header

מתכון למג'דרה סורית

את מנת המג'דרה כולנו מכירים – אורז עם עדשים ובצל מטוגן. זוהי מנה שקל מאוד להכין וניתן למצוא אותה בעדות רבות, אך היא מגיעה במקור מיהודי סוריה ומצרים, שם נהגו לאכול אותה פעמיים בשבוע – ביום חמישי כשהיא חמה וביום ראשון בצהריים כשהיא קרה. לחצו כאן  למתכוני אורז נוספים מעדות שונות.

למתכונים נוספים מהאתר ''טעימאוד''

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 15
רמת קושי: קל
מתכון למג'דרה סורית מקור תמונה: taimeod
רכיבים למתכון למג'דרה:
אורז - 3 כוסות
עדשים ירוקות - 1 כוס (קפואות ומבושלות)
מלח - לפי הטעם
כורכום - 1 כף
מים רותחים - 5 כוסות
שמן קנולה - לטיגון הבצל והאורז
אופן הכנת המתכון למג'דרה:
  1. שטפו היטב את האורז והניחו בצד לייבוש.
  2. חתכו את הבצל לחצאי פרוסות.
  3. חממו כמות נאה של שמן קנולה בסיר רחב ושטוח. עליכם לכסות עם השמן את כל תחתית הסיר.
  4. הוסיפו את הבצל וטגנו על אש נמוכה 10-12 דקות, או עד שהבצל משחים היטב.
  5. העבירו את הבצל לקערה והניחו בצד.
  6. העבירו את האורז לסיר על השמן שנותר מטיגון הבצל וטגנו למשך 2-3 דקות.
  7. הוסיפו את העדשים וערבבו.
  8. הוסיפו מלח, פלפל וכורכום וערבבו.
  9. הוסיפו בזהירות את המים הרותחים.
  10. הנמיכו את עוצמת האש ללהבה הקטנה ביותר וסגרו את המכסה.
  11. בשלו על אש נמוכה למשך כ-20 דקות.
  12. הסירו את המכסה מהסיר, הוסיפו את הבצל המטוגן וסגרו את הסיר למשך 3 דקות נוספות. preperation מקור תמונה: taimeod
  13. בסיום הבישול המנה שלכם מוכנה ואפשר להגיש לשולחן - בתיאבון!
מקור: אסף כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.