header

מתכון לעוגת שכבות עם חמאת בוטנים ודובדבנים של נעמה שגיב

המחשבה על עוגה תמיד מעלה חיוך על השפתיים, שנמחק ברגע שחושבים על הקלוריות הגבוהות והמצרכים הלא בריאים שהיא בדרך כלל מכילה. לנעמה שגיב בעלת הבלוג "Beauty & Beast" יש מתכון נהדר לעוגה צבעונית ובריאה שתעזור לכם לשמור על החיוך וגם ליהנות מקינוח עם טעם מדהים. כל הרכיבים במתכון הם טבעיים והם כוללים מוצרים בריאים מן הטבע, אז הכינו את עוגת חמאת הבוטנים והדובדבנים ולא תפסיקו לקבל מחמאות ותודות!

למתכונים נוספים מהבלוג "ביוטי אנד ביסט".

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שכבות עם חמאת בוטנים ודובדבנים של נעמה שגיב מקור תמונה: beautybeastisrael
רכיבים לבסיס העוגה:
אגוזי מלך - ¾ כוס
שקדים - ½ כוס
תמרים - 1 כוס (מגולענים, כ-10 יחידות)
תמצית וניל - ½ כפית
משקה שקדים ואורז - 2 כפות (או כל תחליף חלב אחר)
מלח - קמצוץ
רכיבים לשכבת אגוזים:
קשיו - 1 כוס
אגוזי פקאן - ½ כוס
מיץ לימון - ½ כוס (סחוט טרי)
מייפל - ¼ כוס (טבעי)
תמצית וניל - 2 כפיות
גרידת לימון - 1 כפית
שמן קוקוס - ⅓ כוס (בכבישה קרה)
רכיבים לשכבת דובדבנים:
דובדבנים קפואים - 1 חבילה (כ-500 גר')
זרעי צ'יה - 1 כף
רכיבים לחמאת בוטנים:
חמאת בוטנים - 200-300 גר' (100% טבעית)
אופן הכנת הבסיס העוגה:
  1. הכניסו למעבד מזון את מרכיבי בסיס העוגה וטחנו עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
  2. רפדו תבנית מרובעת נשלפת בגודל בינוני של 22X31 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
  3. העבירו את תערובת הבסיס לתבנית והדקו לשכבה אחת אחידה.
אופן הכנת השכבת אגוזים:
  1. השרו את אגוזי הקשיו והפקאן במים למשך שעתיים לכל הפחות. המים אמורים לעבור את גובה האגוזים בכ-2-3 ס"מ לפחות.
  2. כעבור שעתיים סננו את הנוזלים שנותרו מאגוזי הקשיו והפקאן, העבירו את האגוזים למעבד מזון, הפעילו וטחנו עד לקבלת מרקם אחיד ומעט רך.
  3. עצרו את פעולת מעבד המזון והוסיפו את מיץ הלימון, המייפל, הווניל, גרידת הלימון ושמן הקוקוס, והפעילו שנית עד לקבלת מרקם חלק וכמעט ללא גושים.
  4. פזרו מחצית מכמות שכבת האגוזים על שכבת הבסיס של העוגה, מרחו היטב ליצירת שכבה אחידה והכניסו להקפאה למשך שעתיים.
אופן הכנת השכבת דובדבנים:
  1. הכניסו אל מחצית משכבת האגוזים הנותרת במעבד המזון את הדובדבנים הקפואים וזרעי הצ'יה וטחנו שוב לקבלת מרקם חלק בגוון ורוד-אדום.
  2. הוציאו את העוגה מהמקפיא, צקו את שכבת הדובדבנים מעל שכבת האגוזים והחזירו להקפאה לחצי שעה לפחות.
אופן הכנת החמאת בוטנים:
  1. לאחר חצי שעה הוציאו את העוגה מהמקפיא ומרחו בעדינות את חמאת הבוטנים. החזירו את העוגה אל המקפיא והעבירו אל המקרר כרבע שעה לפני ההגשה.
מקור: נעמה שגיב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.