עבור מי שממתין למנת העוף, המנה הבאה היא שיאה של הארוחה. נתחי העוף יוצאים רכים, מתקתקים וטעימים, ושילוב הטעמים שלהם יחד עם האננס והפלפל מבטיח שאין מי שישאיר צלחת מלאה. הוספת אחד מתבליני הדגל של המטבח הסיני, שהוא הג'ינג'ר, לצד שום וצ'ילי ירוק, מבטיחה תוספת מיוחדת של בריאות שמסייעת לפתרון בעיות עיכול, שיכוך כאבי שרירים, הורדת לחץ הדם ועוד.
אופן הכנת הרוטב:
-
ערבבו בקערה את כל רכיבי הרוטב היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת המוקפץ:
-
חממו את שמן השומשום במחבת וטגנו בה את העוף על להבה בינונית-גבוהה במשך מספר דקות (כ-5 עבור כל צד), עד לקבלת גוון מוזהב.
-
הניחו את העוף המוכן בצד והשתמשו באותה המחבת על מנת לטגן במשך 2-3 דקות את הבצל, הפלפל והאננס.
-
הוסיפו למחבת את הרוטב שהכנתם וטגנו במשך 2 דקות נוספות תוך כדי ערבובו.
-
החזירו את העוף למחבת וטגנו עד שהרוטב נעשה סמיך ונדבק לעוף ולירקות.
-
הגישו חם. תוכלו להוסיף מעט עירית קצוצה ורוטב צ'ילי מלמעלה.
מקור: שולי פ.