print header

איך להעביר ילד מעריסה למיטה

בחייו של כל פעוט מגיעים כמה שלבים שמסמלים לו "הנה גדלת!". בין השלבים האלו ניתן למנות את הגמילה מהמוצץ, הגמילה מהחיתולים, וכמובן ה"גמילה" מהעריסה. המעבר למיטה רגילה נדרש הן עבורכם והן עבור ילדכם, במיוחד אם עד עתה הוא נהג לישון בעריסה באותו החדר איתכם; אתם כזוג צריכים לחזור לאינטימיות שהייתה לכם פעם, וילדכם צריך להפוך לעצמאי ולישון בחדר משלו. אך מתי עושים את המעבר הזה ואיך כדאי לבצע אותו? בכתבה הבאה תגלו את כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להפוך את המעבר מעריסה למיטה לקל ופשוט.
 
איך להעביר ילד מעריסה למיטה: פעוט בעריסה

מתי להעביר ילד מעריסה למיטה?

שלא כמו אבני הדרך ההתפתחותיים של הילדות המוקדמת, כמו הזמן שבו התינוק מתחיל לצרוך אוכל מוצק או הגיל שבו מומלץ לגמול אותו מחיתולים, מעבר מעריסה למיטה הוא לא תהליך טבעי ביחס להן. עם זאת, ככלל אצבע, הורים צריכים לעשות את השינוי הזה עוד לפני שילדיהם מצליחים לטפס על העריסה, זאת כדי למנוע כל אפשרות שיפגעו בעצמם, כך ממליץ ד"ר מארק ווידום, פרופסור לרפואת ילדים בבית החולים פן סטייט בהרשי, פנסילבניה.
 
רוב הפעוטות יכולים לקפוץ מהעריסה שלהם כשהם מגיעים לגובה 88 ס"מ, שזה בערך בין גיל 18-24 חודשים. כמובן שיש תינוקות שמסוגלים לעשות את הטיפוס והדילוג האלה כבר מוקדם יותר, ואם זה כך, מומלץ להעביר אותם אף לפני גיל זה למיטה רגילה. אם מנגד הפעוט שלכם ישן בעריסה בנוחות ולא מנסה לדלג מעליה, זה בסדר לתת לו להישאר בה אפילו עד גיל שנתיים, כל עוד הוא בטוח בה. עם זאת עליכם לדעת שככל שהוא יישאר בה יותר זמן, כך יהיה לו קשה יותר לעבור למיטה רגילה מבחינה רגשית.

מה אם צריך את העריסה לתינוק אחר?

גורם נוסף שיכול להשפיע על השיקול שלכם האם להעביר את הילד למיטה הוא הבאת תינוק חדש לעולם. אם זו הסיבה שלכם לפנות את העריסה, היזהרו; אח חדש הוא שינוי גדול ומשמעותי עבור ילדכם, והוא לא תמיד ישמח מהעובדה שאותו "חבר חדש" במשפחה משתלט לו על העריסה, כשהוא עלול להרגיש כאילו מחליפים אותו - כך אומרת ד"ר פמלה היי, מנהלת מחלקת התפתחות התינוקות במרכז לאישה ולתינוק בבית החולים פרובידנס ברוד איילנד. 
 
לכן, מומלץ שתתחילו את המעבר כחודש-חודשיים לפני לידת האח, וזאת בהנחה שהילד שלכם לפחות בן 18 חודשים, כך ממליץ ד"ר ווידום. כך יהיה לו זמן להתרגל למיטה החדשה ולראות בעריסה כאזור ניטרלי ולא כחלק מהטריטוריה שלו. אם אפשר, פרקו את העריסה או אחסנו אותה במקום אחר, הרחק מעיניו של ילדכם. אם זה לא אפשרי, הפכו את העריסה למקום שאי אפשר יותר לישון בו על ידי כך שתמלאו אותה בשמיכות או בחפצים אחרים.
איך להעביר ילד מעריסה למיטה: חדר ילדים עם עריסה וכיסא

5 טיפים שיקלו על המעבר מעריסה למיטה

1. אל תשלבו את המעבר עם תהליך משמעותי אחר

הטיפ הראשון והחשוב ביותר הוא לא לבצע את המעבר מעריסה למיטה בזמן שאתם עושים תהליך משמעותי אחר עם ילדכם, כמו גמילה מחיתולים או ממוצץ. כל אחד מהתהליכים האלה צריך להתבצע בזמן משלו, בלי להפעיל לחץ על הילד.

