למרות שבאופן כללי אין הבדל בין בורקיטה לבורקס פרט לגודל, את הבורקיטס מכינים מבצק פריך שהופך אותן לנימוחות יותר, וכשמוסיפים את תערובת הגבינות שבמתכון הזה, הבורקיטס שלכם יהפכו לחוויה מושלמת בכל ביס.
למתכונים נוספים מהבלוג "טולטולים"
מקור תמונה:
tultulim
אופן הכנת הבצק בורקיטס:
-
שפכו לקערה חלב, שמנת, שמן, מלח, לימון וסוכר, טרפו היטב עד שתקבלו תערובת אחידה וחלקה.
-
נפו את הקמח יחד עם אבקת האפייה והסודה והוסיפו לנוזלים.
-
לושו את הבצק על נייר אפייה מקומח היטב עד שתקבלו כדור בצק אחיד ונוח, מעט רטוב, אך לא יותר מדי. יש לעבוד מהר ולא לעבד יותר מדי את הבצק משום שהוא יהפוך לקשה.
-
חלקו את הבצק ל-2 חלקים ורדדו כל חלק לעובי של חצי ס"מ על משטח מקומח היטב.
-
קרצו את הבצק לעיגולים והניחו כפית מהמלית במרכזו של כל עיגול.
מקור תמונה:
tultulim
-
סגרו את העיגולים כך שיקבלו צורה של סהרונים והדקו את הבצק היטב. אפשר לעבור על כל אחד עם מזלג וליצור שוליים מהודקים ומעוצבים.
-
סדרו את הסהרונים בתבנית עם נייר אפייה, הברישו אותם עם חלמון ביצה ופזרו מעליהם שומשום.
-
אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים ומבעבעים. מומלץ לבדוק אותם כבר אחרי 10 דקות בתנור.
אופן הכנת המלית:
-
ערבבו בקערה את מרכיבי המלית, פרט לחלבון, המלח והפלפל. ניתן להשתמש בכל גבינה שרוצים, אולם חשוב לשמור על איזון בין הגבינות היבשות לרטובות ולטעום לפני שמוסיפים מלח.
-
טעמו ותבלו בהתאם למליחות הגבינות, הוסיפו את החלבון וערבבו היטב.
אופן הכנת הציפוי:
-
הברישו את הסהרונים עם חלמון ביצה ופזרו מעליהם שומשום.
מקור: טל מהבלוג "טולטולים"