maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 יתרונות בריאותיים מפתיעים של ויסקי

  ויסקי מתקשר אצל רבים מאתנו לסרטי המערב הפרוע, בהם בוקרים קשוחים מקפיצים שוטים של ויסקי על הבר, או לסרטי פילם נואר, שם הבקבוקון הכסוף נשלף מכיסו הפנימי של הבלש המהורהר. לכן אין פלא שהקישור של הוויסקי אל יתרונות בריאותיים מעורר תהייה, במיוחד כשמדובר במשקה אלכוהולי שהפרזה בשתייתו יכולה לגרום לנזקים. עם זאת, מפתיע הדבר ככל שיהיה, למשקה הזהוב יש מספר סגולות רפואיות לא מבוטלות; הוויסקי דל בשומן רווי, כולסטרול ונתרן, מכיל מעט מאוד פחמימות ותורם לחיזוק המערכת החיסונית, שיפור רמת הכולסטרול, והפחתת הסיכון ללקות באלצהיימר. אתם מוזמנים ללמוד עוד על המשקה הזה, להכיר 10 מהיתרונות הבריאותיים הבולטים ביותר שלו, ולהיווכח לעובדה שמעבר לטעם העשיר, מדובר בתוספת חיונית מאוד לבריאותכם, כל עוד היא נצרכת במתינות כמובן
 
כוס ויסקי
 

ההיסטוריה של הוויסקי

המקורות הראשונים לתיעוד ייצור משקה הוויסקי הם מהמאה ה-15, אז בני העם הסקוטי והאירי היו מכנים אותו "מי החיים", הודות לתכונות המרפא שהיו מיוחסות לו עוד בתקופה הזו. הוויסקי מיוצר מסוגים שונים של תבואה כמו שעורה, חיטה, תירס, שיפון וכוסמת, המשפיעים על האיכות, הטעם והמחיר שלו. בנוסף אליהם, גם שיטות הזיקוק, האחסון והיישון שלו משפיעות באופן לא מבוטל על התוצר הסופי. ויסקי שיפון שהתיישן במשך 10 שנים בחבית עץ אלון לבנה יהיה בעל טעם שונה לחלוטין מוויסקי שעורה שהתיישן במשך 15 שנים בחבית יין, והתוצאה היא מגוון עצום של סוגי ויסקי בכל רחבי העולם. 
חביות ויסקי

יתרונותיו הבריאותיים של הוויסקי

בין שאתם חובבי וויסקי ובין שלא, 10 היתרונות הבריאותיים הבאים יגרמו לכם שלא לוותר עליו בפעם הבאה שיגישו לכם כוסית שלו.

1. מפחית את הסיכון ללקות בשבץ ובהתקפי לב

לוויסקי יש יכולות מוכחות בהפחתת היווצרות קרישי דם בגוף ובהסרת עודפי כולסטרול ממערכת כלי הדם. זאת, מכיוון שהוא תורם לדילול הדם ומונע את הצטברות הכולסטרול בעורקים. איכויות אלה מעניקות לו יתרון עצום בהגנה על הגוף כשמדובר במחלות לב וכלי דם כמו טרשת עורקים, התקפי לב ושבץ, שנגרמות לרוב כתוצאה מקרישי דם ועודף כולסטרול "רע" בדם (LDL).

2. מפחית את הסיכון לחלות בסרטן

אחד מהגורמים המרכזיים למחלות הסרטן הם הרדיקליים החופשיים, תוצרי הלוואי של חילוף החומרים הטבעי בגוף, שמתגברים כתוצאה מגורמים חיצוניים כמו זיהום אוויר ותזונה לקויה. רדיקלים אלו מחמצנים את תאי הגוף, פוגעים בהם והורסים אותם. החומצה האלגית שמצויה בוויסקי, כפי שעולה ממחקר שהתפרסם באוניברסיטת מונאש שבאוסטרליה וממחקרים אחרים, מתפקדת כנוגד חמצון בעל השפעה חזקה מאוד. חומצה זו מונעת מתאי הגוף והדנ"א מלבוא במגע עם תרכובות מסרטנות כמו ניטרוסמין ופחמימנים ארומטיים רב טבעתיים, ועל ידי כך מגנה עליהם.