2. בחרו מיטה טובה

הורים רבים חוששים לשים את ילדיהם במיטה גבוהה, ובצדק, שכן הילד יכול ליפול ממנה במהלך הלילה. לכן הם בוחרים לשים את המזרן של העריסה על הרצפה, או לכל הפחות לקנות מיטה לילדים קטנים, כזו שבאה בצורת מכונית, טירה או כל צורה אחרת שאולי תמשוך אותם לישון בה. עם זאת, ד"ר ווידום ממליץ ללכת על מיטת יחיד או מיטה וחצי רגילה שתוכל לשמש את הילד גם כשיגדל, וכדי למנוע אפשרות שייפול, פשוט התקינו לה מעקה.

3. תנו לילד לבחור עם מה הוא רוצה לישון

את המיטה אולי אתם תבחרו, אך תנו לילדכם להחליט אלו אביזרים שיסייעו לו להירדם בנוחות בלילה ימצאו בה. זה כולל את הציפית, הכרית וכמובן – הבובות שיתלוו אליו לשינה. אף על פי שמיטה בצורת מכונית אולי נראית מפתה יותר לילד, ניתן להפוך גם מיטת יחיד רגילה למושכת בעזרת המצעים הנכונים – כאלה עם דמויות שהוא אוהב.
איך להעביר ילד מעריסה למיטה: ילדה ישנה

4. צרו "טקס" לקראת השינה

כשעושים משהו באותה דרך בדיוק באופן שגרתי ויומיומי, קל מאוד להתרגל אליו אט אט, וזה כולל את הכניסה למיטה החדשה. ד"ר היי ממליצה על הדבר הפשוט ביותר שאתם בטח כבר מכירים ואשר עובד – סיפור לפני השינה. תוכלו גם לקיים שיחה לפני השינה, הבחירה היא שלכם, העיקר שה"טקס" הזה יחזור על עצמו מדי ערב.

5. אבטחו את הבית שלכם

כשילדכם יעבור למיטה רגילה הוא יבין שהוא כבר לא כלוא בין סורגים, והחופש הזה יכול לגרום לו לקום באמצע הלילה מהמיטה ולחקור את רחבי הבית. אם אתם גרים בבית עם שתי קומות או יותר, מומלץ שתציבו שער מול המדרגות כדי שילדכם לא יתעורר באמצע הלילה וינסה לרדת בהן. בנוסף, אדקו היטב לקירות כל רהיט שהילד יכול לנסות לטפס עליו, כמו ספרייה למשל, וודאו שהמגירות והארונות יישארו סגורים ושלא ניתן יהיה לפתוח אותם. יש מומחים שממליצים להציב פעמון מעל לדלת חדר השינה של הילד, כך שאם יפתח אותה באמצע הלילה תוכלו לשמוע זאת ולהיות מודעים לכך שיצא מחדרו.

לסיכום: אל תצפו שהמעבר יהיה חלק

אף על פי שמטרת הטיפים שהבאנו בפניכם היא להפוך את המעבר הזה לקל ופשוט יותר, אל תצפו שזה יעבור חלק לגמרי. ברוב המקרים הילדים בוכים ומתעקשים להישאר בעריסה שהתרגלו אליה, והחופש החדש שהם זוכים בו עלול כאמור לגרום להם לצאת מהמיטה במהלך הלילה. בכל פעם שזה קורה, החזירו את הילד למיטה וצאו מהר מחדרו, בלי לתת לו הזדמנות למשוך עוד זמן.
 
תמיד יכול להיות שהמעבר לא יהיה מוצלח ושילדכם עדיין אינו מוכן אליו. לכן שמרו על העריסה בהישג יד, כך שתוכלו להחזיר אותו אליה במידת הצורך. אם זה קורה, דעו שזה לא נורא, ופשוט צריך לנסות שוב להעביר אותו למיטה רגילה לאחר חודש-חודשיים. היו סבלניים ואל תמהרו – בסופו של דבר זה יקרה. בהצלחה!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.