print header

9 טיפים מבוססי מחקרים לזוגיות בריאה וארוכה

לרובנו כבר יש בראש כמה רעיונות לשמירה על מערכת יחסים ארוכה ובריאה: לפנות זמן עבור בן או בת הזוג, להראות את הערכתנו, להגיד יותר דברים חיוביים מאשר שליליים ולשמור על תקשורת פתוחה וכנה. אך זה לא מספיק עבור חוקרים רבים, אשר מחפשים את המרכיבים הלא כל כך ברורים למערכת יחסים בריאה וארוכה. הטיפים הבאים הוכחו על ידי מחקרים עדכניים, ואם ברצונכם לחיות במערכת יחסים ארוכה, בריאה ומאושרת, מומלץ שתקדישו להם תשומת לב ותשלבו אותם בחיי הזוגיות שלכם.

טיפים מוכחים לזוגיות
 

1. אל תתנו לעצמכם יותר מדי כוח

אמנם הגיוני לחשוב שבמערכת יחסים, בה יש חלוקת כוחות ותפקידים ברורה, בן הזוג שמחזיק בפחות כוח יהיה פחות מאושר, אך מחקרים גילו כי ההפך הוא הנכון, ובן הזוג המחזיק ביותר כוח הוא זה שמרגיש פחות סיפוק ממערכת היחסים. מאחר שכיום אנו מעריכים הרבה יותר זוגיות שוויונית, שניכם אמורים לחלוק תפקידים באופן שווה ולקבל את אותה ההשפעה על עתידכם המשותף. אם אתם תמיד פונים לבן הזוג שלכם על מנת שיעשה את קבלת ההחלטות, התחילו להשמיע יותר את קולכם. אם אתם אלה שבדרך כלל אומרים את המילה האחרונה, התחילו להקשיב יותר ושחררו מעט את המושכות.

2. רעננו אחד לשני את הזיכרון עם אירועים מהעבר

לפי מחקר משנת 2013, זוגות שזכרו אירועים מהעבר בצורה שונה חוו מערכות יחסים שבריריות יותר. דברו על דברים שחשובים לכם ואל תניחו שאבני הדרך ביחסים שלכם, כמו למשל מעבר לגור ביחד או קניית בית משותף, מסמלים את אותו הדבר עבור שניכם. "תוכלו להימנע בקלות משיחות על הנושאים האלה, ולתת למערכת היחסים שלכם פשוט 'לזרום', אך עלולות להיות לכך השלכות שליליות", אומרת שרה הלפרן-מיקין, פרופסור לסוציולוגיה באוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון.

3. אל תיצרו ציפיות לא מציאותיות

ציפייה לדברים הגרועים ביותר במערכת היחסים היא לא בריאה כלל, אך גם אופטימיות מוגזמת יכולה לפגוע בכם. מחקר נוסף משנת 2013 מצא כי אנשים שהביעו תקווה גדולה קשר למערכת היחסים שלהם (למשל, "יהיו לנו יחסי מין נפלאים כל החיים!"), התאכזבו יותר במהלך שנת הנישואים הראשונה שלהם מאשר אלו שהביעו ציפיות ריאליות יותר (למשל, "שנינו נוודא שיהיו לנו חיי מין פעילים וטובים!"). "אין מערכת יחסים מושלמת, ואם תנסו להיות אופטימיים וספציפיים יתר על המידה, הציפיות שלכם יובילו אתכם לאכזבות", אומרת ד"ר ליסה נף, חוקרת התנהגויות בנישואים. אל תזנחו את נקודת המבט החיובית, אך שמרו עליה בסטנדרטים ריאליים.

טיפים מוכחים לזוגיות
 

4. אל תתייחסו לבני זוגכם כאלים שיש לסגוד להם

נראה שהציפיות הלא מציאותיות מזיקות מכל כיוון. מחקר חדש מצא שבני זוג אשר סוגדים להם כאלים, אינם מאושרים יותר כלל וכלל. במקום, הם יכולים לפתח מחשבות על כך שבני זוגם אינם רואים אותם כפי שהם באמת. קיים גם הלחץ לעמוד בציפיות האידיאליזציה, אשר עלולות להשאיר את בני הזוג המוערכים יתר על המידה חסרי ביטחון. אין כל בעיה בלהעריץ את בן או בת זוגכם, אך אל תגזימו ותתייחסו אליהם כאלים שיש לסגוד להם. וודאו שההערצה שלכם מבוססת על האיכויות האמתיות של בני הזוג שלכם ולא על המצאות והגזמות שיצרתם.

