print header

שלושה טיפים זריזים להקלה על כאבי טחורים

מעל 40% מכלל האוכלוסייה יסבלו מטחורים בשלב כלשהוא בחייהם, והכאבים מתוארים לעיתים ככאבים ששניים להם רק כאבי לידה. טחורים הם בעצם כלי דם באזור פי הטבעת, אבל מה שמכונה "טחורים" בפי העם הוא בעצם המצב שבו אותם כלי דם מתנפחים ולעיתים גם נפצעים. אם אתם מרגישים כאב במהלך ביקורים בשירותים, אם קורה שאתם מזהים דם בניגוב, אם אתם סובלים מעצירות, שלשולים או מתסמונת המעי הרגיז לצד כאבים בפי הטבעת במהלך ולאחר יציאות – המאמר הזה הוא עבורכם.

טיפ ראשון: איך תדעו אם בכלל מדובר בטחורים?

לא בטוח שאבחון מדויק הוא מאוד חשוב לטיפול בכאב, בוודאי לא בטיפול חירום ביתי, טרם הביקור אצל רופא המתמחה בטיפול בטחורים (הוא הפרוקטולוג, כמובן). כשאתם חשים כאבים לאחר ביקורים בשירותים – הגיע הזמן לחשוד שכלי הדם באזור פי הטבעת נפגעו. חשוב לדעת כי שתי הפתולוגיות הנפוצות ביותר הגורמות כאבים במהלך ולאחר יציאות הן טחורים ופיסורה. פיסורה היא סדק בעור העדין של פי הטבעת וטחורים הם כלי דם בולטים ופגועים. הטחורים עלולים להופיע כחיצוניים או פנימיים, כאשר טחורים חיצוניים הם נימושים (כלומר, ניתן למשש אותם מחוץ לפי הטבעת) גם בניסיון אבחון לא מיומן, במקלחת הביתית שלכם. 
 
טיפול בטחורים: גבר סובל מכאב
אם אתם יכולים לחוש בבליטות באזור פי הטבעת, סביר מאוד שמדובר בטחורים חיצוניים. אם אתם לא חשים דבר, ייתכן שמדובר בפיסורה, בטחורים פנימיים או בפתולוגיה מורכבת יותר. באופן עקרוני, בדרך כלל פיסורה גורמת לדימום טרי (ואדום) שאפשר לזהות גם באסלה לאחר יציאות, בעוד טחורים פנימיים גורמים להופעה של דם כהה (עורקי) בניגוב בלבד. 

טיפ שני: מה עושים נגד הכאב?

ישנן מספר אפשרויות שעשויות להקל על כאבים אם אתם חושבים שייתכן שאתם סובלים מטחורים, פנימיים או חיצוניים. הדבר הראשון שתרצו לעשות הוא לנסות להשפיע על כיווץ כלי הדם באזור פי הטבעת. אמבטיות ישיבה במים קרירים עשויות לעזור. יש מי שמתקשים ממש לשבת לאחר יציאות כשהם סובלים מטחורים – במצב כזה, תגלו שגלגלי ים הם גלגלי הצלה של ממש. 
 
נושא חשוב נוסף כשאתם סובלים מטחורים הוא הסדרת היציאות. אחד הגורמים המשפיעים באופן דרמטי גם על טחורים וגם על פיסורה הוא יציאות קשות. על מנת להקל על היציאות, מומלץ לשנות את התפריט היומי, להפחית צריכה של פחמימות פשוטות (או פחמימות בכלל), מאכלים מוכנים, חטיפים וכדומה, להגביר משמעותית צריכה של ירקות המכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, לשתות לפחות שני ליטרים של מים בכל יום, ובמידת הצורך להיעזר בתוסף תזונה המכיל סיבים תזונתיים. אם כל אלה לא יעזרו להסדיר את היציאות, ייתכן שהרופא ימליץ על חומרים טיפוליים חזקים יותר מאשר שינויים תזונתיים.

טיפ שלישי: אם הכאב לא נעלם בתוך ימים ספורים, פנו לאבחון רפואי

בעיות פתולוגיות בפי הטבעת לעיתים עלולות להסתבך, לגרום לכאבים ולירידה באיכות החיים, והן עלולות להיות מורכבות יותר ממה שאתם חושבים. אם אתם חווים דימום שאינו פוסק מפי הטבעת במשך מספר ימים או אם כאבים בפי הטבעת שלא נותנים מנוח, עם או בלי קשר ליציאות – כדאי לקבוע תור דחוף לרופא פרוקטולוג מומלץ, שיסייע לאבחן את הבעיה ואת חומרתה, ויציע מגוון של פתרונות רפואיים. 
 
כדאי לדעת שגם במקרה של טחורים וגם במקרה של פיסורה, כשתרופות לא עוזרות, ישנם פתרונות ניתוחיים. בחלק קטן של המקרים דימום מפי הטבעת עלול להיגרם כתוצאה מסרטן – בפי הטבעת, בחלחולת או במערכת העיכול. על כן, חשוב לגשת להיבדק ולדאוג לליווי מקצועי בתהליך הריפוי מטחורים.
 
מקור התמונה: freepik
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.