maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 דרכים קלות למניעת מחלת הסוכרת

רבות נכתב על מחלת הסוכרת אשר הפכה לבעיה בריאותית רצינית בעולם המערבי. למרות שהיא אינה מדבקת, התפשטותה מזכירה מגיפה של ממש, והגורם העיקרי לה הוא אורח החיים שלנו. בין אם זה היעדר פעילות גופנית, השמנת יתר או צריכה מופרזת של מאכלים עתירי סוכר, התוצאה יכולה להיות הרסנית לגוף ואף מסכנת חיים. החדשות הטובות הן שעל-ידי ביצוע מספר לא רב של שינויים באורך החיים, ניתן לחזק את הגוף ולמנוע את הופעתה של המחלה.

 
סוכרת

מהי מחלת הסוכרת

הסוכרת היא מחלה מטבולית (משפיעה על חילוף החומרים) המוכרת לאנושות עוד מתקופת יוון העתיקה, אך הגורמים לה התגלו רק במאה העשרים. המחלה מתבטאת בריכוזים גבוהים של סוכרים בדם עקב מחסור בהורמון שנקרא אינסולין, המיוצר בלבלב. להורמון האינסולין מספר תפקידים חשובים, ביניהם עידוד התחלקות תאי הגוף, וכן שליטה על רמות של "חומרי מזון" בדם, עם דגש על שומנים וסוכרים. בהיעדר כמות מספקת של אינסולין במערכת, רמות הסוכר והשומנים יכולות לעלות ולהפוך לגבוהות ורעילות.

סוכרת

מחלת הסוכרת מתחלקת לשלושה סוגים עיקריים, הנקראים: סוג 1 (סוכרת נעורים), סוג 2 (סוכרת מבוגרים) וסוכרת הריונית. לכל הסוגים ישנם תסמינים דומים, הכוללים: מתן עודף שתן, ירידה במשקל, ותחושת רעב מופרזת. תסמינים נוספים שעלולים להופיע הם: ראייה מטושטשת, בחילות וכאבי בטן, עייפות כרונית, עור יבש, גרד באיברי המין, ירידה בסיבולת הגופנית ורגישות גבוהה יותר לזיהומים.

כיצד ניתן למנוע את הסוכרת?

ישנם מספר פעולות ושינויים באורח החיים שעלינו לבצע על מנת לחזק את הגוף בכדי למנוע סוכרת, ואלו הם 12 היעילים והמומלצים ביותר מביניהם:

 

1. בצעו תרגילי כושר וחיזוק

לפי האגודה האמריקאית לסוכרת, שמירה על כושר מעלה את הרגישות של תאי הגוף לאינסולין ומסייעת בפירוק הסוכרים והשומנים בדם. בנוסף, פעילות פיזית משפרת את מצב הרוח ומקטינה לחצים – גורם משמעותי נוסף בהיווצרות מחלת הסוכרת.

סוכרת

2. צמצמו את צריכת הפחמימות

צריכת פחמימות מעלה את רמות הסוכר בדם, ולכן מומלץ להקפיד על צריכה נכונה שלהן. אצל אנשים במשקל תקין, כמות הפחמימות היומית המומלצת היא 230 גרם לנשים ו-300 לגברים. לאנשים הסובלים מעודף משקל מומלץ לצרוך לא יותר מ-50 גרם פחמימות ביום.

 

3. הימנעו מדגנים מעובדים

למרות שההיגיון הבריא אומר לכם להימנע מסוכר, חשוב לדעת שדווקא דגנים מעובדים מהווים גורם סיכון יותר גבוה לחלות בסוכרת. מזון שהוכן מדגנים מעובדים (פסטות, פתיתים, לחמים וכיוצא בזה) גורם לזינוק ברמות הסוכר בדם לא פחות מאשר צריכת סוכר. אין חשיבות לכך שמדובר בדגנים מלאים או לא, כיוון שהבעיה מתקיימת בשני המקרים.

