רעיון נהדר לארוחת צהריים טעימה ולא שגרתית הוא טורטיית תירס ממולאת בעוף היישר מהמטבח המקסיקני, שאין צורך לעמול עבורה. אז הפשילו שרוולים והכינו למשפחתכם ארוחה חמה ומקורית.
אופן הכנת הרוטב:
-
ערבבו בסיר על חום בינוני את כל התבלינים, הקמח והשמן, בחשו אותם היטב ותנו להם להתבשל במשך 5-3 דקות.
-
בזמן שאתם בוחשים הוסיפו את ציר העוף ואת המים, והמשיכו לבחוש עד שירתחו והרוטב יקבל מרקם סמיך.
אופן הכנת האנצ'ילדה:
-
במידה והטורטיות שהו במקפיא ואינן גמישות מספיק, עטפו אותן במגבת וחממו במיקרו במשך 30 שניות.
-
שפכו חצי כוס של רוטב האנצ'ילדה לתבנית אפייה בינונית, עמידה במיקרו.
-
ערבבו את העוף, הכוסברה וכוס אחת של רוטב אנצ'ילדה עד שהם יתמזגו לחלוטין.
-
טבלו כל טורטיה בנפרד בתוך הרוטב אנצ'ילדה הנותר, מלאו 3 כפיות מהתערובת שהכנתם לכל טורטייה וגלגלו אותה. הניחו את כל הטורטיות המגולגלות בתוך תבנית האפייה.
-
במידה ונשאר מרוטב האנצ'ילדה, שפכו אותו מעל הטורטיות המונחות בתבנית.
-
חממו את התבנית במיקרו במשך 7-5 דקות או עד שהרוטב יבעבע.
מקור: רומי.נ