אומרים שדברים טובים באים באריזות קטנות, ובמקרה של העוגיות שלפניכם זה בהחלט נכון! למרות שהן בסך הכל פינוק קטן ומתוק, יש בהן עושר טעמים שלא היה מבייש עוגת פירות מקצועית, עם שילוב של תאנים, צימוקים, דובדבנים ומשמשים. תוכלו להכין אותן לקראת אירוח חברים, בשביל לפנק את המשפחה או לקראת חג האילנות, ובכל פעם שתעשו זאת מובטח לכם שהבית שלכם יתמלא בריח נפלא שיעורר את התיאבון של כולם. שימו לב שהכנת העוגיות ואפייתן לא אורכת זמן רב, אך אחרי חלק משלבי ההכנה יש להמתין לילה או מספר שעות, כך שכדאי להתחיל להכין את העוגיות לפחות יום לפני שתרצו לאכול אותן.
אופן הכנת עוגיות פירות:
-
חיתכו את קצה הגבעול של התאנים המיובשות עם מספריים או סכין ולאחר מכן קצצו גס את התאנים עצמן.
-
ערבבו בקערה בינונית את התאנים יחד עם צימוקים, משמשים מיובשים, פקאנים, דובדבנים מסוכרים, מיץ לימון וקמצוץ מלח. כסו בניילון נצמד והניחו בצד בטמפרטורת החדר למשך לילה.
-
ערבבו בקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה, ציפורן ושני סוגי הסוכר על מהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה, כ-3 דקות.
-
החלישו את מהירות המיקסר לנמוכה והוסיפו את הביצה. לאחר שהיא התאחדה עם התערובת הוסיפו בזהירות ובהדרגתיות את הקמח תוך כדי המשך ערבוב על מהירות נמוכה. הוסיפו תוך כדי גם עוד כ-¼ כפית מלח והפסיקו את פעולת המיקסר לאחר שהקמח התאחד עם שאר התערובת.
-
הוסיפו לקערת המיקסר את הפירות היבשים וכל הנוזלים שהצטברו בקערה הבינונית, וערבבו בעדינות בעזרת כף עץ או מרית.
-
חלקו את הבצק ל-2 ורדדו אותו קלות על 2 מגשים מכוסי נייר אפייה בגודל 30*45 ס"מ. צרו גליל באורך 45 ס"מ מכל אחד מחצאי מסת הבצק והכניסו את הגליל למקרר למשך מספר שעות, עד שהבצק מתקשה.
-
אחרי שהבצק התקשה, חממו מראש תנור ל-180 מעלות וחיתכו דיסקיות בצק בעובי 2-3 ס"מ משני הגלילים שיצרתם. המסה אמורה להספיק לכ-60 עוגיות.
-
פזרו את העוגיות על מגש אפייה מכוסה נייר אפייה, אחד או יותר בהתאם לצורך, והקפידו על ריווח של כ-1 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. אפו למשל כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות, ושיהיה בתיאבון!