header

מתכון לעוגת שמרים קינמון - סינבון

עוגת הסינבון נכנסה למאפיות וקניונים רבים בשנים האחרונות, וטעמה הנפלא גורם לכל אחד להתמכר אליה. בעזרת המתכון הנהדר שלפניכם תוכלו להכין את עוגת השמרים המושלמת והאהובה בביתכם, ולמלא אותה עם כל מילוי שתחפצו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שמרים קינמון - סינבון מקור תמונה: realhousemoms
רכיבים לבצק:
שמרים יבשים - ¼2 כפית
חלב - 1 כוס (חם)
סוכר - ½ כוס
חמאה - ⅓ כוס (ללא מלח, מרוככת)
מלח - 1 כפית
קמח - 4 כוסות
רכיבים למלית והרכבת העוגה:
סוכר חום - 1 כוס
קינמון - 3 כפות
רכיבים לציפוי גבינה:
חמאה - 6 כפות (ללא מלח)
אבקת סוכר - ½1 כוסות
גבינת שמנת - ¼ כוס
תמצית וניל - ½ כפית
מלח - ⅛ כפית
אופן הכנת הבצק:
  1. בקערה גדולה המיסו את השמרים בחלב חם, ערבבו והניחו לתסיסה כ-5 דקות.
  2. בקערת המיקסר הוסיפו סוכר, חמאה, מלח, ביצים, וקמח, וערבבו היטב.
  3. צקו את תערובת השמרים לקערת המיקסר וערבלו עד לקבלת בצק אחיד. שמנו קערה במעט שמן, העבירו אליה את הבצק וכסו עם מגבת עד להכפלת נפח הבצק.
  4. רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה באורך 40*30 ובעובי חצי ס"מ. מרחו את 6 כפות החמאה על גבי עלי הבצק. preperation מקור תמונה: jocooks
  5. חממו תנור לחום של 160 מעלות ושמנו תבנית אפייה בגודל 35*25.
אופן הכנת המלית והרכבת העוגה:
  1. בקערה קטנה ערבבו קינמון וסוכר.
  2. פזרו את הקינמון והסוכר מעל הבצק. preperation מקור תמונה: jocooks
  3. גלגלו את הבצק לגליל ארוך (כ-45 ס"מ) וחתכו למספר שבלולי קינמון. preperation מקור תמונה: jocooks
  4. סדרו את שושני הבצק והניחו אותם בתבנית. כסו את העוגה והניחו לעוגה לתפוח עוד כ-30 דקות או עד להכפלת נפחה. preperation מקור תמונה: jocooks
  5. הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-20 דקות לגוון חום זהוב בהיר.
אופן הכנת הציפוי גבינה:
  1. ערבבו יחד את כל הרכיבים בעזרת מיקסר, לקבלת ממרח חלק.
  2. בעוד העוגה חמה, מרחו בנדיבות את הציפוי על פניה , חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.