המחשבה על עוגה תמיד מעלה חיוך על השפתיים, שנמחק ברגע שחושבים על הקלוריות הגבוהות והמצרכים הלא בריאים שהיא בדרך כלל מכילה. לנעמה שגיב בעלת הבלוג "Beauty & Beast" יש מתכון נהדר לעוגה צבעונית ובריאה שתעזור לכם לשמור על החיוך וגם ליהנות מקינוח עם טעם מדהים. כל הרכיבים במתכון הם טבעיים והם כוללים מוצרים בריאים מן הטבע, אז הכינו את עוגת חמאת הבוטנים והדובדבנים ולא תפסיקו לקבל מחמאות ותודות!
למתכונים נוספים מהבלוג "ביוטי אנד ביסט".
אופן הכנת הבסיס העוגה:
-
הכניסו למעבד מזון את מרכיבי בסיס העוגה וטחנו עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
-
רפדו תבנית מרובעת נשלפת בגודל בינוני של 22X31 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
-
העבירו את תערובת הבסיס לתבנית והדקו לשכבה אחת אחידה.
אופן הכנת השכבת אגוזים:
-
השרו את אגוזי הקשיו והפקאן במים למשך שעתיים לכל הפחות. המים אמורים לעבור את גובה האגוזים בכ-2-3 ס"מ לפחות.
-
כעבור שעתיים סננו את הנוזלים שנותרו מאגוזי הקשיו והפקאן, העבירו את האגוזים למעבד מזון, הפעילו וטחנו עד לקבלת מרקם אחיד ומעט רך.
-
עצרו את פעולת מעבד המזון והוסיפו את מיץ הלימון, המייפל, הווניל, גרידת הלימון ושמן הקוקוס, והפעילו שנית עד לקבלת מרקם חלק וכמעט ללא גושים.
-
פזרו מחצית מכמות שכבת האגוזים על שכבת הבסיס של העוגה, מרחו היטב ליצירת שכבה אחידה והכניסו להקפאה למשך שעתיים.
אופן הכנת השכבת דובדבנים:
-
הכניסו אל מחצית משכבת האגוזים הנותרת במעבד המזון את הדובדבנים הקפואים וזרעי הצ'יה וטחנו שוב לקבלת מרקם חלק בגוון ורוד-אדום.
-
הוציאו את העוגה מהמקפיא, צקו את שכבת הדובדבנים מעל שכבת האגוזים והחזירו להקפאה לחצי שעה לפחות.
אופן הכנת החמאת בוטנים:
-
לאחר חצי שעה הוציאו את העוגה מהמקפיא ומרחו בעדינות את חמאת הבוטנים. החזירו את העוגה אל המקפיא והעבירו אל המקרר כרבע שעה לפני ההגשה.
מקור: נעמה שגיב