print header

התופעה החדשה - סמסת

שינויים טכנולוגיים עוזרים לנו בצורה נפלאה בחיי היום-יום, אך לעיתים הטכנולוגיה עלולה להביא לתופעות לוואי בלתי צפויות. כזו היא ה-"סמסת", שימוש מרובה במקלדת הסלולרית עד כדי פגיעה בגיד כף היד ודלקות באגודל.

בן ברונר הוא דוגמה לכך, בתור נהג משאית המפיץ כלי ניתוח של חברת "ביומט", זמנו עובר עליו במשאיתו ברחבי ארה"ב: "אני לא נגיש למחשב, רוב היום אני בדרכים או בחדרי ניתוח והתקשורת שלי דרך מיילים והודעות ס.מ.ס מאפשרת לי להיות בארבעה או חמישה מקומות בעת ובעונה אחת".

"אם אחכה עד שאגיע הביתה כדי לבדוק דוא"ל, קרוב לודאי אפסיד עבודות ואחמיץ הזדמנויות עסקיות. זו בעיה ולכן הבלקברי שלי חוסך לי הרבה מאוד דאגות במובן הזה".

 

 


התקשורת המיידית הזאת שברונר מדבר עליה, כוללת כמות הקלדות גדולה מאוד במשך היום על המקלדת הזעירה של הסלולרי שלו. הוא מקליד מהר, מאוד מהר למען האמת, כאילו היה מדובר במקלדת אמיתית, אך כמות ההקלדה גרמה לתקלה בלתי צפויה.

"באיזור העליון של היד שלי אני חש כאבי תופת ברגע שאני מזיז את האגודל, לכל כיוון שהוא. זה מרגיש כמו גומייה הדוקה, זה כאב לי הרבה זמן ולא הבנתי מה זה יכול להיות".

ברונר הגיע לד"ר וורד המלט, אורתופד מומחה, שלא היה צריך זמן רב כדי לקבוע את הבעיה.
זוהי תופעה נפוצה לאחרונה, אצל בעלי מכשירים שמקלידים במשך דקות ארוכות במהלך היום על מכשירים עם מקלדות קטנות שגורמים לדלקות באגודלים בעקבות עומס על הגיד".

 

 


מה שקורה זה שכאשר האגודלים נמצאים בפעילות, הגיד עובד הלוך ושוב כדי להזיז את האגודל, מה שגורם לחיכוך וחום.

"אם זה ממשיך לאורך זמן, זה גורם לנפיחות ואם הנפיחות ממשיכה, זה מעגל אכזרי של כאב", אומר ד"ר המלט.

נשאלת השאלה, אם תנועה מתמדת של האגודל גורמת לדלקת בגידים, איך זה שאצל ילדים ובני נוער שמס.מ.סים כל הזמן ומשחקים במשחקי וידאו - זה לא קורה?

 


התשובה היא שנערים מחלימים מזה מהר מאוד, ולא חשים כמעט בכאב שמצוי בעיקר אצל מבוגרים.

"כל יום הוא יום חדש עבור ילדים. כמבוגרים, אנחנו לא נרפאים במהירות כך שהנזק מצטבר עד שהוא מתפוצץ לנו בדמות כאבים נוראיים".

איך מטפלים בזה?
"מנוחה, קרח, תרופות אנטי דלקתיות - אלה בד"כ יפתרו את המקרים הקלים. אם זה לא מספיק, אנחנו נותנים זריקת קורטיזון לתוך הגיד. אופציה כירורגית היא האפשרות האחרונה שאנחנו לוקחים בחשבון ומשתדלים להמנע ממנה", אומר ד"ר המלט.

המקרה של ברונר היה קשה, לכן הוא קיבל זריקת קורטיזן ובמשך שבוע חבש על ידו סד ומאז עברו חמישה חודשים נטולי כאב. "אבל שלא יהיה לכם ספק", הוא אומר, "גם אם הכאב יחזור - המכשיר ישאר".

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.