maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

סגולותיו הבריאותיות של האגס

האגס הוא אחד הפירות הטעימים, המגוונים והבריאים ביותר, אך עם זאת רבים מאתנו לא תופסים אותו כאחד הפירות הפופולריים. האגס תורבת על ידי בני האדם כבר לפני 3,000 שנה אך יש המשערים כי ההיסטוריה המשותפת של האגס ושל בני האדם הולכת אחורה אפילו עד לתקופת האבן. לאורך ההיסטוריה האגס קיבל מקום של כבוד בין הפירות. הומרוס כתב עליו באפוס המפורסם, האודיסאה, כי "האגס הוא מתנת האלים" ובחצר המלך לואי ה-14 בצרפת נחשב האגס למעדן ולמאכל מותרות. כיום ניתן למצוא את האגס על המדפים במשך כל השנה, אך הוא ללא ספק עדיין אחת ממתנות האלים הגדולות ביותר.

אגסים

 
אז מה בעצם יש בו?
 
אגסים הם מקור נהדר לסיבים תזונתיים, יש בהם כ-3 גר' סיבים לכל 100 גר' פרי. הסיבים שבאגס הם סיבים מסיסים, ולכן הם מומלצים לא רק להסדרת פעולת המעיים, אלא גם להורדת רמת הכולסטרול. מחקר שנערך במשך 8 שנים על למעלה מ-51,000 נשים בגיל המעבר, מצא כי צריכה גבוהה של סיבים תזונתיים הורידה את הסיכון לחלות בסרטן השד ב-34%. בנוסף לסיבים, האגס עשיר בוויטמין C, אשלגן ואנטיאוקסידנטים. אז מה אין באגס? אין בו כלל כולסטרול, נתרן או שומן רווי וכמעט שאין בו קלוריות - רק כ-50 קלוריות לאגס בינוני.

אגסים

יתרונותיו הבריאותיים של האגס
 
1. לחץ דם גבוה - באגסים יש אנטיאוקסידנטים ואנטיקרצינוגנים אשר מסייעים להורדת לחץ הדם.
 
2. מניעת סרטן - באגס קיימת תכולה גבוהה של ויטמין C ונחושת, אשר מגנים על התאים מפעולת הרדיקלים החופשיים. בנוסף, בקליפת האגס מצוי נוגד החמצון גלוטתיון, הפועל גם כאנטיקרצינוגן - חומר המתנגד לגורמי הסרטן.
 
3. הורדת רמות הכולסטרול - הסיבים התזונתיים המסיסים שבאגס תורמים להורדת רמות הכולסטרול. מרבית הסיבים שבאגס מצויים בקליפתו.
 
4. בריאות המעי - פרט לרמות הכולסטרול, הסיבים התזונתיים של האגס מסייעים להסדרת פעולות המעי ולבריאות דפנותיו.
 
5. תרופה טבעית לעצירות - מיץ אגסים משמש כתרופה טבעית לעצירות כבר מאות שנים ברפואה הסינית.
 
6. הורדת חום - לאגס יש תכונות מצננות אשר עוזרות בהורדת חום, במיוחד כאשר מכינים מהאגס מיץ.
 
7. חיזוק המערכת החיסונית - האנטיאוקסידנטים אשר באגס הם חיוניים במיוחד לחיזוק ובניית המערכת החיסונית. שתו מיץ אגסים כאשר אתם מרגישים צינון מתקרב.
 
8. אנטי דלקתי - לאגס תכונות אנטי דלקתיות אשר עוזרות להעביר כאבים במגוון של דלקות.
 
9. מומלץ לנשים בהריון - באגס יש תכולה גבוהה של חומצה פולית, המונעת פגמים במערכת העצבים של העובר.
 
10. מאט את בריחת הסידן - האגס עשיר בבור, יסוד אשר עוזר לגוף לשמור על הסידן המצוי בו ומאט את בריחת הסידן.
 
11. בריאות הגרון - קליפת האגס עשירה בפקטין, חומר המצוי בדופן תאי הצמחים. הפקטין עוזר במקרים של כאבי גרון, מנקה את הגרון מהצטברות ליחה ומקל על שיעול.
 
12. היפוראלרגני - אגסים הם פירות מומלצים במיוחד לסובלים מאלרגיות, כיוון שאינם מעוררים אותן. מסיבה זו, האגס הוא גם אחד הפירות הראשונים אותם מומלץ לתת לתינוקות אשר מתחילים לאכול מזון מוצק.

אגסים

 
כך תשלבו את האגס בארוחותיכם:
 
  • בארוחת הבוקר - חתיכות אגס בתוך יוגורט הופכות אותו למעדן של ממש.
  • בדרכים - אכלו את האגס כמו שהוא, רק אל תשכחו להצטייד במפיות.
  • בסלט - הוספה של אגסים לסלט ירוק מוסיף מרקם וטעם מעניינים במיוחד.
  • לאירוח - פרוסות אגס ותפוח עם מגוון גבינות קשות הוא מעדן מקורי ובריא.

כמה טיפים אחרונים
  • קליפת האגס היא שמכילה אחוז גדול מהסיבים התזונתיים שבו. בין אם במיץ או כמו שהוא, אכלו את האגס עם הקליפה שלו להשפעה מרבית.
  • כדי לקבל את כמות האנטיאוקסידנטים הגבוהה ביותר, אכלו את האגס כאשר הוא בשל לגמרי.
  • בבחירת האגס, בחרו את האגסים המוצקים, אך לא קשים מדי, בעלי קליפה חלקה וללא חבלות.
  • אגסים נוטים להתקלקל מהר כאשר הם בשלים, לכן על המדף בחנות הם עדיין לא בשלים וצריך להמתין מספר ימים עד שיתרככו.
  • כדי שיבשילו, שמרו את האגסים בטמפרטורת החדר. לאחר ההבשלה מומלץ לשמור את האגסים בקירור.
  • כדי להשהות את הבשלת האגסים, עטפו אותם בשקית נייר חומה.
  • אגסים מתחמצנים במהירות כאשר הם נחתכים. כדי למנוע את השחמתם, ניתן למרוח עליהם מיץ לימון או תפוזים.

אגסים

מקור התמונות -  flickr.com / Rena Tom, Barbara Rich, kobiz7, Farmanac

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: