עבור המתכון הנהדר הזה תוכלו להכין חצילים קלויים בעצמכם או להשתמש בקנויים, ואם אתם לא אוהבים חצילים, אין שום בעיה, תוכלו למצוא בהמשך המתכון הצעה להכנה עם גבינות בלבד.
מקור תמונה:
shifra-l
רכיבים למלית גבינות ללא חצילים:
אופן הכנת הגלילי חציל:
-
במקרה שאתם קולים בעצמכם את החצילים, הכינו אותם וקררו אותם לגמרי. תבלו אותם במלח, פלפל שום ושמן זית.
-
שימו לב: בכל פעם שתוציאו עלה יש לכסות את הבצק במפית מעט לחה על מנת למנוע את ייבושו.
-
פרסו את בצק הפילו, הסירו בזהירות עלה אחד (לא נורא אם נקרע מעט) והניחו את העלה כאשר החלק הצר יותר נמצא בצד שלכם (כלומר לגובה).
-
הברישו קלות את הבצק עם שמן בעזרת מברשת, הניחו עלה נוסף והברישו גם אותו.
-
חתכו את העלה ל-4 חלקים שווים וחממו תנור ל-180 מעלות.
-
הניחו בקצה התחתון של העלה מעט מהחציל ופזרו מעליו גבינת פטה וצ'דר.
מקור תמונה:
shifra-l
-
גלגלו פעם אחת, קפלו את השוליים והניחו בתבנית כשהתפר נמצא כלפי מעלה.
-
חזרו על התהליך עם שאר העלים ומרחו שמן על הגלילים.
מקור תמונה:
shifra-l
-
הכניסו את הגלילים לתנור ואפו למשך כ-20 דקות, עד שישחימו.
אופן הכנת המלית גבינות ללא חצילים:
-
ערבבו את הכול ועקבו אחרי הוראות המתכון.
מקור: במטבח עם שפרה