לכל מי שמעדיף להימנע מבצק, אין זה אומר שעליכם להימנע מבורקס. את המאפים הנפלאים האלה תכינו מתפוחי אדמה בלבד, ושפרה ממליצה עליהם כתוספת לצד מנה בשרית ומזהירה מפני התמכרות!
למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"
מקור תמונה:
shifra-l
רכיבים לכיפות תפוחי אדמה:
אופן הכנת הכיפות תפוחי אדמה:
-
זרקו את חתיכות תפוחי האדמה לסיר גדול, כסו במים ובשלו עד ריכוך.
-
סננו את המים ומעכו את תפוחי האדמה לפירה.
-
שימו במחבת את השמן והחמאה והוסיפו את הבצל הקצוץ וכף סוכר. טגנו את הכל עד שהבצלים יזהיבו.
-
לאחר שהפירה והבצל מוכנים, הוסיפו אותם לסיר ותבלו בכמות נדיבה של מלח ופלפל.
-
הניחו את הסיר על להבה בינונית וערבבו את התערובת מספר דקות, עד שתתייבש.
-
חממו תנור לחום של 180 מעלות, ובעזרת כף של גלידה צרו תלוליות של תפוחי אדמה, אותן תניחו על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.
מקור תמונה:
shifra-l
-
אפו את תפוחי האדמה במשך 40 דקות, עד שיזהיבו.
מקור תמונה:
shifra-l
-
ניתן להכין מספר שעות מראש ולחמם לפני ההגשה.
מקור: במטבח עם שפרה