המתכונים של המטבח המקסיקני מספקים מגוון של ארוחות הכוללות מנות שחיתות מהנות במיוחד, כשאחת המפורסמות והכיפיות ביותר ביניהן היא הטאקו – בצק אפוי המכיל תערובת של בשר, תבלינים מיוחדים וירקות עם טעמים חזקים. הכנת הטאקו אינה מסובכת כמו שאנשים מסוימים חושבים, ובכמה צעדים פשוטים גם אתם תוכלו לבשל ארוחה מקסיקנית אותנטית.
אופן הכנת הטאקו:
-
מזגו ½ כוס שמן זית לתוך מחבת עמוקה וחממו אותה על להבה בינונית. הוסיפו למחבת את שיני השום והבצלים ובשלו אותם עד שיתרככו.
-
תבלו את חזה העוף במלח ופלפל וצפו אותו בקמח מכל צדיו.
-
מזגו 3 כפות שמן זית לתוך מחבת נפרדת וחממו אותה על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו את העוף למחבת וטגנו אותו במשך 8 דקות או עד לקבלת גוון חום.
-
לאחר שהשום והבצל התרככו, הוסיפו למחבת שלהם כמון, אורגנו, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת ופרוסות הפלפל החריף הירוק.
-
כשהעוף מקבל גוון חום, העבירו אותו למחבת עם השום והבצל והוסיפו את ציר העוף או המים. המתינו עד לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את החום וכסו את המחבת. בשלו כ-20 דקות עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך.
-
טבלו את תכולת המחבת במלח ופלפל ולאחר מכן מזגו את התכולה לקערה. מלאו את הטורטיות בתבשיל שהכנתם והגישו לצד הירקות החתוכים והקצוצים והשעועית השחורה. בתיאבון!
מקור תמונה:
stu_spivack