maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

טיפים לארגון המטבח כדי להוריד במשקל

אחד מכל שלושה ישראלים לוקה בעודף משקל. אין ספק שהרבה מאיתנו רוצים וצריכים לאבד משקל, בטח כשהקיץ מתקרב והבגדים מתקצרים, וכמובן בשביל הבריאות שלנו. מעבר לדברים הברורים מאליהם של אכילת מזון בריא ופעילות גופנית, אתם תתפלאו לגלות שאפילו הדרך בה אתם מארגנים את המבטח יכולה לעזור לכם לצרוך פחות קלוריות ולהפוך את הדיאטה לפשוטה יותר.

 

1. הציגו לראווה את הפירות והירקות

טיפים להורדה במשקל על ידי ארגון המטבח

הכלל הזה מאוד פשוט - מה שזמין לעין, זמין לפה. הניחו את הפירות והירקות שלכם במקומות בולטים ונגישים, אם זה המדף המרכזי במקרר או קערת פירות על השיש. מחקרים מראים כי קרבה ונראות של מזון מסוים, מגדילה את הסיכוי לאכול אותו. פרופסור דייויד ג'אסט לכלכלה התנהגותית מאוניברסיטת קורנל, מסביר כי "נראות היא חשובה מאין כמוה. מה שאתם רואים קודם הוא כנראה הדבר הראשון עליו תחשבו". טיפ נוסף - שטפו את הפירות והירקות מיד כשאתם קונים אותם. בכך תורידו עוד "מחסום" בדרך לאכילה ותהפכו אותם לזמינים עוד יותר. נסו אפילו לחתוך לרצועות או פלחים כמה פירות ולהניח במקרר. מהר מאוד תגלו שהם חוסלו רק כי היה נוח יותר לנשנש אותם.

 

2. הצניעו את הממתקים והחטיפים

טיפים להורדה במשקל על ידי ארגון המטבח

בדיוק כפי שהבלטת הפירות והירקות מגבירה את הצריכה שלהם, הסתרת וחסימת הגישה למזונות המשמינים תצמצם משמעותית את הצריכה שלהם. כמה משמעותית? ובכן, מחקר באוניברסיטת קורנל שבדק בדיוק את הנושא הזה, מצא כי אנשים ששוקולד חשוף הונח בקרבתם, זללו יותר מפי 2 מאשר אנשים שהשוקולד הונח במרחק 1.8 מטר ומכוסה. פרופסור ג'אסט מציין כי אנשים המחזיקים את החטיפים והמממתקים שלהם במקום שאינו גלוי לעין, שוקלים עד 9 ק"ג פחות מאנשים שמחזיקים מזונות אלו זמינים על השיש. אז ארון ממתקים גבוה הוא פיתרון טוב עבור הילדים, אבל צריך לדאוג שגם המבוגרים לא ימהרו לפתוח נשנושים. לכן, החזיקו את החטיפים והממתקים במיכלים בעלי דפנות כהות ובמקום בלתי נגיש, רצוי כלל לא במטבח אלא חדר אחר (לא חדר השינה). אם אתם חזקים מספיק, הימנעו מהכנסת המוצרים הללו הביתה, אלא באירועים חגיגיים מיוחדים.

 

3. הקטינו את הצלחות

טיפים להורדה במשקל על ידי ארגון המטבח

מידת הצלחת יכולה להשפיע על כמות האוכל שלכם, כך קבע מחקר שהובל בידי פרופסור בריאן וואנסינק מאוניברסיטת קורנל. המחקר מצא כי אנשים אוכלים יותר כאשר מגישים להם מזון בכלים גדולים יותר. נתון עוד יותר מפתיע הוא שאפילו מומחי תזונה, אנשים שעוסקים בכך למחייתם, אכלו יותר כשהוגש להם מזון בכלים גדולים. לכן, ההמלצה היא פשוט להגיש בצלחות וקערות קטנות יותר, גם את הארוחות העיקריות וגם את נשנושים. השתמשו בצלחות המנות הראשונות לכל הארוחות שלכם, כמות המזון כבר תקטן מאליה.

