קציצות הבשר היווניות האלו הן פשוטות להכנה, וכשהן נעשות היטב, מתובלות כהלכה ומעקצצות בלשון בדיוק במידה הנכונה, זהו ללא ספק מעדן מלכים. כדאי לכם להגיש אותן חמות היישר מהמחבת בתור מנה עיקרית שתעשה לכם שמח בארוחה.
אופן הכנת הקציצות בשר:
-
שמנו מחבת עמוקה או סיר גדול בשמן טיגון, ובשלו על 165 מעלות.
-
מזגו את מיץ הלימון לתוך קערה גדולה, הוסיפו את תפוחי האדמה ורסקו אותם יחד.
-
הוסיפו לקערה עם תפוחי האדמה ומיץ הלימון את בשר הבקר, הבצל, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, עלי המנטה, הקינמון, גרידת הלימון, הביצים, המלח והפלפל, וערבבו היטב.
-
באמצעות ידיכם, קחו מתערובת הבשר שנוצרה והחלו לעצב ממנה כדורי קציצות בעובי 2.5 ס"מ וברוחב 5 ס"מ.
-
הכניסו את הקציצות לתוך השמן הרותח בקבוצות קטנות. טגנו כל קבוצת קציצות כ-6-7 דקות.
-
הגישו את הקציצות עם פלחי לימון.