אם אתם אוהבים קציצות ירק, לביבות וכדומה אך אין לכם סבלנות לעמוד שעות במטבח ולטגן, מתכון פשטידת הירקות הים-תיכונית שלפניכם היא הפתרון המהיר, הטעים והמיוחד שתוכלו להכין. התענוג הגדול בהכנת המנה מתווסף לאושר העצום שיחושו הסועדים לאחר שיטעמו את הפשטידה המעולה הזו. מה שיהפוך את הארוחה למושלמת וחגיגית.
אופן הכנת הפשטידה:
-
הרתיחו את קוביות החציל במי מלח למשך כ-10 דקות מעל להבה בינונית.
-
בעוד החציל מתבשל, טגנו בסיר מעל להבה בינונית את הבצל עד שהוא נעשה שקוף וריחני, והוסיפו את השום לטיגון קצר של 30 שניות עד דקה.
-
לאחר שהחציל התרכך, סננו את הנוזלים והעבירו את הקוביות המבושלות אל קערה גדולה. אליהן הוסיפו את פרורי הלחם, הבצל והשום, גבינת הפרמזן, הפסטו והחמאה המומסת וערבבו היטב.
-
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, שמנו תבנית עמוקה מעט בקוטר 24 ס"מ בקצת שמן זית וסדרו בתוכה את פרוסות העגבניות.
-
צקו את תכולת הקערה מעל לעגבניות, פזרו את גבינת המוצרלה על כל שטח פני התבנית, תבלו במלח ופלפל וקשטו במעט עלי פטרוזיליה.
-
הכניסו לתנור החם לאפייה של כ-30 דקות עד שהפשטידה מקבלת גוון חום זהוב והגישו חם.