header

מתכון לעוגיות פירות יבשים בטעם עשיר ומתוק

אומרים שדברים טובים באים באריזות קטנות, ובמקרה של העוגיות שלפניכם זה בהחלט נכון! למרות שהן בסך הכל פינוק קטן ומתוק, יש בהן עושר טעמים שלא היה מבייש עוגת פירות מקצועית, עם שילוב של תאנים, צימוקים, דובדבנים ומשמשים. תוכלו להכין אותן לקראת אירוח חברים, בשביל לפנק את המשפחה או לקראת חג האילנות, ובכל פעם שתעשו זאת מובטח לכם שהבית שלכם יתמלא בריח נפלא שיעורר את התיאבון של כולם. שימו לב שהכנת העוגיות ואפייתן לא אורכת זמן רב, אך אחרי חלק משלבי ההכנה יש להמתין לילה או מספר שעות, כך שכדאי להתחיל להכין את העוגיות לפחות יום לפני שתרצו לאכול אותן.

זמן הכנה: חסר
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות פירות יבשים בטעם עשיר ומתוק מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים לעוגיות פירות:
תאנים מיובשות - כ-500 גרם
צימוקים - כ-250 גרם
דובדבנים מסוכרים - 750 גרם (קצוצים גס)
משמשים מיובשים - כ-750 גרם (קצוצים גס)
דבש - 1 כף
יין שרי יבש - 2 כפות
אגוזי פקאן - 170 גרם (קצוצים)
חמאה ללא מלח - 220 גרם
ציפורן טחון - ½ כפית
סוכר דק - ½ כוס
סוכר חום - ⅓ כוס
ביצה - 1 (גדולה)
קמח לבן - ⅔2 כוסות
מלח - קמצוץ
אופן הכנת עוגיות פירות:
  1. חיתכו את קצה הגבעול של התאנים המיובשות עם מספריים או סכין ולאחר מכן קצצו גס את התאנים עצמן.
  2. ערבבו בקערה בינונית את התאנים יחד עם צימוקים, משמשים מיובשים, פקאנים, דובדבנים מסוכרים, מיץ לימון וקמצוץ מלח. כסו בניילון נצמד והניחו בצד בטמפרטורת החדר למשך לילה.
  3. ערבבו בקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה, ציפורן ושני סוגי הסוכר על מהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה, כ-3 דקות.
  4. החלישו את מהירות המיקסר לנמוכה והוסיפו את הביצה. לאחר שהיא התאחדה עם התערובת הוסיפו בזהירות ובהדרגתיות את הקמח תוך כדי המשך ערבוב על מהירות נמוכה. הוסיפו תוך כדי גם עוד כ-¼ כפית מלח והפסיקו את פעולת המיקסר לאחר שהקמח התאחד עם שאר התערובת.
  5. הוסיפו לקערת המיקסר את הפירות היבשים וכל הנוזלים שהצטברו בקערה הבינונית, וערבבו בעדינות בעזרת כף עץ או מרית.
  6. חלקו את הבצק ל-2 ורדדו אותו קלות על 2 מגשים מכוסי נייר אפייה בגודל 30*45 ס"מ. צרו גליל באורך 45 ס"מ מכל אחד מחצאי מסת הבצק והכניסו את הגליל למקרר למשך מספר שעות, עד שהבצק מתקשה.
  7. אחרי שהבצק התקשה, חממו מראש תנור ל-180 מעלות וחיתכו דיסקיות בצק בעובי 2-3 ס"מ משני הגלילים שיצרתם. המסה אמורה להספיק לכ-60 עוגיות.
  8. פזרו את העוגיות על מגש אפייה מכוסה נייר אפייה, אחד או יותר בהתאם לצורך, והקפידו על ריווח של כ-1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. אפו למשל כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות, ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.