את מנת המג'דרה כולנו מכירים – אורז עם עדשים ובצל מטוגן. זוהי מנה שקל מאוד להכין וניתן למצוא אותה בעדות רבות, אך היא מגיעה במקור מיהודי סוריה ומצרים, שם נהגו לאכול אותה פעמיים בשבוע – ביום חמישי כשהיא חמה וביום ראשון בצהריים כשהיא קרה. לחצו כאן למתכוני אורז נוספים מעדות שונות.
למתכונים נוספים מהאתר ''טעימאוד''
מקור תמונה:
taimeod
אופן הכנת המתכון למג'דרה:
-
שטפו היטב את האורז והניחו בצד לייבוש.
-
חתכו את הבצל לחצאי פרוסות.
-
חממו כמות נאה של שמן קנולה בסיר רחב ושטוח. עליכם לכסות עם השמן את כל תחתית הסיר.
-
הוסיפו את הבצל וטגנו על אש נמוכה 10-12 דקות, או עד שהבצל משחים היטב.
-
העבירו את הבצל לקערה והניחו בצד.
-
העבירו את האורז לסיר על השמן שנותר מטיגון הבצל וטגנו למשך 2-3 דקות.
-
הוסיפו את העדשים וערבבו.
-
הוסיפו מלח, פלפל וכורכום וערבבו.
-
הוסיפו בזהירות את המים הרותחים.
-
הנמיכו את עוצמת האש ללהבה הקטנה ביותר וסגרו את המכסה.
-
בשלו על אש נמוכה למשך כ-20 דקות.
-
הסירו את המכסה מהסיר, הוסיפו את הבצל המטוגן וסגרו את הסיר למשך 3 דקות נוספות.
מקור תמונה:
taimeod
-
בסיום הבישול המנה שלכם מוכנה ואפשר להגיש לשולחן - בתיאבון!
מקור: אסף כהן