המקור של הרוטב החמוץ-מתוק הוא המטבח הסיני, אך לאורך השנים הוא התפשט לכל אסיה וגם הגיע לעולם המערבי, שם במהירות רבה הוא הפך לחלק מאוד גדול מהמטבח האסייתי על כל צורותיו וגווניו. גם בארץ הוא זוכה לפופולריות רבה, ומנות של אורז או עוף חמוץ-מתוק נמכרות במסעדות רבות. אך לא צריך לשלם הרבה כסף או לצאת מהבית בשביל מנה שכזאת, כי אפשר גם להכין אותה בבית וליהנות מטריות וטעם שפשוט אין להם תחליף. במתכון שלפניכם הרוטב החמוץ-מתוק הסיני מקבל השפעות וחיזוקים מתאילנד, שיוצרים מנת אורז עם טעם עשיר ומיוחד.
רכיבים לאורז חמוץ-מתוק תאילנדי:
אופן הכנת אורז חמוץ-מתוק תאילנדי:
-
חממו כף של שמן על אש גבוהה במחבת נון סטיק גדולה ולאחר מכן הוסיפו את השום והבצל. טגנו קלות למשך כ-5 דקות וערבבו מדי פעם.
-
הוסיפו למחבת פטריות, גזר ופלפל אדום מתוק, ערבבו ובשלו למשך 5-7 דקות, עד שהגזר מבושל אך עדיין פריך.
-
הוסיפו למחבת את 2 כפות השמן הנותרות ואת האורז המבושל. ערבו וטגנו למשך 5-8 דקות בהתאם למידת הפריכות הרצויה.
-
בינתיים, ערבבו בקערה קטנה סירופ מייפל, רוטב סויה, פלפל צ׳ילי ומיץ תמרינדי. להכנת מיץ תמרינדי, ערבבו מבעוד מועד 3 כפות מחית תמרינדי עם ⅓ כוס מים רותחים. ערבבו ומעכו את המחית במים והמתינו כ-10 דקות. לאחר מכן סננו את הנוזלים מהכוס לכלי אחר, וזהו מיץ התמרינדי.
-
בתום זמן טיגון האורז, הוסיפו למחבת את הקערה עם הרוטב שהכנתם, ערבבו היטב ובשלו למשך כ-5 דקות או עד שהאורז ספג את מרבית הנוזלים.
-
כבו את האש, הוסיפו את האננס, ערבבו, העבירו לצלחות, וקשטו בבצל ירוק ובבוטנים לפי הטעם. שיהיה בתיאבון!