3. מפחית את הסיכון ללקות באלצהיימר

הוויסקי הוא בעל השפעה חיובית גדולה בשמירה על תאי הזיכרון שבמוח ובחיזוקם. במחקר שנערך בשנת 2003 נמצא כי שתיית ויסקי יכולה לשפר את התפקוד הקוגניטיבי של המוח ולהפחית את הסיכון ללקות באלצהיימר ובדמנציה, הודות לנוגדי החמצון הקיימים במשקה הזה, שעיקרם בחומצה האלגית היעילה. נוגדי החמצון האלה מעכבים את הזדקנות תאי המוח ואת הפגיעה בהם, ולכן שומרים עליו צלול ובריא יותר. 
איש שאוחז בראשו בבלבול
 

4. מחזק את המערכת החיסונית

ויסקי ידוע כתרופה טבעית שמסייעת לטיפול בהצטננות, שפעת ואלרגיות הודות להשפעתו החיובית על המערכת החיסונית. למעשה, הוויסקי יכול לשמש גם כסירופ שיעול יעיל לאנשים הסובלים מכאבי ודלקות גרון, זאת בזכות נוגדי החמצון שקיימים בו אשר נלחמים בחיידקים ובזיהומים הללו, יחד עם האפקט המחטא שקיים בנוזל האלכוהולי. הוסיפו לכוס מים חמים מיץ לימון ומעט ויסקי, ותקבלו סירופ שיעול חזק ויעיל.   

5. מסייע לשמירה על המשקל

אנשים רבים מקשרים בין צריכת אלכוהול מוגזמת לבין השמנה, עקב כמות הקלוריות הגדולה שקיימת במשקאות הללו, אשר מובילה לכמה מהתופעות המוכרות של שתייה מופרזת: "כרס בירה" ואיבוד מסת השרירים. עם זאת, שתייה מתונה של אלכוהול לא משפיעה בהכרח על המשקל, בייחוד כשמדובר בשתיית ויסקי. בניגוד למשקאות אלכוהוליים אחרים, הוויסקי דל בקלוריות, שומן וכולסטרול, והכמות הקטנה של הסוכרים שהוא מכיל, בצורתם האלכוהולית, מתפרקים במהירות והופכים לאנרגיה זמינה לגוף.

6. משחרר מתחים ולחצים נפשיים

צריכה מתונה של ויסקי עוזרת להפחית חרדה ומתח נפשי, והיא חיונית להרפייה מהעצבים שתוקפים את כולנו מדי פעם. השילוב בין ההאטה בפעילות המוחית לבין הגברת זרימת הדם, שמעבירה יותר חמצן למוח, מספק מרגוע לגוף ולנפש רוויית מתחים. 
הרמת כוסית ויסקי

7. משפר את בריאות הלב

שתייה לא מופרזת של ויסקי משפרת את בריאות הלב, כפי שעולה ממחקרים רבים, כמו מהמחקר שהתפרסם במגזין הרפואה EJCN. בנוסף להגנה שהמשקה מספק לכלי הדם מפני הצטברות שומן בדפנותיהם ובמניעת היווצרות קרישי דם, אשר להם השפעה על תפקודי הלב, נוגדי החמצון שמצויים בוויסקי גם מפחיתים את רמות הכולסטרול "הרע" בגוף, מסוג LDL.   
 

8. בעל סגולות מאריכות חיים

הכמות העשירה של נוגדי החמצון המצויים בוויסקי עשויה להאריך את תוחלת החיים שלנו, מכיוון שאלו נלחמים כנגד האויב מספר אחד של תהליך ההזדקנות – הרדיקלים החופשיים. בדרך זו, התאים החשובים בגוף מוגנים מפני פגיעה איטית וממושכת, שמונעת בין היתר התפתחות של מחלות שונות. על ידי כך, הוויסקי עוזר לנו לחיות חיים ארוכים ובריאים יותר.

9. מסייע לתהליכי העיכול

במשך שנים רבות נחשב הוויסקי לחומר המשכך בעיות עיכול וכאבי בטן, שנצרך במיוחד לאחר ארוחה גדולה וכבדה שגורמת למיחושים אלו. מלבד היותו מסייע לתהליכי העיכול, ההרכב של הוויסקי ואחוזי האלכוהול שבו עוזרים לדכא תיאבון מוגבר וכך למנוע אכילת יתר.
איש אוחז בבטנו

10. מסייע לטיפול בסוכרת 

הוויסקי הוכח באופן עקבי כחומר אשר יכול להפחית את הסיכויים לפתח סוכרת, לעתים בכ-30 עד 40 אחוזים, מכיוון שצריכה מתונה שלו משפרת באופן משמעותי את היכולת של הגוף לווסת רמות של אינסולין וגלוקוז. מעבר לכך, הוויסקי כאמור דל מאוד בסוכרים ובפחמימות, ולכן הוא משקה המתאים לאלו הסובלים ממחלה זו.   
 
מקור תמונות: Christian Bucadbritfatcat
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: