אורז מלא עדיף על אורז לבן, רוב התזונאים יסכימו עם קביעה זו. יחד עם זאת, נראה כי רבים מאיתנו נשארים נאמנים דווקא לאורז הלבן. למה? מהם היתרונות של האורז המלא? כיצד הם עומדים בהשוואה מול האורז הלבן? ואיך מבשלים אורז מלא כמו שצריך? ההבדל בין האורז הלבן לאורז המלא הוא בתהליך העיבוד. גם זה שעובר האורז אחרי הקטיף, וגם בתהליך העיכול שהוא עובר בגוף שלנו. באורז המלא מוסרת רק קליפת הזרע החיצונית, כך שנשמרים המינרלים והסיבים החיוניים. את האורז הלבן, לעומת זאת, "משייפים" בתהליך העיבוד עד לזרע הלבן, כך שקליפות הבריאות מוסרות והוא נותר ללא הרבה ערך תזונתי. בהשוואה לאורז לבן, אורז מלא הוא מקור טוב יותר של סובין וסיבים תזונתיים, כמו גם של מינרלים כמו מגנזיום, נתרן ואבץ. בנוסף, בעוד שהעמילן של האורז הלבן מתפרק בגוף מהר והופך לסוכר, מה שיגרום לנו בסופו של דבר לרצות לאכול עוד ועוד, הרי שהסיבים שבאורז המלא גורמים לו להתפרק לאט יותר, מה שמגביר את תחושת השובע. נכון, בספירה הקלורית נראה שאין הבדל משמעותי בין אורז לבן לאורז מלא, אך כאשר לוקחים בחשבון את המכלול של המרכיבים העיקריים, מסתמנת העדפה ברורה.
אם הוא כל כך בריא, מדוע הוא לא פופולארי? הבעיה באורז מלא שהוא מצריך קצת יותר סבלנות, גם בתהליך הבישול וגם כטעם נרכש. הרבה אנשים מסתבכים בתהליך ההכנה ולא נהנים מהטעם, אך אם נלמד כיצד להכין אותו כמו שצריך, אולי יהיה לנו קל יותר להעדיף אותו.
איך מכינים אורז מלא כמו שצריך?
|
מקור תמונות: www.healthaliciousness.com
ליקטה וערכה: טל עזר
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא:
01
יעקב
שאלה. איך משייפים אורז לא הבנתי. יש קליפה אותה מקלפים. תקנו אותי מחוסר ידיעה
הגב