מרק הכרובית הבא הוא בריא וממלא במיוחד, ומומלץ כארוחה מזינה בחודשי החורף הקרים או כמרק מפתיע לארוחת ערב רגועה. טעמו הנפלא יהפוך אותו ללא ספק לחלק בלתי נפרד מרשימת המרקים שאתם הכי אוהבים.
אופן הכנת המרק כרובית:
-
מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את פרחי הכרובית על מגש ומזליפים מעל 2 כפות שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל, אופים במשך 25 דקות, הופכים את הפרחים ואופים במשך 20 דקות נוספות.
-
מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ במשך 4 דקות עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את עוצמת הלהבה ומוסיפים את הכרובית. מכסים את הסיר ונותנים למרק להתבשל כרבע שעה.
-
טוחנים את המרק במעבד מזון או עם בלנדר ידני.
-
מומלץ להגיש עם גבינת צ'דר מגורדת ובצל ירוק קצוץ מלמעלה.
מקור: דורית פ.