לסלט הבא יש ניחוח וטעם ים תיכוניים מובהקים בזכות העגבניות והזיתים, והוא בהחלט יוסיף צבע לכל ארוחה בה תגישו אותו.
אופן הכנת הסלט תפוחי אדמה:
-
חממו שמן זית בתוך מחבת עמוקה ומעל להבה בינונית. טגנו את הבצל, האורגנו והשום במשך 4 עד 5 דקות. תבלו עם מלח ופלפל.
-
הוסיפו למחבת תפוחי אדמה, עגבניות, עלי דפנה ורסק עגבניות. הוסיפו מים לכיסוי של כל הרכיבים. כסו ובשלו במשך 20-30 דקות.
-
לאחר כחצי שעת בישול, הסירו את המכסה מהמחבת והוסיפו את חצאי הזיתים.
-
המשיכו לבשל את הסלט עד שהרוטב יסמיך ותפוחי האדמה יתרככו. ערבבו לעתים.
-
הסירו את המחבת מהלהבה, זלפו על הסלט מעט שמן, פזרו אורגנו והגישו.
מקור: ברכה.א