header

מתכון לעוף במרינדה, מוגש בלאפה

הגרסה היוונית לשווארמה הטורקית היא אחת המנות האהובות והמוכרות ביותר שיצאו מן המטבח היווני. הגירוס נחשב ביוון למאכל עממי מאוד, משביע ופשוט להכנה. עם המתכון הבא תלמדו כיצד להכין מנת גירוס עוף בסגנון יווני, המוגשת בתוך לאפה, שאותה תוכלו להכין כמנה עיקרית או אפילו כארוחת צהריים שלמה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוף במרינדה, מוגש בלאפה מקור תמונה: george ruiz
רכיבים למרינדה:
מים - 5 כוסות
לימון - 1 (חצוי לשניים)
אורגנו - 1 כף (מיובש)
דבש - 1 כף
פלפל שחור - 1 כפית
מלח ים - 2 כפות
רכיבים לעוף והרכבת המנה:
כרעיים עוף - 700-800 גר' (ללא עצמות)
שמן זית - מעט
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
עגבניה - 1 (פרוסה)
בצל - 1 (סגול, פרוס)
פפריקה - קורט
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
תפוחי אדמה - לפי בחירתכם (פרוסות אפויות - לא חובה)
חסה - חופן (לא חובה)
אופן הכנת המרינדה:
  1. חממו סיר גדול על להבה בינונית והניחו בו את כל רכיבי העוף במרינדה, ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
  2. הורידו הסיר מהכיריים ותנו לתערובת להתקרר.
אופן הכנת העוף והרכבת המנה:
  1. בזמן שהתערובת מתקררת, פרסו את כרעי העוף לרצועות דקות.
  2. העבירו את המרינדה מהמחבת לקערה גדולה והוסיפו את רצועות העוף. כסו את הקערה והניחו במקרר למשך חצי שעה בדיוק.
  3. הוציאו את רצועות העוף מהמרינדה וייבשו אותם עם מגבת נייר.
  4. טגנו קלות את רצועות העוף במחבת טפלון, כ-2-3 דקות לכל צד.
  5. בזמן שהרצועות מטגנות, הכינו את הלאפות בהם תגישו את הגירוס. חממו תנור לחום של 250 מעלות, הברישו את הפיתות בשמן משני צדיהם, תבלו עם מעט מלח והפלפל, והכניסו אותם לתנור למשך 2-3 דקות.
  6. הוציאו הלאפות מהתנור, הניחו עליהם את רצועות העוף המטוגנות, יחד עם פרוסות העגבניה, הבצל תפוחי האדמה והחסה, גלגלו הכל יחד והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.