מתכונים למנות עוף פשוטות ומיוחדות הם נכס לכל בשלן, כי אפשר להכין אותם לארוחות ערב רגילות בבית אך גם למפגשים עם חברים וחגים עם המשפחה. לכן אנחנו בטוחים שתשמחו להכיר את המתכון הבא, שבו ההפתעה הגדולה מגיעה מהשימוש בגזר הלבן ומשילוב טעמו עם עוף אפוי בתנור ופירות יבשים מתקתקים. ניתן גם להכין את המתכון הזה בעזרת תחליפים כמו גזר רגיל או לפת, ולהשתמש במגוון רחב של פירות יבשים וריבות - אבל כל עוד תיצמדו לבסיס שאנחנו נציג בפניכם ממש כעת, תקבלו מנה מנצחת!
רכיבים לעוף עם גזר לבן ופירות יבשים:
אופן הכנת עוף עם גזר לבן ופירות יבשים:
-
מקמו רשת במרכז תנור וחממו אותו מראש ל-200 מעלות.
-
ערבבו בקערה את ריבת המשמשים, החרדל, הג'ינג'ר והכמון. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם והניחו בצד.
-
חממו את שמן הזית על להבה גבוהה במחבת גדולה שמתאימה לבישול בתנור ואז הוסיפו את הגזר הלבן והבצלצלים. טגנו תוך כדי ערבוב מפעם לפעם למשך כ-2 דקות. תוך כדי, טבלו את העוף בתערובת הריבה והניחו על צלחת בצד.
-
הוסיפו למחבת את הפירות היבשים, את העוף המצופה בריבה (עור כלפי מעלה) יחד עם כל שארית הריבה מהקערה והצלחת, וכרבע כוס מים. ערבבו, כסו ובשלו למשך כ-6 דקות.
-
הסירו את המכסה והעבירו את המחבת לתנור לצורך אפייה של 20-25 דקות, עד שהירקות רכים והעוף זהוב.
-
בסיום, הוציאו את המחבת מהתנור, רכזו את כל העוף בצד אחד שלה והוסיפו לרוטב את חומץ התפוחים יחד עם עוד כף או שתיים של מים אם הוא סמיך מדי.
-
ערבבו את כל הנוזלים והרוטב במחבת, צקו אותם מעל העוף והמנה שלכם מוכנה. בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להשתמש בריבות שונות כמו פירות יער, אפרסק, תפוזים, אוכמניות וכדומה.