header

מתכון לתפוחי אדמה בצורת כיפות אפויות של שפרה

לכל מי שמעדיף להימנע מבצק, אין זה אומר שעליכם להימנע מבורקס. את המאפים הנפלאים האלה תכינו מתפוחי אדמה בלבד, ושפרה ממליצה עליהם כתוספת לצד מנה בשרית ומזהירה מפני התמכרות!

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

זמן הכנה: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לתפוחי אדמה בצורת כיפות אפויות של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לכיפות תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה גדולים - 7 (קלופים ונקיים, חתוכים גס)
בצל יבש גדול - 3 (קצוץ)
שמן - 4 כפות
חמאה - 50 גר'
סוכר - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הכיפות תפוחי אדמה:
  1. זרקו את חתיכות תפוחי האדמה לסיר גדול, כסו במים ובשלו עד ריכוך.
  2. סננו את המים ומעכו את תפוחי האדמה לפירה.
  3. שימו במחבת את השמן והחמאה והוסיפו את הבצל הקצוץ וכף סוכר. טגנו את הכל עד שהבצלים יזהיבו.
  4. לאחר שהפירה והבצל מוכנים, הוסיפו אותם לסיר ותבלו בכמות נדיבה של מלח ופלפל.
  5. הניחו את הסיר על להבה בינונית וערבבו את התערובת מספר דקות, עד שתתייבש.
  6. חממו תנור לחום של 180 מעלות, ובעזרת כף של גלידה צרו תלוליות של תפוחי אדמה, אותן תניחו על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. preperation מקור תמונה: shifra-l
  7. אפו את תפוחי האדמה במשך 40 דקות, עד שיזהיבו. preperation מקור תמונה: shifra-l
  8. ניתן להכין מספר שעות מראש ולחמם לפני ההגשה.
מקור: במטבח עם שפרה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.