header

מתכון לעוגה שוקו-תפוז בתוך קליפת תפוז

את המתכון הבא ניסיתי לראשונה לפני שנתיים ומאז הוא כבר הספיק להפוך לכוכב קבוע בכל קומזיץ ומפגש על האש, במיוחד בל"ג בעומר. הרעיון הבסיסי הוא קל מאוד לביצוע אך התוצאה שמתקבלת היא תענוג אמיתי שירשים כל אורח במדורה שלכם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגה שוקו-תפוז בתוך קליפת תפוז
רכיבים לעוגה:
תפוזים - 10-12 יחידות
אגוזי מלך - 50 גר' (סירופ שוקולד וכדומה)
אופן הכנת העוגה:
  1. חיתכו את החלק העליון של התפוזים ורוקנו את תוכנם בעזרת כף, כפי שמוצג בתמונה. את בשר הפרי אפשר לסחוט ולהכין מיץ תפוזים שיוגש לצד העוגה. שימרו את ה"כובע" של התפוז, שכן הוא ישמש אותנו בהמשך כמכסה. preperation
  2. הכינו את הבלילה של עוגה לפי המתכון המצורף או כל בלילה לבחירתכם, מלאו כל תפוז עד כדי ¾ גובה מהבלילה.
  3. כסו את התפוז עם חלקו העליון, עטפו ברדיד אלומיניום והדקו היטב.
  4. הכניסו את התפוזים העטופים לאש חלשה או גחלים לוהטות למשך 15-20 דקות והיפכו לפחות פעם אחת כדי להבטיח חימום אחיד.
  5. הוציאו את אחד התפוזים מהאש ובידקו עם העוגה מוכנה. אם העוגה לא מוכנה החזירו לאש לעוד מספר דקות, אך אם העוגה מוכנה כל שנותר לכם לעשות הוא לפזר מעל התפוז הפתוח תוספות לפי הטעם, להצטייד בכפית ולהתחיל לזלול.
מקור: רעות מזור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.