header

מתכון לפסטה שקשוקה

אין ספק ששקשוקה היא אחת מארוחות הבוקר האהובות ביותר בישראל, ועם תוספת של פסטה ובזיליקום, כמו במתכון שלפניכם, אתם וודאי תרצו להכין את הגרסה הזו בפעם הבאה שיתחשק לכם לאכול שקשוקה מהבילה ומיוחדת בבוקר.
 
זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לפסטה שקשוקה מקור תמונה: Neven Mrgan
רכיבים לפסטה שקשוקה:
שמן זית - 3 כפות
עגבניות - 850 גרם (טריות, חתוכות לקוביות. ניתן להמיר בקוביות עגבנייה משומרות)
שום - 3 שיניי שום (חתוך בינוני)
בצל - 1 בינוני (חתוך דק)
בזיליקום - ¼ כוס + עלים נוספים לעיטור (עלים טריים)
פסטה - 220 גר' (קצרה, לא מבושלת)
פפריקה מתוקה - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
גבינת מוצרלה - ½ כוס (מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפסטה שקשוקה:
  1. חממו את השמן במחבת גדולה, הוסיפו את הבצל וטגנו עד שיהפוך לשקוף. הוסיפו את השום וערבבו.
  2. הכניסו למעבד מזון את העגבניות עם הבזיליקום ומלח והפעילו עד לקבלת מחית חלקה.
  3. העבירו את מחית העגבניות למחבת, הוסיפו פפריקה, צ'ילי, פלפל שחור ומעט מלח, ערבבו והניחו לה להתבשל על להבה נמוכה עד שהיא מבעבעת.
  4. הוסיפו למחבת עם הרוטב את הפסטה היבשה, ערבבו היטב ובשלו בשמן 25 דקות, או עד שהפסטה מבושלת, תוך ערבוב מדי פעם.
  5. כאשר הפסטה מוכנה, צרו בה בארות ושברו לתוכן את הביצים. פזרו מוצרלה מעל כל המחבת ובשלו על להבה בינונית – גבוהה כ-6 דקות.
  6. הסירו את המחבת מהלהבה, הוסיפו לה את עלי הבזיליקום הנותרים והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.