היישר מהמטבח הצרפתי, מגיע אלינו מגדל הפחזניות הנפלא הזה שקשה להפסיק לאכול ממנו. המתכון הבא ילמד אתכם להכין את המגדל העדין והמורכב הזה שוודאי יככב בביתכם באירועים משפחתיים משמחים, אותם תרצו לציין בצורה מושקעת ומתוקה במיוחד.
מקור תמונה:
pinterest
אופן הכנת הפחזניות:
-
חממו תנור ל-220 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
בסיר גדול, הביאו את המים, החמאה, המלח, והסוכר לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה, הסירו את הסיר מהאש.
-
ערבבו את הרכיבים בכף עץ, הוסיפו את כל הקמח בבת אחת וערבבו היטב עד שהוא ייטמע במלואו בתערובת.
מקור תמונה:
foodnetwork
-
החזירו את הסיר לכיריים ובשלו תוך בחישה מתמדת במשך חצי דקה. לאחר מכן הסירו מהאש.
-
הכניסו את תערובת הפחזניות לקערת מיקסר עם וו גיטרה והפעילו אותו במהירות בינונית. הוסיפו ביצה אחת, עצרו את המערבל, גרדו את התערובת מהדפנות וחזרו על הפעולה עם 6 מתוך 8 הביצים. הבצק שנוצר אמור להיות עבה, אך לרדת בקלות מהווים.
-
הכניסו את תערובת הפחזניות לשקית זילוף עם צנטר כוכב או עיגול רחב וזלפו פחזניות על תבנית האפייה המרופדת.
מקור תמונה:
foodnetwork
-
ערבבו בצלחת עמוקה את את 2 ביצים שנותרו עם 3 כפות מים וצפו את הפחזניות בנוזל. הכניסו אותן לתנור ל-15 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואפו עד שהפחזניות מתנפחות ומקבלות גוון חום זהוב (כ-20 דקות). חשוב: אין לפתוח את דלת התנור עד שהפחזניות מוכנות.
-
כאשר הפחזניות מוכנות, חכו מספר דקות, פתחו את דלת התנור לכדי חריץ זעיר והניחו להן להצטנן מעט. בינתיים, הכינו את הקרם, כפי שיפורט בסעיף הבא.
אופן הכנת קרם המילוי:
-
בסיר בינוני, חממו את החלב ומקל הווניל עד לסף רתיחה, הסירו מהאש והניחו בצד ל-15 דקות.
-
בקערה בינונית, הקציפו את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. הוסיפו את הקורנפלור והקציפו עד שלא יהיו גושים.
-
קפלו ¼ מתערובת החלב לתוך תערובת החלמונים וחזרו על הפעולה עם שאר התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו את התערובת חזרה לסיר דרך מסננת, ובשלו על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מתמיד.
-
המשיכו לערבב את התערובת עד שהיא מתעבה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה והניחו לקרם שנוצר לבעבע במשך מספר דקות.
-
הסירו את הקרם מהאש, הוסיפו את החמאה וערבבו עד להמסה מלאה. צננו מעט והכניסו למקרר לשעתיים לפחות לעיבוי.
-
הוציאו את הקרם מהמקרר, הכניסו אותו למזלף עם צנתר עגול, צרו חור בתחתית של כל פחזנית ומלאו את כולן בקרם.
מקור תמונה:
foodnetwork.
אופן הכנת הקרמל:
-
בסיר קטן, המיסו את המים עם הסוכר תוך ערבוב מתמיד. כאשר ניתן ליצור עם הקרמל X ששומר על צורתו, סימן שהוא מוכן.
-
הסירו את סיר הקרמל מהאש וטבלו את תחתיתו בקערה עם מים קרים על מנת לעצור את הבישול.
-
הרכבת הקרוקמבוש:
טבלו את תחתיות וצדי הפחזניות הממולאות בקרמל וערמו אותן לצורת פירמידה על מגש גדול. לאחר שתסיימו את הרכבת הקרוקומבוש, הזליפו את הקרמל הנותר על כל צדיו והגישו.