אין ספק ששקשוקה היא אחת מארוחות הבוקר האהובות ביותר בישראל, ועם תוספת של פסטה ובזיליקום, כמו במתכון שלפניכם, אתם וודאי תרצו להכין את הגרסה הזו בפעם הבאה שיתחשק לכם לאכול שקשוקה מהבילה ומיוחדת בבוקר.
מקור תמונה:
Neven Mrgan
אופן הכנת הפסטה שקשוקה:
-
חממו את השמן במחבת גדולה, הוסיפו את הבצל וטגנו עד שיהפוך לשקוף. הוסיפו את השום וערבבו.
-
הכניסו למעבד מזון את העגבניות עם הבזיליקום ומלח והפעילו עד לקבלת מחית חלקה.
-
העבירו את מחית העגבניות למחבת, הוסיפו פפריקה, צ'ילי, פלפל שחור ומעט מלח, ערבבו והניחו לה להתבשל על להבה נמוכה עד שהיא מבעבעת.
-
הוסיפו למחבת עם הרוטב את הפסטה היבשה, ערבבו היטב ובשלו בשמן 25 דקות, או עד שהפסטה מבושלת, תוך ערבוב מדי פעם.
-
כאשר הפסטה מוכנה, צרו בה בארות ושברו לתוכן את הביצים. פזרו מוצרלה מעל כל המחבת ובשלו על להבה בינונית – גבוהה כ-6 דקות.
-
הסירו את המחבת מהלהבה, הוסיפו לה את עלי הבזיליקום הנותרים והגישו חם.