המתכון הזה מומלץ לכל טבעוני וגם למי שלא, והוא אמנם נראה כאילו שהוא דורש הרבה עבודת הכנה, אך אל תתנו לכמות המרכיבים להפחיד אתכם, כי תצטרכו להשקיע רק 15 דקות מזמנכם עד שתכניסו את הפאי לתנור. אם זו כבר הפעם השנייה שאתם מכינים אותו, וגם אם זו הראשונה ואתם לא חוששים להתנסות, תוכלו לתת לעצמכם להיות קצת יצירתיים ולהוסיף רכיבים שונים למתכון, כמו למשל שעועית ירוקה או עדשים בשביל תוספת חלבון, או ירקות מסוגים שונים שונים, כמו ברוקולי או כרובית, כדי להעשיר את המנה בעוד טעמים ומרקמים.
אופן הכנת המילוי:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
-
בסיר בינוני-גדול ועל אש בינונית, טגנו את השמן, השום והבצל למשך דקה, עד שהבצל מתחיל להתרכך.
-
הוסיפו סלרי וגזרים, וערבבו עד שהבצל הופך לשקוף.
-
הוסיפו פטריות, תירס, פטרוזיליה, רסק עגבניות, טימין, מרווה, מלח ופלפל שחור, וערבבו היטב.
-
הוסיפו חצי כוס ציר ירקות (120 מ"ל), חכו שהנוזלים יגיעו לסף רתיחה ואז המשיכו להוסיף כך עוד ציר ירקות (4 פעמים בסך הכל)
-
הוסיפו קמח לתערובת וערבבו עד שהיא מתעבה.
-
כשהתערובת סמיכה מספיק, הסירו את הסיר מהאש והעבירו את כל תכולתו לתבנית פאי.
אופן הכנת הציפוי:
-
הכניסו את תפוחי האדמה לסיר גדול וכסו אותם עם מים ומעט מאוד מלח. הניחו על אש בינונית-גבוהה, הביאו את הסיר לרתיחה ובשלו את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים ואפשר להחדיר לתוכם מזלג בקלות.
-
הסירו את הסיר מהאש ונקזו את הנוזלים.
-
מעכו את תפוחי האדמה לפירה והוסיפו חמאה, חלב, מלח ופלפל שחור.
-
כסו עם תערובת תפוחי האדמה את מילוי הפאי - עשו זאת בעזרת כף והחליקו את התערובת כדי שתכסה את הפאי באופן שווה מכל הצדדים. שימו לב שייתכן ויהיה צורך להשתמש בתפוח אדמה נוסף בהתאם לגודל התבנית וכמות המילוי שהכנתם. לא נורא אם לא הספיק לכם, אך בפעם הבאה תדעו שעליכם להשתמש ביותר.
-
השלב הבא הוא לא חובה ומטרתו לתת צורה יפה לפאי: לחצו עם סכין חמאה או מרית צרה על המילוי כפי שמתואר בסרטון, כך שתיצרו דפוס יפה ומעורר תיאבון.
-
אפו את הפאי בתנור שחיממתם מראש ל-220 מעלות למשך 20-25 דקות, ולבסוף תנו לפאי להתקרר במשך 5 דקות לפני שתגישו אותו.