 

4. היפטרו מכלי השירות הגדולים

טיפים להורדה במשקל על ידי ארגון המטבח

במחקר נוסף של פרופסור וונסינק, נבדקו סטודנטים ועמיתים לגבי צריכת גלידה. המחקר מצא כי הנבדקים שהשתמשו בכפות ההגשה הגדולות, אכלו כ-15% יותר גלידה. אלה שקבילו גלידה בכפות יותר ובכלים גדולים יותר, אכלו עד 57% יותר גלידה. נתון זה מצביע על כך ששילוב כלי הגשה וכלי שירות גדולים, מגביר פי כמה את צריכת הקלוריות. לכן, חשוב לדעת לא רק לעבור לצלחת קטנה יותר, אלא גם לכפות הגשה קטנות יותר. במקום הכפות הגדולות בהן כולנו משתמשים, העבירו את האוכל מהסיר לצלחת באמצעות כף רגילה מסט הסכו"ם. תגלו כי העובדה שאתם צריכים לחזור על הפעולה של ההגשה מספר רב של פעמים, תגרום לכם להפסיק באמצע ולהעמיס פחות מזון על הצלחת (הקטנה) שלכם.

 

5. השתמשו בכוסות גבוהות וצרות

טיפים להורדה במשקל על ידי ארגון המטבח

כן, מסתבר שאפילו צורת הכוס שאתם שותים ממנה יכולה להשפיע על הדיאטה. מחקר שנערך על סטודנטים בחן את כמות מזיגת המשקאות לכוסות שמנות ורחבות לעומת גבוהות וצרות. למרבה ההפתעה, נמצא כי לכוסות הרחבות נמזג עד 30% יותר משקה מלכוסות הצרות והארוכות. הדבר הופך בעייתי כאשר הנוזל שאנו מוזגים לכוס הוא מיץ עתיר סוכר או משקה מוגז. הסיבה לכך נובעת, כך משערים, מגובה המפלס - כאשר הכוס נמוכה, נראה מובן מאליו למלא אותה עד הקצה, אולם כשהיא גבוהה יותר, למלא אותה עד הסוף נראה מוגזם. תפיסת הגובה שלנו ברורה יותר מתפיסת הנפח וקשה לנו לאמוד את הכמות האמיתית שבכוס רחבה ונמוכה. לכן, עברו לכוסות גבוהות וצרות וכלל, השתדלו למלא אותן רק במים, זה יהיה הרבה יותר יעיל מהפחתה בכמות המשקאות עתירי הסוכר.

 

6. עברו לצלחות אדומות

טיפים להורדה במשקל על ידי ארגון המטבח

מחקר שפורסם בירחון Appetite, בדק 240 משתתפים וגילה תופעה מאוד מעניינת. המשתתפים חולקו ל-3 קבוצות: הקבוצה הראשונה קיבלה צלחות לבנות, השנייה כחולות והשלישית אדומות. לכולם הוגשו אותן מנות ובאותן כמויות בדיוק אך באופן מפתיע, הנחקרים שקיבלו צלחות אדומות אכלו פחות. מדוע זה קורה? ובכן, החוקרים העלו הערה כי זוהי התנהגות תת-מודעת שקשורה לסמליות של הצבע האדום. כלומר, הצבע האדום מקושר אצלנו באופן אוטומטי לאזהרה או עצירה (חשבו על רמזור או שלטי סכנה). וכך, באופן תת-מודע, המוח מפרש את צבע הצלחת כאיתות לעצירה. זוהי דרך פשוטה, צבעונית ונהדרת לעצור זלילה מיותרת, אך יש לכך תנאי חשוב - זה צריך להיות בלתי מודע. זאת אומרת, שכשאתם קונים את הצלחות האדומות, שמרו את הסיבה האמיתית לעצמכם, כיוון שייתכן ומודעות להגיון שמאחורי התופעה ייפגע באפקט שאתם מנסים להשיג על בני המשפחה.

 

7. צרו אווירה רגועה בפינת האוכל

טיפים להורדה במשקל על ידי ארגון המטבח

אווירה רגועה ונעימה עוזרת לא רק לבריאות הנפש, אלא גם לבריאות הגוף, כך מגלה מחקר שפורסם במגזין האקדמי לפסיכולוגיה Psychological Reports. המחקר גילה כי סביבה מרגיעה מגבירה את תחושת הסיפוק, ובכך מקטינה את צריכת הקלוריות ב-18%. בתרגום לקלוריות, זה אומר שאתם יכולים לחסוך כ-175 קלוריות בארוחה באזור רגוע ונעים. איך עושים את זה? ישנם כמה טריקים: נסו לעמעם את התאורה או להשתמש במנורות בעלות אור רך ולא לבן בוהק. טיפ נוסף הוא מוזיקת רקע, בדיוק כמו זו שקיימת במכוני עיסוי. תוכלו גם לצבוע מחדש את אזור פינת האוכל בצבעים כפריים, או להוסיף תמונות רקע של נוף מרגיע. כל דבר שיוריד את רמת המתח שלכם וייתן לכם לאכול שלווה ונחת.

תמונות: freedigitalphotos.net - arztsamui,rakratchada torsap,Somchai Som,artur84,Maggie Smith,stockimages

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: