חביתה היא אחת ממנות הביצים הפשוטות והבסיסיות ביותר בכל מטבח – אבל יש גם דרכים רבות לשדרג אותה, כמו למשל זאת שמגיעה אלינו מן המטבח היפני. המנה הבאה נקראת ביפנית אומורייס (אומלט אורז) והיא שילוב נהדר של חביתה מערבית עם אורז יפני אסייתי. הירקות ובשר הבקר שנוספים כאן, הופכים את המתכון הזה לאפשרות מעולה כדי לשדרג את ארוחת הערב שלכם, ואף תוכלו ל"פתות" בעזרתו את ילדיכם – בייחוד בגלל רכיב הקטשופ שכלול כאן במידה קטנה גם הוא.
רכיבים לאומורייס - חביתת אורז יפנית:
אופן הכנת אומורייס - חביתת אורז יפנית:
-
צקו 2 כפות שמן למחבת גדולה וחממו על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו פנימה את הבצל הלבן, הבצל הירוק, הגזר ובשר הבקר הקצוצים, וטגנו עד שהבצלים מתרככים והבשר מתבשל היטב.
מקור תמונה:
Korean Bapsang
-
הוסיפו למחבת את רוטב הסויה ואת המלח והפלפל וערבבו.
-
הורידו את עוצמת הלהבה לבינונית, הכניסו פנימה את האורז וערבבו היטב עד שגושי האורז נפרדים זה מזה וכל הרכיבים במחבת מתערבבים יחד.
-
הוסיפו למחבת את הקטשופ ואת המלח והפלפל לפי הטעם, והמשיכו לערבב עד שהקטשופ מתמזג בצורה שווה עם האורז.
מקור תמונה:
Korean Bapsang
-
בקערה קטנה טרפו את הביצים בעזרת מזלג, ובזקו פנימה מעט מלח. חממו מחבת קטנה על להבה בינונית-נמוכה, הכניסו פנימה את הביצים הטרופות והניעו את המחבת כך שהביצים יתפשטו לכל רוחבה.
-
כבו את הגז כאשר תחתית החביתה כבר מוכנה אך הצד העליון עדיין נוזלי מעט. טלו את המחבת עם תערובת האורז שהכנתם, ובעזרת כף החלו לסדר את התערובת לכל אורך מרכז החביתה.
מקור תמונה:
Korean Bapsang
-
בעזרת מרית קפלו את שני צידי החביתה אל מרכזה, על גבי התערובת, ודחפו את החביתה אל צד המחבת.
-
הפכו את החביתה לתוך צלחת, כשגבה (החלק הסגור) פונה כלפי מעלה. צקו עליה מעט קטשופ והגישו. בתיאבון!
מקור תמונה:
Korean Bapsang