maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כל הטוב שבשעועית - 10 יתרונות בריאותיים!


אם פתחתם את ארונות המטבח וכל מה שמצאתם זו קופסת שעועית, אל ייאוש. השעועית מקבוצת הקטניות היא מזון-על שמכיל שפע ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שמספקים יתרונות בריאותיים. השעועית נחשבת לפחמימה מורכבת שמסייעת לתפקוד מערכת העיכול, לשמירה על רמות הסוכר ולהגברת תחושת השובע. כמו-כן היא מכילה חלבון מן הצומח שמפחית את הסיכון למחלות לב, סוכרת וסרטן, כמו גם מפחית את השומן המצטבר סביב הבטן. לפניכם 10 יתרונות בריאותיים של השעועית!

שעועית

1. שעועית מסייעת ללב
שעשועית תורמת לבריאות הלב כיוון שהיא מכילה שפע של סיבים תזונתיים מסיסים שיכולים להוריד את רמות הכולסטרול והטריגליצידרים, כמו גם לאזן את השומנים בדם.

2. שעועית דלה בשומן
כעקרון, השעועית על כל סוגיה מכילה בין 2% ל-3% שומן ואין בה כולסטרול (אלא אם היא מוגשת בצורה מעובדת או מבושלת עם רכיבים אחרים המכילים שומן).

3. שעועית עמוסה בחלבון
תזונאים רבים ממליצים להוסיף לתפריט חלבונים מן הצומח ולהעדיפם על פני חלבונים מן החי, כיוון שהם משפיעים טוב יותר על העורקים ומסייעים לשמור על לחץ הדם. כ-1/2 כוס שעועית מספקת 7 גרם חלבון (אותה הכמות שנמצאת ב-1 גרם של עוף, בשר או דגים). עבור צמחונים, טבעונים או אנשים שלא אוהבים בשר, עוף ודגים, שעועית היא תחליף יעיל ובריא מאוד.

4. שעועית מאזנת את רמות הסוכר
עם אינדקס גליקמי נמוך, שעועית מכילה כמות יפה של פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים שמאיטים את תהליך העיכול מה שעוזר לשמור על רמות סוכר יציבות בדם, על משקל תקין ועל תחושת שובע. שמירה על רמות סוכר יציבות עשויה למנוע עייפות ועצבנות, כמו גם להפחית את הסיכון לחלות
בסוכרת סוג 2.

5. שעועית מורידה את הסיכון לחלות בסרטן
הודות לשפע הסיבים התזונתיים ונוגדי החמצון שבשעועית, מדענים סבורים שמבוגרים שצורכים 3 כוסות שעועית בשבוע, מטיבים עם בריאות הגוף ומפחיתים את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ב-33%.

6. שעועית מסייעת למערכת העיכול
עשירה בסיבים תזונתיים, שעועית יכולה לקדם סדירות של מערכת העיכול ולמנוע עצירות. כדי למקסם את הארוחה, שלבו שעועית עם מזונות נוספים שעשירים בסיבים תזונתיים ונוזלים. עם משקל של 5 עד 8 גרם סיבים ל-100 גרם, שעועית היא אידיאלית למי שרגיש לגלוטן (חלבון טבעי שנמצא במוצרים המכילים חיטה, שיפון, שעורה ושיבולת שועל).

7. שעועית נלחמת בשומן המצטבר סביב הבטן
הסיבים המסיסים בשעועית מסייעים להיפטר מרצועת השומן הרעיל המצטבר סביב הבטן והמעלה את הסיכון לסבול מסוכרת, לחץ דם גבוה, התקפי לב ודלקות פנימיות.

8. שעשועית נוחה לשימוש
אם כשימורים, כשעועית קפואה או יבשה, שעועית היא קטניה שקל להשיג ולבשל והיא אחד ממקורות החלבון הצמחי הזולים ביותר על המדף.

9. שעשועית עשירה בערכה התזונתי
מלבד חלבונים, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים, שעועית מכילה נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים יעילים, כמו: נחושת, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, מנגן, זרחן, אשלגן ואבץ.

10. שעועית משביעה
שעועית יכולה להשתלב במנה עיקרית (בתוך קדירת בשר), כתוספת לארוחה (עם האורז), כמנה ראשונה (במרק) או כחטיף. 
שעועית לבנה, אדומה, שחורה, מנומרת, האדזוקי, מאש ולוביה... נצלו את היתרון שבמגוון, בגדלים ובצבעים כדי להתאים לעצמכם תפריט טעים ועשיר בכל טוב!

השעועית נמצאת סביבנו כבר מאות שנים, אבל אין ספק שיתרונותיה הבריאותיים מצדיקים את הכבוד שהיא מקבלת גם ברשימת מזונות העל של ימינו.
 

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: