. בטטות אפשר להרתיח, לטגן ולבשל בצורה דומה לתפוחי אדמה, וניתן אף לשלב בקלות בין שני המרכיבים בתבשילי עוף ובשר שונים.
 
אלרגיה
Scott Veg

3. תפוחי עץ

לא כל המזונות נוגדי האלרגיות דורשים מכם בישול והכנה מראש, תפוח עץ חתוך הוא חטיף פשוט ובריא שיעזור לכם לשמור על גופכם. בתפוחי עץ ניתן למצוא תרכובות פלבונואידיות רבות ובהן קוארסטן (quercetin) שמגינות על התאים שלנו מזיהומים ודלקות. ניתן לאכול כל זן תפוח שאתם אוהבים בכל מקום ובכל מצב, ובנוסף להגנה מאלרגיות הם גם ישמרו עליכם ממחלות האלצהיימר והסרטן. 
 

4. כרוב הקייל

קייל הוא "מזון על", זן כרוב עשיר בחומרים תזונתיים שנדיר למצוא במינונים כה גבוהים במקורות אחרים. הקייל עשיר בויטמינים מסוג K ו-C, ובנוסף אליהם גם כמות מכובדת של סידן, אשלגן וחוצמה פולית. חומרים שמצויים בקייל עוזרים לטהר רעלים מהגוף ובמיוחד מהכבד, כך שלא רק שהוא יפחית את תסמיני האלרגיה, הוא גם יעזור לכם לשמור על כולסטרול נמוך. את הקייל מומלץ לאדות למשך 5 דקות ואז להוסיף לסלטים ולתבשילים שונים בתוספת מיץ לימון.
 

5. סלמון

לא כל המזונות נוגדי האלרגיה הם פירות וירקות, דג הסלמון הוא מקור חיוני לחומצות שומן מסוג אומגה 3 שמונעות התפרצות של תסמיני אלרגיות שונות. בנוסף לכך, החלבונים והשומנים שבדג עוזרים בהאטת התפתחותם של גידולים סרטניים ושומרים על עור בריא, שיחילים במהירות מפריחות שונות. קיימות אין ספור דרכים לבשל סלמון והתוספות המומלצות ביותר עבורו הן רוזמרין ולימון.
 
אלרגיה
 

6. זרעי פשתן

מזון על נוסף שעשיר באומגה 3 ובאנטיאוקסידנטים הוא זרעי הפשתן. את הזרעים ניתן למצוא בחנויות הטבע והכמות המומלצת לצריכה היא 2-1 כפות גרגרים ביום. בזרעי הפשתן יש שני מרכיבים נוספים שחשוב לציין, ליגנן וסיבים, חומרים שנחקרים לאחרונה בשל יכולתם למנוע כאבי ראש ולחזק את המערכת החיסונית, שתי תכונות רצויות במיוחד עבור הסובלים מאלרגיה. את זרעי הפשתן ניתן לאכול כתוספת לסלט, ליוגורט ואפילו לקציצות בשר.
 

7. כורכום

התבלין הצהוב והאהוב הזה משמש רבים שסובלים מאסטמה וממחלות כרוניות אחרות שקשורות לדרכי הנשימה, כנוגד גודש טבעי שעוזר לשמור על אף פתוח ונשימה תקינה. החומר הפעיל בצמח הכורכום נקרא כורכומין וגם אם אתם לא סובלים מאלרגיות, הוא יעזור לכם להתגונן מפני זיהומים בגרון ובדרכי הנשימה. תבשילי עוף ואורז הם המנות בהם הכורכום הוא תבלין מוכר מאוד, אבל הרגישו חופשיים לנסות ולהוסיפו גם למנות אחרות.
 

8. לימונים

אחד מפירות ההדר האהובים ביותר הוא הלימון, לא רק בשל טעמו החמצמץ והמרענן או תכולת הויטמין C הגבוה שבו, אלא בשל יכולתו להקל על כאבי גרון, חום, ושיעולים טורדניים. לחומרים שמצויים בלימון יש כוחות מוכחים שמנקים את הגוף מבקטריות ומזיהומים, וזוהי רק סיבה אחת לכך שכוס תה עם לימון היא משקה כל כך מומלץ בחורף.
 
אלרגיה
 

9. גינג'ר - זנגביל 

הזנגביל הוא אנטי-היסטמין ידוע, מזון שמדכא את  הפרשות ההיסטמין העודפות שמתרחשות אצל הסובלים מאלרגיה, וגורמות לעייפות, כיווץ הריאות ודלקות. תה עם זנגביל הוא גם תרופה ביתית מוכרת לכאבי בטן, בחילות ובעיות נוספות שקשורות במערכת העיכול. בנוסף תוכלו להשתמש בזנגביל טחון לתיבול מנות בשריות ולהכנת עוגיות מפתיעות. 
 

10. עלי מאכל

עלי גפן, קולרד, תרד ועלי מאכל נוספים הם מקור מעולה לקרוטנואידים עבור אנשים שלא אוהבים עגבניות, גזרים ומנגו. מדובר בקבוצת ‏פיגמנטים אורגניים המצויים בעיקר בצמחים, שעוזרים לגוף להגביל את חומרת תסמיני האלרגיה לרמה שניתן להתמודד איתה בקלות. כמעט בכל סוגי העלים תמצאו ויטמינים שונים ואנטיאוקסידנטים, ולכן מומלץ לאכול מהם לפחות פעמיים בשבוע כתוספת למנות דגים, בשר ועוף.
 

11. ברוקולי

הילדים שלכם אולי לא אוהבים אותו, אבל הברוקולי הוא מקור מצוין לויטמין K, C ומגוון חומרים חשובים שתורמים לשיכפול התאים בגוף. בזמן שסובלים מאלרגיה, מומלצץ להרתיח את הברוקולי בסיר ללא מכסה כך שאדי הבישול ימלאו את המטבח ויעזרו להקל על גודש באף. רצוי להוסיף מעט שום קצוץ לבישול כדי להוסיף לברוקולי טעם ולקבל מנה בריאה וטעימה במיוחד.
 
אלרגיה
 

12. תה ירוק

לא רק תה עם לימון מומלץ בחום בזמן חילופי עונות, אלא גם התא הירוק הוא משקה שידוע במספר האנטיאוקסידנטים הרב שבו. התה החם יעזור להרגיע כאבי גרון, יחזיר לגוף אנרגיה ונוזלים חיוניים ואפילו יסייע להורדה במשקל. לחצו כאן כדי ללמוד עוד על היתרונות הבריאותיים של התה.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: