print header

13 פתרונות טבעיים לגרון כואב

הגרון מגרד, מעקצץ, נפוח, בוער ואתם חרדים מפעולה פשוטה של בליעת רוק? אתם לא לבד. כאבי גרון הם אחת התופעות השכיחות ביותר בעונת המעבר, כשהמכניקה של כאב הגרון היא די פשוטה; זו בעצם דלקת בלוע המהווה את הצינור המשתרע מהחלק האחורי של הפה אל הוושט. הגורמים המובילים לחוסר נוחות בגרון הם:
  • זיהומים נגיפיים - כמו הצטננות או שפעת, המלווים לרוב בחום, כאבים ונזלת. כאב גרון ממקור ויראלי בדרך כלל נעלם מעצמו תוך כמה ימים, אך למרות שלא ניתן לרפא דלקות ויראליות, כן אפשר לטפל בתסמינים שלהן.
  •  זיהומים חיידקיים - בעיקר מחיידקי סטרפטוקוקוס. התסמינים דומים לאלה של הדלקת הגון הוויראלית, אלא שהם עלולים להיות חמורים יותר ולהימשך לפרק זמן ארוך יותר. לעיתים קרובות, זיהום חיידקי מלווה בכאבי ראש, כאבי בטן ונפיחות בצוואר. זיהום סטרפטוקוקס מטופל בדרך כלל באנטיביוטיקה, וזאת מכיוון שהוא יכול להתפתח לדלקת חריפה יותר ולגרום לנזק לפרקים או לכליות.
  • סיבות משניות - זיהום נגיפי וזיהום חיידקי הם הסיבות העיקריות לכאבי גרון, אך ישנן גם סיבות משניות, כמו למשל: עישון, ריפלוקס חומצי, זיהום אוויר, נשימה דרך הפה (במיוחד בלילה כשישנים עם פה פתוח), "התעללות" בגרון כמו שירה בקול רם, צעקות ושיעול, פוליפים או סרטן, שקדים נפוחים ואלרגיה למזון.
טיפול בכאבי גרון: אישה המחזיקה את צווארה

עכשיו כשאתם יודעים את המידע הזה, הנה לפניכם 13 פתרונות טבעיים לגרון כואב:

למרות שמדובר בתופעה שכיחה, הרי שדלקת גרון ללא טיפול הולם יכולה להוביל לקדחת שגרונית ומחלת השנית, לכן אם אתם סובלים מכאב גרון שנמשך יותר משניים-שלושה ימים, מומלץ לראות רופא. לעומת זאת, עבור כאבי גרון קלים שמלווים בהצטננות יש תרופות הרגעה ביתיות שיכולות לשכך את הכאב.
 
לתשומת ליבכם: המידע כאן הוא אך ורק למטרות אינפורמטיביות ואינו מיועד לספק ייעוץ רפואי.

1. שמרו על מעברי אף פתוחים

רופאים רבים מסכימים כי שניים מהגורמים השכיחים ביותר לכאבי גרון הם נזלת ויובש, וזאת בעקבות נשימה תדירה דרך הפה משום שמעברי האף סתומים. חומרים נוגדי גודש, במיוחד כאלה המכילים פסאודואפדרין (והניתנים ללא מרשם רופא), עשויים לסייע בפתיחת מעברי הנשימה. שימוש בתרסיס אף על בסיס מי מלח יכול לעזור אף הוא לשמור על מעברים פתוחים ונשימה קלה יותר.

2. מנוחה

כשהגוף כואב וחלש, השכל הישר אומר להישאר במנוחה. כך גם כשיש כאב גרון, חשוב מאוד לחסוך אנרגיה מיותרת כדי לאפשר לגוף להילחם בזיהום. אם כאב הגרון אינו דורש טיפול רפואי, מנוחה תעזור לקצר את זמן ההחלמה.

3. גרגור

  • גרגור תה פטל - צקו כוס מים רותחים על 2 כפיות עלים מיובשים של פטל, השרו במשך 10 דקות ואז סננו. אפשר גם לקרר את החליטה. אם אתם סובלים מכאבים המלווים בחום, גרגור מי פטל יכול לעזור. אין לשתות שום נוזל ששימש אתכם לגרגור.
  • גרגור עלי מרווה - ערבבו 1 כפית עלי מרווה עם כוס מים רותחים, השרו במשך 10 דקות ואז סננו. אפשר להוסיף כפית של חומץ תפוחים ו/או דבש, ולגרגר 4 פעמים ביום.
  • גרגור כורכום - עבור גרון צורב, ערבבו כוס מים רותחים עם 1/2 כפית כורכום ו-1/2 כפית מלח. גרגרו פעמיים ביום. אם אתם לא נהנים מגרגור, ערבבו 1/2 כפית כורכום עם 1 כוס חלב חם ולגמו באיטיות.
  • גרגור מי מלח - הכינו תמיסת מלח על ידי הוספת 1/2 כפית מלח ל-1/2 כוס מים חמים. זה עשוי לנטרל ליחה ולהפחית את האזור הדלקתי. גרגרו כל שלוש עד ארבע שעות.

4. חומץ

תרופה ביתית יעילה מבוססת על חומץ תפוחים: ערבבו בכוס מים חמים 1 כף דבש ו-1 כף חומץ תפוחים. לגמו לאט בלי לתת לנוזל להתקרר - שתו לעיתים קרובות ככל הרצוי.
לגרגור: ערבבו 1 כפית מלח, 1/2 כוס חומץ ו-1 כוס מים חמים. תחילה המיסו את המלח בחומץ ורק אז ערבבו את המים. שתו כל 15 דקות לפי הצורך.

5. קוקטייל חזרת

תרופה מסורתית מרוסיה מבוססת על חזרת: ערבבו בכוס מים חמים 1 כף חזרת טהורה (או שורש חזרת) עם 1 כפית דבש ו-1 כפית אבקת ציפורן. לגמו לאט.

6. הדרים

  • מיץ לימון - בכוס מים חמים ערבבו 1 כף דבש ולימון סחוט. לגמו לאט.
  • מיץ ליים - ערבבו 1 כפית מיץ ליים עם 1 כפית דבש ושתו ככל שצריך.

7. לאכול ארטיק

ארטיק קרח מרגיע גרון בוער, רק שימו לב שאינכם מוצצים את הארטיק, כיוון שזה עלול להחמיר את הכאב. במקום זה, חתכו חתיכות קטנות מהקרח ותנו להן להתמוסס בפה.

8. שתו נוזלים חמים

מן העבר השני, גם לנוזלים חמים יש השפעה טובה על גרון כואב. אם אתם לא טובים בגרגור, הקפידו על שתיית נוזלים חמים כמו תה או לימונדה חמה. ציפוי הרקמות בגרון עם נוזל חם מספק תועלת דומה כמו זו של בקבוק מים חמים על בטן כואבת.

9. סוכריות מציצה

חשבו על כאב גרון כתירוץ לפנק את הפה שלכם עם משהו מתוק. חלק מהרופאים אומרים שסוכר יכול לעזור להרגיע כאב גרון ושיעול נלווה, אך גם לסוכריות מציצה נטולות סוכר יש יכולת הרגעה. מה הסיבה לכך? ובכן מציצת סוכריות קשות יכולה לסייע לשמור על פה וגרון לחים, מה שיגרום לכם להרגיש נוח יותר.

10. אדים

תרופה מיושנת להתקררות או גרון כואב היא אוהל קיטור. שבו עם הפנים מעל קערה מהבילה של מים חמים וכסו את הראש במגבת, כדי לשמור את כל האדים בפנים. הוסיפו 1-2 טיפות שמן אקליפטוס להרגעה.

11. הרבה נוזלים

חשוב מאוד לשתות הרבה נוזלים ככל האפשר - לפחות 8 עד 10 כוסות מים ביום (רצוי לא קרים). שמירה על גרון משומן היטב בנוזלים מרגיעים, יכולה למנוע את תחושת היובש והגירוי ואף לזרז את סילוק הזיהום.

12. מציצת שן שום

זה אולי נשמע כמו פתרון מסריח, אבל תרופה מסורתית זו יכולה לטפל בכאבי גרון ואף למנוע אותם. קלפו שן שום טרייה, פרסו אותה לשניים והניחו חתיכה אחת בכל לחי. מצצו את השום כמו סוכריה נגד שיעול. מומלץ למחוץ את השום כנגד השיניים (לא ללעוס אותו). מחיצה זו תשחרר את האליצין, כימיקל פעיל שנמצא בשום ויכול להרוג את חיידקי הגרון שגורמים לדלקת.

13. תרסיסים משככי כאבים

שימוש בתרסיסים משככי כאבים עשוי להקל על גרון כואב באופן זמני. הבעיה היא שההשפעה אינה מחזיקה לאורך זמן. לכן במקביל, הימנעו מאכילת מזונות גסים ומגרדים כמו כעכים וחטיפים, שיחמירו את תחושת הגרון המגורה.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.