את המאכל האהוב הזה אנו מכירים בעיקר מדוכני המזון המהיר שבפסטיבלים שמתקיימים ברחבי הארץ, אך תוכלו להכין לעצמכם גרסה ביתית בריאה יותר שלו בעזרת המתכון הבא. אין בו טיפה אחת של שמנת, אך הטעם שלו יוצא מן הכלל!
אופן הכנת התפוחי האדמה:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
שטפו את תפוחי האדמה ודקרו אותם עם מזלג לכל אורכם. אפו אותם במשך כשעה, עד שניתן להחדיר לתוכם מזלג בקלות. לאחר מכן הוציאו אותם ותנו להם קצת זמן להתקרר.
-
הפחיתו את החום שבתנור ל-175 מעלות, וכשתפוחי האדמה קרים מספיק חצו אותם והוציאו את חלקם הפנימי בעזרת כף לתוך קערה.
-
הוסיפו לקערה מלח, פלפל, יוגורט יווני, חלב וגבינת קוטג', וערבבו היטב.
-
הוסיפו לקערה ⅓ כוס גבינה צהובה מגורדת ואת הבצל הירוק, ערבבו ומלאו כל תפוח אדמה באופן שווה.
-
אפו את תפוחי האדמה במשך 10 דקות, או עד שהתערובת מתחממת היטב.
-
פזרו מעל לתפוחי האדמה את שאר הגבינה המגורדת שנשארה ואפו למשך 5 דקות נוספות, או עד שהיא נמסה.