print header

פינוקי פטל ושקדים מצופים שוקולד

חשקה נפשכם בתענוג מתקתק? למדו כיצד להכין פינוקי שקדים במילוי פטל, מצופים שוקולד מריר... אין יותר טוב מזה!

פטל ושקדים

מה צריך?

- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- 1 כוס חמאה, מרוככת
- 1 כף תמצית שקדים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1 ו-3/4 כוסות ריבת פטל (מילוי)
- 450 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס שמנת מתוקה

 

מה עושים?

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • משמנים תבנית אפייה שטוחה.
  • שוברים את הביצים לקערת המיקסר.
  • מוסיפים סוכר ומערבלים במהירות גבוהה כ-3 דקות, או עד לקבלת תערובת מוקצפת.
  • מנמיכים את המהירות ומוסיפים קמח בהדרגה.
  • מוסיפים חמאה מרוככת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים בזהירות תמצית שקדים, אבקת אפייה ומלח.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.
  • כאשר העוגה אפויה, מניחים לה להתקרר על השיש.
  • בינתיים, מחממים את ריבת הפטל כ-45 שניות במיקרוגל כדי להשיג מרקם דליל.
  • מורחים באופן שווה על העוגה שהתקררה.
  • מכניסים למקרר לכ-20 דקות.
  • במקביל, ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה בסיר כפול על אש נמוכה ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה סמיכה.
  • מוציאים את העוגה מהמקרר ובעזרת חותך עוגיות עגול, חותכים עיגולים.
  • מניחים על נייר האפייה או על מנג'טים.
  • טובלים כל עיגול בשוקולד המומס, כך שריבת הפטל וצידי העוגה יהיו לגמרי מכוסים. אופציה נוספת: להעביר את השוקולד המומס לשקית זילוף ולזלף כל עוגייה.
  • מניחים על נייר האפייה או המנג'טים, ומניחים להתקרר.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה, כדי שהשוקולד יתקשה.
  • מגישים מכל הלב!
מקור: שלי עופרים
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.