header

מתכון לבורקס פילו עם חציל וגבינות מהבלוג "במטבח עם שפרה"

עבור המתכון הנהדר הזה תוכלו להכין חצילים קלויים בעצמכם או להשתמש בקנויים, ואם אתם לא אוהבים חצילים, אין שום בעיה, תוכלו למצוא בהמשך המתכון הצעה להכנה עם גבינות בלבד.
 
זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לבורקס פילו עם חציל וגבינות מהבלוג "במטבח עם שפרה" מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לגלילי חציל:
בצק פילו - 1 חבילה (מופשר במקרר)
חצילים - 2 קופסאות (חציל קלוי מוכן או 3 חצילים גדולים, אם אתם קולים את החצילים בעצמכם תצטרכו גם מלח, פלפל, שום ושמן זית)
שמן - ½ כוס
גבינת פטה עיזים - 200 גר' (5%, מגורדת)
גבינת צ'דר - 150 גר' (מגורדת)
רכיבים למלית גבינות ללא חצילים:
קמח תופח - 1 כף
גבינת פטה עזים - 150 גר' (5% , מגורדת)
גבינת קשקבל - 150 גר' (מגורדת)
אופן הכנת הגלילי חציל:
  1. במקרה שאתם קולים בעצמכם את החצילים, הכינו אותם וקררו אותם לגמרי. תבלו אותם במלח, פלפל שום ושמן זית.
  2. שימו לב: בכל פעם שתוציאו עלה יש לכסות את הבצק במפית מעט לחה על מנת למנוע את ייבושו.
  3. פרסו את בצק הפילו, הסירו בזהירות עלה אחד (לא נורא אם נקרע מעט) והניחו את העלה כאשר החלק הצר יותר נמצא בצד שלכם (כלומר לגובה).
  4. הברישו קלות את הבצק עם שמן בעזרת מברשת, הניחו עלה נוסף והברישו גם אותו.
  5. חתכו את העלה ל-4 חלקים שווים וחממו תנור ל-180 מעלות.
  6. הניחו בקצה התחתון של העלה מעט מהחציל ופזרו מעליו גבינת פטה וצ'דר. preperation מקור תמונה: shifra-l
  7. גלגלו פעם אחת, קפלו את השוליים והניחו בתבנית כשהתפר נמצא כלפי מעלה.
  8. חזרו על התהליך עם שאר העלים ומרחו שמן על הגלילים. preperation מקור תמונה: shifra-l
  9. הכניסו את הגלילים לתנור ואפו למשך כ-20 דקות, עד שישחימו.
אופן הכנת המלית גבינות ללא חצילים:
  1. ערבבו את הכול ועקבו אחרי הוראות המתכון.
מקור: במטבח עם שפרה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.