maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 סיבות לכך שכדאי לכם להוסיף שמן חוחובה לשגרת יומכם

 רבים ודאי מכירים את החוחובה כג'ל לעיצוב שיער שהיה נמכר אי שם בשנות התשעים המוקדמות, עוד אז נהגו לדבר בשבחו של שמן החוחובה כיעיל לטיפול בשיער וטיפוחו, וכשמן שמסייע במניעת הקשקשים שהיו נוצרים משימוש בתכשירים דומים. מתברר שאותו שמן המופק מצמח החוחובה הנפלא עושה פלאים גם לעור שלנו ומסייע במניעת כוויות שמש ואקנה, טיפול בקמטים ועוד מגוון דברים שרק ממחישים עד כמה זה (חו)חובה להשתמש בשמן המופלא הזה. לפניכם 10 סיבות שיגרמו לכם להבין עד כמה השמן הזה יעיל בטיפוח העור ובטיפול בו.
 
10 סיבות לשימוש בשמן חוחובה: בקבוקון עם שמן חוחובה

מהו שמן חוחובה?

צמח החוחובה הוא צמח רב שנתי הגדל בצפון אמריקה. לא רק שהוא משגשג באקלים מדברי שמרבית היצורים החיים לא שורדים בו, אלא הוא גם מייצר פרי דמוי בלוט בעל תכונות ריפוי רבות. פרי החוחובה מכיל שמן אשר יכול לשמש כמרכיב למשחות, וניתן לערבבו עם שמנים אתריים נוספים או להשתמש בו כמות שהוא. אנשים רבים נוהגים להשתמש בשמן החוחובה כחלק משגרת הטיפול בעורם, וכמו כן ישנן עדויות התומכות בשימוש בשמן החוחובה כתרופה לטיפול באקנה ועור יבש ועוד אינספור דרכים לטיפול בעור. את השמן ניתן להשיג בחנויות הטבע ורשתות הפארם, והמשיכו לקרוא על מנת שתוכלו לברר פרטים נוספים על היתרונות של השימוש בשמן חוחובה עבור העור שלכם.
 

1. עשיר בלחות

אם אתם סובלים מעור יבש, דעו ששימוש יומי בשמן החוחובה יעיל מאוד בשמירה על לחות העור, שכן הוא ידוע כחומר שמוסיף לחות. מריחת החוחובה על עור הפנים גורמת לאטימת העור ומונעת ממנו לאבד לחות, דבר המסייע במניעת זיהומים חיידקיים, אקנה וקשקשים.
10 סיבות לשימוש בשמן חוחובה: קרם המכיל שמן חוחובה

2. אנטיבקטריאלי

בעור שלנו קיימים מגוון גדול של אורגניזמים, חלקם טובים ומסייעים לנו וחלקם טפילים או פטרייתיים שגורמים לפגיעה בו. בבדיקת מעבדה שנעשתה לשמן החוחובה, התגלה כי בשמן יש מספר תכונות מיקרוביאליות ואנטי פטרייתיות אשר מסייעות בחיסול חיידקים שונים ופטריות מסוימות מהסוג הטפילי. סוגי בקטריות אלו הנמצאים על העור עלולים לגרום לסלמונלה, אי-קולי, קנדידה וכדומה, בעוד שאת החיידקים הטובים השמן משמר ואינו מזיק להם. 

3. נוגד חמצון

בחיים היומיומיים שלנו, אנו נחשפים למזהמים ורעלנים הנמצאים תדיר באוויר אשר גורמים לעורנו לסבול מנזקים שונים. על מנת למנוע נזקים אלו, מומחים ממליצים על שימוש בתכשירים המכילים ויטמין E בצורות שונות. לאחרונה התברר כי שמן החוחובה מכיל את ויטמין ה-E בצורתו הטבעית ומשמש כנוגד חמצון הנלחם בלחץ החמצוני הנגרם מחשיפה לאותם מזהמים. 
 
10 סיבות לשימוש בשמן חוחובה: בחורה מטפטפת שמן על ידה עם פיפטור

4. מסייע לחטטים/אקנה

תופעת האקנה, או חטטת בעברית, היא בעצם דלקת של בלוטות החלב וזקיקי השיערות המופיעה בעיקר בגיל ההתבגרות. בלוטות החלב מפרישות שומן אשר משתלב עם תאי עור מתים או מזהמים אחרים ומביא לידי חסימת זקיקי השיער שיוצרים סביבת התרבות אידיאלית לחיידקים. בניסוי קליני שנערך בשנת 2012 נמצא כי שמן החוחובה יכול להגן מפני תופעות זו, שכן הגוף לא מוצא שום הבדל בין שומן הגוף המופרש לזה של החוחובה. כך שמן החוחובה אוטם את נקבוביות העור, יוצר לחות, מגן על העור מפני התייבשותו וגורם לאיזון של רמת השומן שבו, ובכך מונע אקנה.