 

4. השתדלו להוסיף מאכלים חמוצים לתפריט שלכם

מזונות חמוצים כגון חומץ או מיץ לימון מסייעים בהעלאת הרגישות לאינסולין ומסייעים לגוף להפוך פחמימות לגליקוגן (רב-סוכר המשמש כדלק לשרירים) במקום לשומנים. לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין 11 מאכלים חמוצים מפתיעים בבית.

 

5. הימנעו מישיבה ממושכת

ישיבה ממושכת מפחיתה את הרגישות של הגוף לאינסולין, אפילו אצל אנשים שעושים כושר באופן קבוע. לדוגמה, מספיקים שלושה ימים של ישיבה בחוסר מעש אצל אנשים צעירים ופעילים כדי לגרום לצניחה חדה ברגישותם לאינסולין ולעלייה בשומן באזור הבטן. אין צורך לצאת לריצה כל 10 דקות, אבל מומלץ לקום ולבצע הליכה קצרצרה בחדר או תרגילי מתיחות כל 30-60 דקות של ישיבה.

סוכרת

6. בשלו, קררו ובשלו שנית

אם ברצונכם לאמן את הגוף שלכם בעיבוד עמילן ופחמימות באופן יעיל יותר, השתמשו בשיטה של בישול, קירור, ובישול נוסף לפני האכילה. התהליך הזה משנה את מבנה הפחמימות שבאוכל ומקטין את הערך הגליקמי שלהן. ניתן לבשל בשיטה הזאת מאכלים שונים, מפסטות ולחמים, לתפו"א, בטטות, אורז ועוד.

 

7. תבלו מאכלים עם קינמון, כורכום וחילבה

לשלושת התבלינים הללו יש תכונה משותפת – היכולת לפזר חומרים מזינים באופן נכון ברחבי כל הגוף. בזכות התכונה הזאת, הם גם מסייעים לגוף לדעת לאן עליו לשלוח אינסולין, וכך להפוך את הסוכרים לאנרגיה במקום לשומנים.

 

8. הימנעו משומן טראנס

שומן טראנס הוא השם המקובל של חומצות שומן מוקשה בלתי-רוויות, שלרוב ניתן למצוא במאכלים מטוגנים ואפויים. הצרה עם שומן טראנס היא שהוא גורם לגוף לפתח עמידות לאינסולין, והוא גם יכול להוביל למחלות לב ואף לדיכאון.

סוכרת

9. צרכו יותר מגנזיום

מגנזיום הוא מינרל חיוני מאוד לגוף, שבין היתר מגביר את הרגישות של הגוף לאינסולין, ואף נחשב כ"מטהר אינסולין" הודות ליכולתו לתקן ולחזק את קולטני האינסולין בתאי הגוף. 

 

10. צרכו חלבון מי גבינה

חלבון מי גבינה משפר באופן משמעותי את הסיבולת של הגוף לגלוקוזה, הודות לזינוק חד בכמות האינסולין בגוף כאשר צורכים אותו. מספר רב של מחקרים בשנים האחרונות מצביעים על כך שמי הגבינה משפרים את רמות האינסולין בדם ואת ניהול הסוכרים בגוף, ואף הובילו את החוקרים להסכמה כי ככל הנראה מדובר בכלי טיפולי ומניעתי יעיל במיוחד.

 

11. איכלו כמויות בריאות של אגוזים

בניגוד לשומן טראנס, אגוזים וזרעים מכילים שומן בלתי-מעובד אשר דווקא מעלה את הרגישות של הגוף לאינסולין, כל עוד צורכים אותו במתינות. מומלץ לאכול חופן אגוזים ביום, וכמו כן מומלץ גם לצרוך אבוקדו טרי וזיתים בכבישה קרה.

 

12. איכלו דגים "שמנים"

דגים "שמנים" הינם דגים המייצרים חומצות אומגה 3, אשר מסייעות לבריאות התאים וכן לרגישותם לאינסולין. הדגים המומלצים ביותר הינם דגים מהים הצפוני, כמו למשל הסלמון.

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: