header

מתכון לפשטידת ירקות ים תיכונית

אם אתם אוהבים קציצות ירק, לביבות וכדומה אך אין לכם סבלנות לעמוד שעות במטבח ולטגן, מתכון פשטידת הירקות הים-תיכונית שלפניכם היא הפתרון המהיר, הטעים והמיוחד שתוכלו להכין. התענוג הגדול בהכנת המנה מתווסף לאושר העצום שיחושו הסועדים לאחר שיטעמו את הפשטידה המעולה הזו. מה שיהפוך את הארוחה למושלמת וחגיגית.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת ירקות ים תיכונית מקור תמונה: poshinprogress
רכיבים לפשטידה:
חציל - 1 (גדול, קלוף וחתוך לקוביות גדולות)
עגבניות - 6 (פרוסות לעובי 1 ס"מ)
בצל אדום - 1 (בינוני קצוץ)
שיני שום - 2 (קצוצות)
פירורי לחם - 1 כוס
גבינת פרמזן - ¼ כוס (מגוררת)
ביצה - 1
חמאה - 3 כפות (מומסת)
רוטב פסטו - 1 כף (מוכן)
גבינת מוצרלה - 1 כוס (מגורדת)
פטרוזיליה - חופן (עלים טריים וקצוצים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפשטידה:
  1. הרתיחו את קוביות החציל במי מלח למשך כ-10 דקות מעל להבה בינונית.
  2. בעוד החציל מתבשל, טגנו בסיר מעל להבה בינונית את הבצל עד שהוא נעשה שקוף וריחני, והוסיפו את השום לטיגון קצר של 30 שניות עד דקה.
  3. לאחר שהחציל התרכך, סננו את הנוזלים והעבירו את הקוביות המבושלות אל קערה גדולה. אליהן הוסיפו את פרורי הלחם, הבצל והשום, גבינת הפרמזן, הפסטו והחמאה המומסת וערבבו היטב.
  4. חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, שמנו תבנית עמוקה מעט בקוטר 24 ס"מ בקצת שמן זית וסדרו בתוכה את פרוסות העגבניות.
  5. צקו את תכולת הקערה מעל לעגבניות, פזרו את גבינת המוצרלה על כל שטח פני התבנית, תבלו במלח ופלפל וקשטו במעט עלי פטרוזיליה.
  6. הכניסו לתנור החם לאפייה של כ-30 דקות עד שהפשטידה מקבלת גוון חום זהוב והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.