בדרך כלל אנחנו משייכים את מאפה הפאי לחלק האחרון של הארוחה, כקינוח מתקתק – אבל הפעם יש לנו חידוש בשבילכם: פאי שהוא אמנם בעל טעמים מתקתקים, אך יכול בקלות להגיע גם כמנה עיקרית. אנחנו מדברים על מאפה חמים, טעים וריחני שנעשה במחבת ברזל גדולה – וכולל בצק פריך בתיבול טרגון ומילוי של פלחי עגבניות ואפרסקים; השילוב יוצא הדופן הזה יוליד לכם מנה שתלקקו את האצבעות אחריה.
רכיבים למתכון למאפה פאי עגבניות אפרסקים במחבת:
בצק פריך - חתיכה המתאימה למחבת בקוטר 22 ס"מ
אופן הכנת המתכון למאפה פאי עגבניות אפרסקים במחבת:
-
הפשירו את הבצק הפריך לפאי, אם יש צורך בכך. פרשו אותו על גבי משטח מקומח קלות ותנו לו להתחמם מעט כדי שיהיה ניתן לרדד אותו בקלות, 5 דקות לערך. הניחו תבנית רשת במרכז התנור שלכם וחממו אותו מראש לחום של 220 מעלות.
-
פזרו כף אחת של עלי טרגון באופן שווה על גבי כל פני השטח של הבצק הפריך שלכם. קפלו את קצות הבצק הפריך לכיוון המרכז, מעל לטרגון, ולחצו אותן בעדינות כדי לכסות לגמרי את הטרגון וליצור עיגול קטן.
-
הפכו את עיגול הבצק שיצרתם והשתמשו במערוך כדי לרדד אותו לכדי עיגול בקוטר 22 ס"מ. העבירו את הבצק לקירור במקרר על גבי צלחת גדולה או נייר אפיה, על מנת לשמור אותו קר בזמן הכנת המילוי לפאי.
-
חממו את השמן על גבי מחבת ברזל בקוטר 20-22 ס"מ, על להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא מתחיל להבהיק. הוסיפו את פרוסות הבצל פנימה וטגנו קלות עד שהן מתרככות ומשחימות קלות, כ-5 דקות.
-
הורידו את המחבת מהכיריים, הוסיפו לתוכה את פרוסות העגבניות והאפרסקים ואת הכף הנותרת של הטרגון, המלח והפלפל השחור. ערבבו היטב.
-
הוציאו את הבצק הפריך מהמקרר ומקמו אותו על גבי תערובת העגבניות והאפרסקים, קפלו את הקצוות של הבצק כך שהוא יישב שטוח על גבי תערובת המילוי. השתמשו בסכין חדה כדי לחרוץ 4 חריצים באורך 2.5 ס"מ על גבי הבצק, כדי לאפשר אוורור ויציאת אדים תוך כדי האפייה.
-
הכניסו את המחבת לתנור ואפו עד שכיסוי הבצק משחים, כ-15 דקות.
-
הורידו את חום התנור ל-190 מעלות והמשיכו באפייה עד שהבצק משחים-מזהיב והמילוי מבעבע, כ-10 דקות נוספות.
-
הוציאו בזהירות את המחבת עם המאפה מן התנור, תנו לה להתקרר כ-10 דקות והגישו. בתאיבון!
-
טיפ השף:
אם נשארו לכם שאריות מהמנה, ניתן לאחסן אותן במקרר למשך 3 ימים. אפו אותן שנית בתנור על חום של 190 מעלות כשתרצו לאכול מהן.