5. התפללו עבור שלום בני זוגכם

זוגות שמתפללים עבור שלום בני זוגם לאחר שעברו וויכוח קשה אחד עם השני מאושרים יותר, כך עולה ממחקרים שנעשו בשנים האחרונות. כשזוגות מתפללים אחד עבור השני הם רגישים יותר לתחושת קשר חזק ביניהם. התפילות במחקר היו אמרות כמו, "אני מאחל לבת זוגתי רק דברים טובים", או "אני מאחלת לבן זוגי רווחה". אם אתם לא נוהגים להתפלל, נסו פשוט לעשות מדיטציה בה תמקדו את האנרגיה שלכם במחשבות על אושר בן או בת הזוג שלכם.

6. היו אדיבים לבני זוגכם והשקיעו בהם

אתם עלולים לטעות ולחשוב ששיפור עצמי במערכת היחסים יעזור לשפר אותה, אך ייתכן שדווקא שווה יותר להשקיע באדיבות כלפי בני זוגם. במחקר מסוף 2012 התגלה כי מטרות לרווחת בני הזוג עזרו להפוך מערכות יחסים לחזקות יותר, בעוד שניסיונות להשקיע בעצמכם כדי להיראות טוב עבור בני זוגכם למשל, הפכו את הזוגיות לחלשה יותר. החוקרים סוברים שמטרות ושאיפות אשר קשורות למראה החיצוני שלכם עשויות ליצור תחרותיות, בלבול ופחד, בעוד שמטרות משותפות לרווחת בני הזוג יחדיו הובילו לשיתוף פעולה ותחושת אהבה מתמשכת. 

טיפים מוכחים לזוגיות
 

7. אל תתכתבו יותר מדי בהודעות

אין לכם מה לדאוג אם הגיעה שעת הצהריים וכבר שלחתם לבני הזוג שלכם 5 הודעות מהבוקר, אלא אם כן זו התקשורת העיקרית ביניכם. חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה בווילמינגטון מצאו שזוגות שתקשרו יותר באמצעות הודעות מאשר באמצעות שיחות קוליות או שיחות פנים מול פנים, הביעו פחות סיפוק ממערכת היחסים שלהם. יתכן שזה נובע מכך שאנשים אשר נוטים לכתוב הרבה הודעות נמנעים לרוב מאינטראקציות אישיות או סובלים מחרדות חברתיות. אין צורך למחוק את הוואטסאפ, אך נסו לתקשר יותר בדיבורים מאשר בטקסטים.

8. אל תחשבו יותר מדי

מכירים את זה שהשאלה "זה עוד רחוק?" רק גורמת ליעד להיראות רחוק יותר? ובכן, כשאתם שואלים את עצמכם "האם אנחנו קרובים מספיק?" אתם עלולים ליצור את אותה ההשפעה במערכת היחסים שלכם, ולגרום לריחוק בינכם לבין בן או בת זוגכם. מחקר משנת 2013 מצא שאם תחשבו כל הזמן על הקרבה שלכם לבני זוגכם, לא יהיה לכם זמן להיות קרובים באמת. הרשו לעצמכם לחוות דברים ביחד, והרגשות יצוצו מעצמם. אל תנסו לכפות אותם על עצמכם או על בני זוגכם, פשוט תאהבו אחד את השני מבלי לנסות לחשוב על האהבה יותר מדי.

9. מחקו את המילה "ג'נטלמן" מהלקסיקון שלכם

ייתכן שהגיע הזמן לשנות את החשיבה שלנו בנוגע לתפקידים במערכת היחסים ובין גבר ואישה באופן כללי, ביחוד אם אתם תומכים במה שהמומחים מכנים "סקסיזם נדיב" – האמונה שהגבר צריך לסגוד, להגן ולהוקיר את האישה. חוקרים מצאו שנשים אשר מצפות מהגברים שלהן שיתייחסו אליהן כנסיכות, התאכזבו בקלות רבה יותר במהלך רגעים קשים וריבים במערכת היחסים. זכרו שבמערכת היחסים יש מקום גם למאבקים בריאים, ואם אתם מתווכחים או רבים זה לא אומר שבן הזוג שלכם לא אוהב אתכם. אל תתנו לחברה להכתיב את אידיאל הזוגיות שלכם, פשוט אהבו אחד את השני ותנו לבני הזוג שלכם לאהוב אתכם בדרכם שלהם.

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.