5. מונע גירוי

עור מגורה היא אחת התופעות הכי פחות נעימות שניתן לחוות, בעיקר כשחם וכשמזיעים. יש שמפדרים עצמם בטלק או בנוגדי זיעה אחרים על מנת למנוע את תופעת הגירוד שבאה בעקבות כך, אך מסתבר ששמן החוחובה הוא פתרון אידיאלי עבור בעיה זו. באופן מולקולארי, שמן החוחובה הוא סוג של שעווה, וככזה, יש ביכולתו ליצור שכבת מגן מרגיעה על העור ולמנוע עקב כך גירודים שנוצרים על ידי גירוי או אסתמה של העור.
10 סיבות לשימוש בשמן חוחובה: כוסית מעבדה עם שמן ופרחים

6. מסייע בשליטת ייצור החלב בעור

כפי שכבר ציינו, אין כמעט הבדל בין שמן החוחובה לחלב המיוצר בגופנו, ולכן יש ביכולתו לעזור בשליטה על ייצור אותו שומן שבעזרתו ניתן להתגבר על מחלות עור שונות, ביניהן אקנה, יובש ועוד. כאשר אתם מורחים שמן חוחובה על עורכם, הוא מעניק לחות אשר שולחת מעין אות לזקיקי השיער שאין צורך יותר בייצור החלב, העור נעשה שמנוני ובכך תמנעו אקנה.

7. מעכב את הזדקנות העור

מי לא רוצה להישאר צעיר לנצח, או לפחות להיות בעל עור צעיר שמעניק את התחושה הזו? כמעט ואין אחד שלא מעוניין בכך. ככל שמתבגרים רמות הקולגן יורדות, וזה חלק מהסיבות בגינן מבנה הפנים משתנה עם הגיל. ישנו מחקר שמקשר את נוגדי החמצון המוחלים על העור לשיפור רמות הקולגן, ומבדיקות שנעשו מסתבר ששמן החוחובה מסייע בתהליך ייצור הקולגן בגוף ומעקב את תהליך ההזדקנות. אותו חלבון שנמצא בין היתר בעור ובסחוס שבמפרקים שלנו, יכול להמשיך ולהתחדש, לספק לנו מראה עור צעיר ולמנוע בעיות עצם.
 
10 סיבות לשימוש בשמן חוחובה: מריחת שפתון על השפתיים

8. ריפוי ואיחוי פצעים

ככל שמתבגרים, תהליך ריפוי הפצעים בעור נעשה איטי עד כדי כך שלפעמים לוקח חודשים עד שהפצע מתרפא. במחקר שנערך בשנת 2010 נמצא כי שמן החוחובה הוא מרכיב חשוב בגירוי וריפוי הפצעים בגוף, ואף התגלה שהוא מעודד את תאי העור הפגועים להיקשר ולהתאחות יחד לאחר שריטה או חתך. הריכוז הגבוה של ויטמין E הקיים בשמן הוא אחד מהגורמים שיוצרים זאת, ואולי בזכות זה הוא גם יעיל מאוד לטיפול באקנה.

9. מקל על עור ייבש, פסוריאזיס ואקזמה

אנשים שסובלים מבעיות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס, אקזמה או מחלות עור דומות אחרות יכולים למצוא את שמן החוחובה כמוצר יעיל במיוחד. שכן רמת ויטמין E המצויה בו גבוהה והתכונות האנטי דלקתיות שיש לו עוזרות להקל על יובש בעור, קילוף, גרד וכל תסמין הקשור לתופעה זו.  

10. מרגיע כוויות שמש

שמן חוחובה הוא מרכיב מאוד חיוני הנמצא במקדמי הגנה טבעיים נגד השמש, וזאת בשל כמות ויטמין E הרבה המצויה בצמח. ישנו במחקר משנת 2010 נטען שהשילוב בין ויטמין E לנוגדי חמצון אחרים יכול לסייע בהגנה על העור מפני נזקי שמש – מתברר ששניהם קיימים בשמן החוחובה, וזה מה שהופך אותו ליעיל במיוחד. בחלק מנזקי השמש בעור, כגון כוויות ונפיחות, ניתן לטפל בעזרת מריחת שמן החוחובה או תכשירים טבעיים המכילים אותו, מכיוון שיש ביכולתם לשחזר ולקדם את ריפוי העור ואף להרגיע את התסמינים הלא נעימים שנגרמו עקב השיזוף. 

איך להשתמש בשמן החוחובה?

שלא כמו שמנים אתריים אחרים, שמן החוחובה לא צריך להיות מדולל וניתן למרוח אותו ישירות על העור. לפני השימוש הראשוני שלכם בשמן חוחובה או כל מוצר קוסמטי אחר, עליכם לוודא שאתם לא אלרגיים אל אחד או יותר ממרכיביו. ניתן להשתמש בו כשפתון לטיפול ביובש בשפתיים, למרוח אותו על הפנים כמו סרום אנטי אייג'ינג, להשתמש בו לטיפולים אחרים בעור וכן כמסיר איפור.

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו